Roggel – Rksvv = 3-1

Op deze koude zondagochtend moesten we op bezoek in Roggel, de ploeg die slechts drie punten meer dan ons had vergaard. We waren derhalve hoopvol gestemd en dachten dat een resultaat wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Helaas pakte het heel anders uit.

Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Met goed combinatievoetbal maakten ze het ons vanaf het begin erg lastig. Dat resulteerde na een vijftal minuten al in een schot op de lat. Wij kwamen aan de andere kant nauwelijks de middenlijn over. Na tien minuten was het wel raak. Een van de spitsen passeerde onze verdediging en schoof de bal heel beheerst naast doelman Gaby. Ook daarna was Roggel de bovenliggende partij, maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet meer. Aan de andere kant waren wij eenmaal gevaarlijk. Een hoekschop van Moad belandde over de keeper op de lat. Ook de rebound was niet aan ons besteed. Ruststand 1-0.

Of het aan de iets te koude thee of aan de moeilijke woorden (accuratesse) van coach Leo lag, maar het begin van de tweede helft was desastreus. Binnen vijf minuten kregen we twee doelpunten om de oren. De eerste na een mooie individuele actie en de tweede uit de rebound na een hoekschop. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld. Roggel kreeg nog wel enkele kansjes, maar de grootste kans was toch voor ons. Na een foutieve terugspeelbal kreeg Samir de bal. Hij schoof de bal door naar de totaal vrijstaande Moad, maar die treuzelde iets te lang waardoor de doelman alsnog redding kon brengen. Jammer, want een doelpunt had ons wellicht terug in de wedstrijd kunnen brengen. Doordat de thuisploeg enkele wissels doorvoerde kregen we een steeds groter aandeel in de wedstrijd, maar helaas zonder echt grote scoringskansen. Vijf minuten voor het einde wisten we toch nog de eretreffer te scoren. Een voorzet vanaf rechts kwam voor de voeten van de vrijstaande Ronald Br. en die wist zijn eerste van het seizoen te scoren. Eindstand 3-1.

Vandaag waren de gastheren beter dan wij. De uitslag was zeker niet geflatteerd en helemaal terecht.

Volgende week mogen we het opnieuw proberen; thuis tegen DFO ’20, de fusieclub uit Kelpen.

Crescentia – Rksvv = 2-0

Het bezoek bij onze buren uit Tungelroy heeft helaas geen punten opgeleve3rd.

Hoewel Crescentia dit seizoen nog geen punten had weten te vergaren wisten we dat het geen gemakkelijke pot zou worden, want we hebben het altijd lastig tegen hun.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Kansen vielen er niet of nauwelijks te noteren. Wel bleef het oppassen voor de snelle spitsen van Crescentia, die veelal via de lange bal in stelling gebracht werden. Onze achterhoede bleef echter vrij simpel overeind. Omdat wij ook geen potten wisten te breken viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. Na ruim twintig minuten viel er plots toch een doelpunt. Een van de spitsen ging achter een (te zachte) terugspeelbal aan en wist net voor doelman Gaby de bal te raken. Of hierbij een overtreding werd gemaakt zal altijd onduidelijk blijven; de scheidsrechter vond in ieder geval van niet. Hij legde de bal goed terug en met een geplaatst schot werd het net gevonden; 1-0. Verder gebeurde er weinig tot aan de rust of het zou de gele kaart voor aanvoerder Roger moeten zijn, die wegens commentaar op de leiding tijdelijk het veld moest verlaten.

Na de rust waren wij de bovenliggende partij. We zetten de tegenstander onder druk, maar veel verder dan het zestienmetergebied kwamen we niet. De keeper van de thuisclub had zodoende een makkelijke ochtend. Aan de andere kant loerden de gastheren op de counter, die (gelukkig voor ons) een paar keer slecht werd uitgespeeld. De beste kans van onze kant kwam via Martijn, die zijn prima schot gestuit zag worden door de lat. Tot vlak voor tijd bleven we hoop houden op een gelijkspel, maar dat werd in de slotminuut in de kiem gesmoord. Nu werd een counter wel goed uitgespeeld en was het uitgerekend Wouter P. (jarenlang een collega van ons) die de 2-0 binnen wist te schieten.

Na een zeer matige wedstrijd hebben we vandaag terecht verloren van een tegenstander die de schaarse kansen wel wist te benutten.

We hebben nu weer twee weken rust, waarna we op 26 november thuis de degens gaan kruisen met Fc Oda. Een geduchte tegenstander waartegen we ons van onze beste kant moeten laten zien willen we een kans maken.

Heythuysen – Rksvv = 2-3

Na een spannende en meeslepende wedstrijd hebben we onze eerste (zwaarbevochten) overwinning van het seizoen behaald.

We begonnen de wedstrijd met een geweldige opsteker, want na twee minuten spelen wisten we al te scoren. Sashé pikte de bal op het middenveld op en gaf met een verrassend schot, van zo’n twintig meter, de doelman van de gastheren het nakijken. Een mooie opsteker in het begin van de match. In het verdere verloop waren wij de controlerende partij. Heythuysen probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Tot aan de 19e minuut. Een hoge voorzet vanaf rechts leek een prooi te worden voor doelman Mayki, maar ietwat ongelukkig (voor ons althans) viel de bal voor de voeten van een van de spitsen, die voor een leeg doel niet meer kon missen; 1-1. We waren enigszins aangeslagen en gaven daarmee het heft uit handen. Wij kwamen nauwelijks meer tot kansen, maar ook de tegenstander werd niet echt gevaarlijk. Toch viel er voor de rust alsnog een doelpunt. Opnieuw een voorzet vanaf rechts werd opgepikt door de spits en met een loeihard schot schoot hij via de onderkant van de lat de 2-1 binnen. Misschien niet verdiend, maar wel de realiteit. Vlak voor rust had Moad de 2-2 op zijn schoen, maar zijn wippertje over de keeper belandde via de paal weer terug het veld in. Ruststand 2-1.

We kwamen na de thee getergd uit de kleedkamer en dat resulteerde na een minuut al in de gelijkmaker. Een splijtende pass van Martijn werd door Moad op waarde geschat. Opnieuw passeerde hij de doelman met een lobje en nu viel de bal gelukkig wel binnen; 2-2. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd die alle kanten op kon vallen. Na ruim een kwartier was het Moad die Samir wist te vinden en zijn schuiver was de doelman van Heitse te machtig; 2-3. We hadden de score uit kunnen bouwen, maar Ronald Br. wist net niet zijn voet tegen de bal te krijgen na een goeie voorzet van Samir. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de tegenaanvallen, maar onze verdediging stond goed en anders was er nog altijd doelman Gabi (onder de rust ingevallen) die de bal wist tegen te houden. Vlak voor tijd had Mayki te 2-4 op zijn schoen, maar vrij voor de keeper wist hij niet tot scoren te komen. In blessuretijd kregen we nog tweemaal een vrije trap tegen, maar in beide gevallen werd de bal matig ingeschoten, zodat we na ruim zeventig minuten juichend de armen in de lucht konden steken. De eerste overwinning van het seizoen was een feit.

Net zoals vorige week hebben we vandaag opnieuw laten zien dat we veerkracht hebben. Dat we na een achterstand toch nog terug wisten te komen en zelfs met de overwinning aan de haal gingen geeft aan dat we ons niet zomaar gewonnen geven,

We hebben nu twee weken vrij, waarna we op 5 november op bezoek moeten bij onze buren in Tungelroy. Met deze spirit en inzet kunnen we wellicht opnieuw punten halen.

Reminder: zondag 29 oktober trainen en aansluitend lunch.

Rksvv – Rkmsv = 3-3

Na een boeiende wedstrijd hebben we ons eerste punt van de competitie weten te behalen, hoewel het er ook drie hadden mogen (moeten) zijn.

Na een ietwat afwachtend begin waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde was het Samir die voor het eerste hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Helaas belandde zijn schot op de lat. Het was diezelfde Samir die even later (na een kwartiertje spelen) alsnog de score wist te openen; zeker niet onverdiend. In het verdere verloop van de eerste helft kregen beide teams nog enkele kansen (kopbal van de gasten uit Meijel op de kruising), maar gescoord werd er niet meer zodat we met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij, maar diverse kansen werden onbenut gelaten. We hadden daarbij pech dat we tot tweemaal toe de paal en lat raakten, De ongeschreven voetbalwet deed zich ook nu weer gelden. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Na een klein kwartiertje spelen was het inderdaad zover. We konden dus weer vanaf nul beginnen. Het werd zelfs nog erger toen de gasten tien minuten voor tijd de 1-2 binnen wisten te koppen. We gooiden er nog een schepje extra bovenop en dat resulteerde enkele minuten later in de gelijkmaker. Na een strakke voorzet van Nick V. was het Samir die fraai binnen kopte. We gingen op zoek naar de beslissende derde treffer, maar wederom waren het de mannen uit Meijel die, enkele minuten voor tijd, wisten te scoren. Een nieuwe nederlaag leek aanstaande, maar gelukkig was daar nog Nick V. die met een hard schot op de valreep nog de 3-3 wist aan te tekenen.

Na een leuke en sportieve pot voetbal hebben we vandaag de punten eerlijk verdeeld. Als wij alle kansen die we hebben gekregen hadden benut hadden we zondermeer aan het langste eind getrokken, maar het mocht niet zo zijn.

Dank aan good old Sven, die vandaag ons doel wilde verdedigen en dat met verve deed.

Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd in en tegen Heythuysen, maar niks is onmogelijk.

Rksvo – Rksvv = 4-2

Ondanks een aardige pot voetbal hebben we onze tweede nederlaag van het nog prille seizoen geleden.

De wedstrijd was pas vijf minuten bezig toen de gastheren al konden juichen. Martijn had pech dat hij uitgleed en de spits van Ospel daarmee vrije doorgang verleende; 1-0. Ondanks de vroege achterstand gingen we niet bij de pakken neerzitten. We kwamen enkele malen aardig door, maar steeds als we op weg leken richting vijandelijk doel ging de vlag van de grensrechter omhoog voor vermeend buitenspel. Jammer dat de scheidsrechter hier in mee ging. Toch kwamen we na een kleine twintig minuten op gelijke hoogte. Sashé wist zich op rechts vrij te spelen en met een perfecte voorzet wist hij Samir te bereiken, die simpel de bal langs de keeper schoot. De grensrechter stak opnieuw zijn vlak omhoog, maar werd nu gelukkig overruled door de scheidsrechter; 1-1. Ondanks een licht overwicht van de mannen uit Ospel leken we de rust te gaan halen met een gelijke stand. Helaas mocht dat niet waar zijn. Bij een duel om de bal werd Sashé naar de grond getrokken. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en uit de daarop volgende voorzet werd doelman Mayki voor de tweede maal gepasseerd. Een ongelukkige achterstand bij de rust.

Na de (hete) thee kwam de thuisploeg sterk uit de catacomben. Ze kregen enkele grote kansen, maar steeds stond uitblinker doelman Mayki in de weg. Na zes minuten spelen was er echter geen houden meer aan en werd met een bekeken schot de 3-1 op het scorebord gezet. We dreigden daarna naar een grote nederlaag gespeeld te worden, maar hervonden onszelf langzaam maar zeker. Toch werd het duel na 17 minuten in de tweede helft definitief in het slot gegooid toen de 4-1 werd gescoord. Ondanks de hopeloze achterstand gaven we de moed niet op. Roger wist met een mooie steekbal Sashé vrij voor de keeper te zetten en hij wist daar wel raad mee; 4-2. De laatste tien minuten gebeurde er niet heel veel meer. Het was jammer dat de scheidsrechter tot tweemaal toe onze grensrechter, die terecht voor buitenspel vlagde, in zijn hemd liet staan en anderhalve minuut te vroeg affloot. Later heeft hij alsnog zijn excuses hiervoor aangeboden; dank daarvoor.

Ondanks het feit dat we vandaag goed tegenstand hebben geboden aan de gastheren was de overwinning van de mannen uit Ospel verdiend. Pluspunt van vandaag is dat we tweemaal hebben gescoord en dat derde doelman Mayki een zeer puike partij keepte.

Volgende week (thuis tegen Rkmsv) hopen we onze eerste punt(en) binnen te kunnen halen.