Rksvv – DFO ’20 = 6-0

Ook onze tweede thuiswedstrijd hebben we in winst om weten te zetten. Tegen DFO ’20, de fusieclub uit Ell, Hunsel, Kelpen en Grathem, wisten we een verdiende maar wel geflatteerde overwinning te boeken.

De eerste paar minuten waren voor de tegenstander die de bal lustig rondspeelde en ons liet lopen. Bij de eerste aanval van onze kant was het meteen raak. Een strakke voorzet van Nick V. werd knap door Samir binnen gekopt; een mooie opsteker. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin de gasten het meeste balbezit hadden. Hun combinaties strandden echter meestal bij het zestienmetergebied. Ook probeerden zij met afstandsschoten onze doelman te verschalken, maar de meeste schoten gingen over en naast of waren een prooi voor Henry. Wij kwamen er sporadisch uit, maar waren dan wel gelijk dreigend. In de twintigste minuut was het wederom Nick V. die met een slim passje Wouter in stelling bracht en zijn schot pastte precies in de hoek; 2-0. Tot aan de rust gebeurde er verder niet zo veel meer, zodat we met een mooie voorsprong de rust in gingen.

Na de pauze verwachtten we een getergd DFO, maar het tegendeel was waar. In de vierde minuut was het Wouter die met een slimme steekpass Samir vrij voor de doelman zette en die wist hier wel raad mee; 3-0. Een minuut later was het wederom Samir die vrij voor de keeper ook deze keer niet faalde. Na deze treffer leek de wedstrijd wel gespeeld en dat was ook zo. De mannen van de fusieclub waren van slag en wij kregen steeds meer ruimte. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Na zo’n tien minuten was het Ronald Br., die na wederom een mooie voorzet van Nick V., de 5-0 binnen knalde. Het laatste woord was wederom aan Samir die een kwartiertje voor tijd de 6-0 liet aantekenen. Hierna kregen we nog enkele mooie kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het vandaag zeker geen gemakkelijke overwinning. Wij hadden het geluk dat vrijwel elke kans een doelpunt opleverde, terwijl de tegenstander voetballend zeker niet de mindere was.

Na deze mooie zege spelen we volgende week onze eerste uitwedstrijd van het seizoen. In en tegen Altweerterheide gaan we proberen opnieuw drie punten aan ons conto toe te voegen.

Rksvv – Merefeldia = 3-1

Na ruim een half jaar zonder competitievoetbal mochten we eindelijk weer aan de bak. Het was gissen waar we precies stonden, maar dat gold evenzeer voor de tegenstander (Merefeldia). Uiteindelijk bleek toch dat wij iets verder waren (3-1 winst) dan de gasten uit Nederweert.

De eerste helft was er eentje met (zeer) goed voetbal van onze kant. Daarbij werden we wel geholpen door een zeer vroege goal. Al na twee minuten was het raak. Nadat Nan over links was opgestoomd gaf hij een afgemeten voorzet, die al glijdend door Martijn werd binnen getikt. Een geweldige opsteker. Na deze treffer bleven we de bovenliggende partij. Met mooie combinaties wisten we de tegenstander regelmatig in verlegenheid te brengen. Een tweede goal kon dan ook niet uitblijven. Na een klein kwartiertje was het Wouter die de bal vanaf links precies op het hoofd van Samir wist te leggen. De keeper kon de kopbal van Samir niet meer stoppen. Toen Samir na twintig minuten met een schuiver de stand op 3-0 bracht leek een grote overwinning tot de mogelijkheden te behoren. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, zodat we met een geruststellende voorsprong konden gaan rusten.

Na de pauze was het voetbal van onze kant een heel stuk minder dan voor de rust, terwijl Merefeldia de zaken wat rigoreuzer aanpakte. Er ontspon zich nu een gelijkwaardige strijd, waarbij doelman Henrie zich enkele malen moest strekken om gevaarlijke schoten uit zijn doel te houden. Een kwartier voor tijd leek het dan toch nog spannend te gaan worden toen de gasten de 3-1 wisten te scoren. Gelukkig lieten we het niet zo ver komen. We hadden de voorsprong zelfs nog verder uit kunnen breiden, maar vrij voor de doelman wist Gabi helaas niet tot scoren te komen. Eindstand 3-1.

Vandaag hebben we in de eerste helft met fraai voetbal de basis gelegd voor de eerste overwinning van het seizoen. De tweede helft zullen we maar snel vergeten.

Volgende week zijn we vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 4 oktober om 9.30 uur. We spelen dan thuis tegen fusieclub DFO ’20; een onbekende tegenstander die overigens ook hun eerste wedstrijd wist te winnen. We zijn dus gewaarschuwd.

Rksvv – Fc Oda = 3-6

Tegen de kampioen van vorig jaar in deze klasse wisten we niet voor een verrassing te zorgen. Desondanks werden we niet weggespeeld.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd, maar na drie minuten moesten we al een bittere pil slikken. Een hoekschop werd (mede door de harde wind) verkeerd beoordeeld door de weer herstelde keeper Lazlo en per ongeluk in eigen doel geslagen. Daarna waren het de gasten die het betere spel op de grasmat legden. Wij kwamen er sporadisch uit, maar wisten nog niet echt gvaarlijk te worden. Na een klein kwartiertje spelen liepen we tegen de 2e domper op. Na een kort genomen hoekschop vloog de de voorzet pardoes in het doel. Toen de gasten na ruim twintig minuten zelfs op een 0-3 voorsprong kwamen dreigde een debacle. Gelukkig kwam het niet zover. We kwamen zelfs nog een beetje terug. Na een mooie aanval wist Ronald B. met een strakke voorzet de vrijstaande Ronald Br. te bereiken, die de bal hard in het dak van de goal wist te schieten. Ruststand 1-3.

Ook in het tweede bedrijf liepen we achter de feiten aan.We waren pas een paar minuten bezig of de tegenstander had het net alweer gevonden. Na de 1-5 wisten we toch weer wat terug te doen. Het was Moad die de doelman van Fc Oda het nakijken gaf. We gingen op zoek naar meer, maar het waren wederom de gasten die wisten te scoren. Het laatste woord was echter aan ons. Nadat Moad op de paal had geschoten was het Samir die de rebound binnen wist te werken. Eindstand 3-6.

We wisten vooraf al dat het vandaag een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Achteraf bleek dan ook dat Fc Oda een maatje te groot was voor ons; overigens geen schande.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. We sluiten de najaarsreeks af met vier punten uit 8 gespeelde wedstrijden. We staan daarmee helaas op de laatste plaats.

We hebben nu vrijaf tot 2 februari. Begin januari is er nog de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie waar onze teamgenoot Nick V. zijn 25-jarig jubileum zal vieren. Bij deze de oproep: laten we proberen met zo’n groot mogelijke delegatie aanwezig te zijn. Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een mooi begin van 2020.

Veritas – Rksvv = 2-2

Op deze koude zondagmorgen moesten we al op tijd aantreden tegen Veritas, de ploeg die slechts één puntje meer bijeen had gesprokkeld dan wij. Na een spannende en sportieve wedstrijd bleef deze marge gehandhaafd.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij Veritas wel iets meer aan de bal was. Afgezien van enkele afstandsschoten werden ze niet echt gevaarlijk. De eerste de beste keer dat wij aan de andere kant kwamen, na een kwartiertje spelen, was het gelijk raak. Samir kreeg de bal aangespeeld van Roger speelde een tegenstander uit en liet de keeper met een schuiver in de lange hoek kansloos. De eerste goal van Samir dit jaar. Ondanks aandringen van de gastheren bleven we vrij gemakkelijk overeind. Met een beetje hulp van de scheidsrechter kwamen ze tien minuten voor de rust toch op gelijke hoogte. Nadat de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel had genegeerd wist een van hun voorwaartsen te scoren; een doelpunt dat eigenlijk niet had mogen tellen. Verder gebeurde er tot de rust weinig opwindends meer; ruststand derhalve 1-1.

Na de thee eenzelfde wedstrijdbeeld. Na ruim vijf minuten spelen ging Gabi, die verder een uitstekende wedstrijd keepte, in de fout. Zijn uittrap belandde precies in de voeten van een tegenstander en het was voor hen een koud kunstje om de 2-1 op het scorebord te zetten. Ondanks deze tegenvaller gingen we fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. We kregen enkele kansjes, maar helaas troffen twee kansrijke kopballen van Samir geen doel. Een kwartiertje voor tijd kregen we alsnog loon naar werken. Samir speelde zich goed vrij en vrij voor de keeper legde hij de bal breed op Roger, die voor open doel niet meer kon missen. Voor Roger ook de eerste goal van het seizoen. In het restant van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de winst, maar echt grote kansen werden er niet meer genoteerd. In de laatste minuut kreeg Veritas nog een vrij trap net buiten het zestienmetergebied. Gelukkig wisten ze de bal niet tussen de palen te krijgen. Dit zou ook niet verdiend zijn geweest.

Vandaag hebben we verdiend gelijk gespeeld tegen een tegenstander die gelijkwaardig aan ons was. De evaluatie na afloop in de kantine leverde een nieuw tegeltje op: “sorry” werd het woord van deze week.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. We nemen het dan thuis op tegen subtopper Fc Oda. Het zal zeker geen makkie worden.

Heythuysen – Rksvv = 2-1

Vandaag hebben we niet gekregen wat we eigenlijk wel verdiend hadden; n.l. een gelijkspel.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor ons. Met aardig combinatievoetbal wisten we enkele malen dicht in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Helaas bleven grote kansen uit. Gaandeweg de eerste helft waren het de gastheren die steeds meer de touwtjes in handen namen. Ze waren een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten, maar gelukkig wist invaller doelman Gabi zijn doel schoon te houden. Ook wij kregen enkele kleine mogelijkheden, maar het vizier stond vooralsnog niet op scherp. We hadden geluk toen vlak voor de rust een corner rechtstreeks op de lat belandde. Ruststand 0-0.

De tweede helft was een heel stuk spectaculairder met een hoofdrol voor de scheidsrechter. We stonden nog koud in het veld of we kwamen al op achterstand. Na een onoplettendheid achterin stond plotseling een speler van Heythuysen vrij voor Gabi en daar wist hij wel raad mee; 1-0. Wij gingen hierna fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar telkens als we gevaarlijk dreigden te worden was het de grensrechter die met zijn vlag omhoog stond om de aanval af te breken. Helaas ging de scheidsrechter hier steeds in mee. Na een klein kwartiertje kregen we toch loon naar werken. Na een afgeslagen aanval was het Nick V. die de afvallende bal beheerst binnen schoot. Een kleine tien minuten later kregen we toch nog de deksel op de neus. Nadat er in eerste instantie niet voor buitenspel was gefloten kreeg een speler van de thuisclub de bal en zijn voorzet werd knap binnen gekopt door een van de spitsen. De scheidsrechter had deze goal eigenlijk af moeten keuren, maar deed dat uiteraard niet. De laatste tien minuten waren erg rommelig en af en toe ook best vijandig. Gelukkig wist uiteindelijk het gezonde verstand te zegevieren, ondanks dat de gemoederen af en toe hoog op liepen. Eindstand 2-1.

Het is jammer dat een scheidsrechter (en zijn assistent) een wedstrijd, die zeer gelijkwaardig was, uiteindelijk kunnen beslissen. We hadden zeker een gelijkspelletje verdiend, maar gingen met een kater naar huis.

Volgende week wacht ons wederom een uitwedstrijd. In Neeritter nemen we het dan op tegen Veritas. Let op: de wedstrijd begint al om 9.30 uur.