Rksvv – Fc Oda = 2-1

Na een spannende wedstrijd hebben we de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen.

Vanaf het begin ontspon zich een leuke wedstrijd die op en neer golfde. Kansen waren er in de eerste helft voor beide teams. Na een kleine tien minuten profiteerde Samir van een blunder in de achterhoede van de gasten. Koelbloedig schoot hij de 1-0 binnen. De gelijkmaker van de mannen uit Boshoven viel zo’n tien minuten later. Beide teams gingen verder op de ingeslagen weg, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. Beide teams gingen vol voor de winst. Wij wisten wederom als eerste te scoren. Opnieuw was het Samir die vrij voor de doelman de hoek voor het uitzoeken had. De gasten deden er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar onze achterhoede en doelman Henrie wisten gelukkig het doel schoon te houden. Het laatste fluitsignaal was voor ons een bevrijding. Eindstand 2-1.

De eerste drie punten zijn binnen. Positief aan ons spel was dat er keihard geknokt werd voor elke bal. Hopelijk houden we dat de volgende wedstrijden ook vol.

Komende zondag gaan we op bezoek bij Merefeldia, de ploeg die ons vorig seizoen met een 1-0 nederlaag naar huis wist te sturen. We zijn dus gewaarschuwd!

Rood Wit’67 – Rksvv = 1-3

Door de laatste wedstrijd, uit in Budel-Dorplein, te winnen hebben we het seizoen op een bevredigende wijze afgesloten.

Nadat een speler van Rood Wit gehuldigd was voor het spelen van meer dan 600 wedstrijden begonnen we deze zonovergoten zondagochtend aan een wedstrijd die achteraf meer weg had van een oefenpotje. Vanaf het begin was het duidelijk dat wij de meerdere waren. Dat resulteerde na enkele minuten al in een penalty, die door Jordon (omdat het zijn laatste wedstrijd voor Rksvv was) feilloos werd benut. Jordon bedankt voor al die wedstrijden die je voor ons hebt gespeeld! Daarna kregen we kansen op meer, maar het vizier stond niet echt op scherp. Uit een van de zeldzame counters van de gastheren werd het totaal onverwacht 1-1. We lieten ons niet van de wijs brengen en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die viel een minuut voor de pauze dan ook. Het was Samir die zich fraai vrij speelde en onhoudbaar binnen schoot. Ronald Br. kreeg daarna nog een niet te missen kans, maar hij kreeg het toch klaar. Ruststand 1-2.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Wij grotendeels in de aanval en Rood Wit dat af en toe een speldenprikje uitdeelde, maar doelman Gaby nooit echt in de problemen bracht. Nadat Samir al enkele malen vrij voor de doelman had gefaald, was het Mathé die na een mooie individuele actie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Samir wist met de toegekende strafschop wel raad; 1-3. Daarna kabbelde de zeer sportieve wedstrijd rustig naar zijn einde. Eindstand derhalve 1-3.

Een zeer gemakkelijke overwinning die qua resultaat veel hoger had moeten uitvallen.

Na deze laatste wedstrijd kunnen we de balans van dit seizoen opmaken. Veertien wedstrijden gespeeld, zeven gewonnen, tweemaal gelijk en vijf maal verloren. 23 punten, 26 doelpunten voor en 15 tegen. Een heel aardig resultaat waarmee we in de eindstand op de tweede of derde plaats (dit is afhankelijk van wat Brevendia nog gaat doen) zullen eindigen. Topscorer, zoals gebruikelijk, is Samir met 12 doelpunten op verre afstand gevolgd door Ronald Br. met vier en Nick V. met drie.

Een woord van dank aan Kees en Herman, die helaas stoppen als coach en leider. Zij werden voor de wedstrijd door aanvoerder Roger in het zonnetje gezet en beloond met een afscheidscadeautje. Kees en Herman hartelijk dank voor bewezen diensten!!

De laatste activiteit van dit seizoen zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni; de afsluitingsdag van Rksvv. Laten we met zoveel mogelijk spelers aanwezig zijn, zodat we het seizoen op een leuke manier kunnen afsluiten.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer en hopelijk weer tot ergens in september.

Merefeldia – Rksvv = 1-0

Na de fraaie overwinning van vorige week tegen de kampioenen uit Maarheeze leden we vandaag een smadelijke nederlaag tegen hekkensluiter Merefeldia, die nog geen wedstrijd gewonnen hadden.

De eerste 35 minuten waren zeer gezapig. Beide ploegen wilden wel, maar konden niet. Wij kregen welgeteld één kans. Roger kopte na een prima genomen corner van Nick V. van dichtbij tegen de keeper aan. Aan de andere kant werd een doelpunt vanwege buitenspel terecht afgekeurd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de scheidsrechter met een 0-0 stand voor de rust floot.

In de tweede helft schoten de gastheren fel uit de startblokken met enkele hoekschoppen als resultaat. Uit een van deze corners viel na zo’n acht minuten een doelpunt. Roger wist de bal op de doellijn nog te keren, maar via het lichaam van onze centrale verdediger Martijn liep de bal alsnog over de doellijn. Een ongelukkig eigen doelpunt. Wij probeerden hierna terug in de wedstrijd te komen, maar kansen vielen er niet of nauwelijks te noteren. Merefeldia probeerde via een tweede doelpunt de wedstrijd op slot te gooien, maar ook dat lukte niet. Al hadden we nog een uur gevoetbald een doelpunt hadden we waarschijnlijk niet gemaakt. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 1-0 tussenstand ook de eindstand werd.

Omdat we vandaag niet bij machte waren om een vuist te maken werden we met een terechte nederlaag naar huis gestuurd.

Over twee weken sluiten we de competitie af met de uitwedstrijd tegen Rood-Wit uit Budel-Dorplein. Hopelijk komen we dan beter voor de dag.

Rksvv – Maarheeze = 2-1

Vandaag hebben we een fraaie overwinning behaald op de kampioenen uit Brabant, die tot op heden nog geen nederlaag hadden geleden.

Nadat aanvoerder Roger de bloemen aan de kampioen had overhandigd en alle spelers waren gefeliciteerd volgde een spannende wedstrijd, waarbij de eerste tien minuten achteraf cruciaal bleken. Al na twee minuten kregen we een dot van een kans, maar Samir wist vrij voor de doelman de bal niet in de goal te schieten. Enkele minuten later was het alsnog raak. Ronald Br. legde op de rand van de zestien enkele spelers in de luren en met een bekeken schot in de verre hoek liet hij de keeper wel kansloos. Wij waren heer en meester en lieten Maarheeze alle hoeken van het veld zien. Dat resulteerde vijf minuten na de openingstreffer tot een tweede goal. Na een afgemeten voorzet was het wederom Ronald Br. die met een mooie tegendraadse kopbal de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Even leek het erop dat we over de tegenstander heen zouden walsen, maar die wilden hier echter niet aan meewerken. De gasten kwamen steeds beter in hun spel, waardoor zich een gelijk opgaande strijd ontwikkelde. Een minuutje of tien voor de rust werden de gasten voor de eerste keer echt dreigend en dat leverde ook gelijk de aansluitingstreffer op. Vervolgens probeerden ze zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren, maar doelman Henry wist met enkele prima reddingen de schade beperkt te houden; ruststand 2-1.

Na de pauze gingen de mannen uit Maarheeze driftig op zoek naar de tweede goal, want ze wilden als kampioen niet verliezen. Wij werden terug gedrongen, maar wisten met goed verdedigings- en keeperswerk ons doel schoon te houden. Uit een van de schaarse counters van onze kant wist Samir te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel geannuleerd. Naarmate de tijd vorderde kregen we steeds meer vertrouwen op een goede afloop. Wat de gasten ook probeerden, scoren deden ze niet meer. Eindstand 2-1.

Na een sportieve en spannende wedstrijd hebben we vandaag de drie punten in eigen huis kunnen houden. Een heel mooi resultaat tegen een ploeg die dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit steeg.

Dit was onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Volgende week spelen we uit tegen hekkensluiter Merefeldia, waarna we twee weken later onze laatste wedstrijd moeten spelen in Budel-Dorplein. Er vallen dus nog altijd zes punten te behalen.

Rksvv – Brevendia = 2-1

Na een boeiende wedstrijd hebben we vandaag de drie punten in eigen huis kunnen houden en daarmee revanche genomen voor de onnodige en onverdiende nederlaag die we eerder dit seizoen leden in Stramproy.

Vanaf het begin was het duidelijk dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren en niet voor elkaar onder wilden doen. Het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen te noteren vielen. Vrij onverwacht kwamen we na zo’n twintig minuten op voorsprong. Nick V. kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en met een bekeken en venijnig puntertje in de uiterste hoek van het doel wist hij de doelman van Brevendia te verschalken. Ook hierna hetzelfde spelbeeld, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Het duurde na de rust niet lang voordat we de score wisten te verdubbelen. Een prachtige pass van Roger over de verdediging van de gasten werd op waarde geschat door Samir, die met een bekeken schot de keeper kansloos liet. Ondanks de 2-0 voorsprong was er “van rustig aan doen” geen sprake, want Brevendia ging vol overgave op zoek naar de aansluitingstreffer. Ze kregen enkele kansjes, maar doelman Gaby en onze verdediging wisten erger te voorkomen. Aan de andere kant kregen wij steeds meer ruimte, maar daar wisten we niet van te profiteren. Een kwartier voor tijd werd het toch weer spannend. Na wat gerommel in het strafschopgebied lag de bal plotseling in het netje; 2-1. De mannen uit Rooy gingen nu nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks hun aandringen wisten we toch vrij gemakkelijk stand te houden. Aan de andere kant was Samir nog dicht bij een treffer, maar hij werd op het laatste moment gestuit door de keeper. Toen de scheidsrechter na 70 minuten en drie minuten blessuretijd voor de laatste maal floot was de opluchting bij alles wat Swartbroek-minded is groot. De overwinning was binnen.

Door geconcentreerd te voetballen en hard werken hebben we vandaag een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning geboekt.

Volgende week hebben we vrijaf en dus tijd om paaseieren te zoeken. Op 24 april spelen we wederom thuis. Nu tegen de koploper en gedoodverfde favoriet voor de titel; Maarheeze. Met de inzet die we vandaag hebben laten zien zit een stuntje er misschien in, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden.