Altweerterheide - Rksvv = 0-7

Altweerterheide – Rksvv = 0-7

Deze uitwedstrijd bleek achteraf veel makkelijker dan we vooraf hadden ingeschat. Met aardig voetbal wisten we een ruime overwinning te behalen.

Vanaf het eerste begin was duidelijk wie de betere ploeg was. Na een paar minuten aftasten wisten we de gastheren al snel vast te zetten op eigen helft. Ondanks een groot veldoverwicht wisten we de tegenstander geen pijn te doen. Enkele schoten misten kracht of zuiverheid en anders zat er steeds wel weer een been van de tegenstander tussen. Aan de andere kant moesten we oppassen voor de counter, maar Dennis S. had de gevaarlijke spits volledig in de tang. Na een kwartier was het dan toch raak. Na een prachtige pass van Samir was het Roger die vrij voor de doelman koelbloedig bleef en de 0-1 wist binnen te schieten. Vijf minuten later was het wederom raak. Nu was het Roger die met een strakke voorzet Samir in stelling bracht en die wist daar wel raad mee; 0-2. Even later wisten we zelfs de 0-3 op het bord te zetten. Een schot van Patrick werd door de doelman matig verwerkt en tot verbazing van iedereen verdween de bal in het doel. De geruststellende 0-3 was tevens de ruststand.

Ook na de pauze hadden we weinig te duchten van Altweerterheide. Het wachten was dan ook op meerdere doelpunten van onze kant. Tocht duurde het nog een kwartier voordat de ban gebroken werd. Na een prachtige steekpass van Nick V. wist Roger de doelman te omzeilen en simpel binnen te schieten. Het verzet van de sportieve tegenstander was hiermee definitief gebroken. Samir wist, na een voorzet van Roger, zijn tweede van de wedstrijd binnen te tikken en de stand op 0-5 te brengen. Het slotakkoord was voor twee invallers. Eerst was het de bijna jarige Leo die na een mooie combinatie bekeken de 0-6 binnen schoot en even later Eric D. die in twee instanties de doelman van dichtbij wist te passeren. Altweerterheid kreeg ook nog enkele kansjes; o.a. een schot op de lat, maar een eretreffer was hun niet gegund; eindstand 0-7.

Vandaag deden we precies wat we moesten doen: winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Volgende week hebben we rust, waarna we op 12 mei onze laatste wedstrijd van het seizoen spelen; uit tegen de grote concurrent Rksvo uit Ospel. Bij winst of een gelijspel mogen we ons kampioen noemen. Bij een nederlaag is Rksvo, die daarna nog wel drie wedstrijden moeten inhalen, de grote kandidaat voor het kampioenschap. Het wordt dus een zeer spannende aangelegenheid, waarbij alle support welkom is.