Kampioen

Rksvo – Rksvv = 0-1

Kampioen

 

Deze zondag moest het gebeuren. Gelijk of winnen tegen Ospel was genoeg voor het kampioenschap. Het was fantastisch om te zien hoeveel supporters (de complete selectie en het damesteam) langs de lijn stonden om ons aan te moedigen (inclusief vuurwerk).

De wedstrijd was amper begonnen of we hadden al op voorsprong kunnen komen. Samir verscheen vrij voor de keeper, maar helaas ging zijn inzet via het been van de goalie net naast. Hierna werd het een zenuwenstrijd, met weinig goed voetbal. Wij waren de beter spelende ploeg, maar de gastheren waren fysiek de betere. Het was aan de parel van de Balkan (Gabi dus) te danken dat we niet op achterstand kwamen. Eerst verkleinde hij zijn doel dusdanig dat de inzet van de spits net naast ging en even later ranselde hij met een katachtige reactie een kopbal uit zijn doel. Wij dachten recht te hebben op een penalty, nadat Mathé onderuit werd gehaald door de keeper, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in. Verder konden wij weinig potten breken, tot een paar minuten voor de rust. Een splijtende pass van Nick V. kwam bij Samir, die de keeper omspeelde en binnen knalde; 0-1. Een compliment voor de scheidsrechter die het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter terecht negeerde. Met deze opsteker gingen we de rust in.

Na de pauze bleef het spannend, maar goed voetbal was ver te zoeken. Ospel was niet in staat om het ons echt moeilijk te maken, terwijl wij aan de andere kant niet de definitieve nekslag wisten uit te delen. Een minuut of zeven voor tijd leek de tegenstander op gelijke hoogte te komen, maar in extremis wisten wij de bal alsnog weg te werken. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de invalbeurt van good old Leo. Vijf minuten voor tijd mocht hij de plaats innemen van Ronald Br. (de topscorer van vorig jaar, maar dit jaar maar goed voor vier goals). Ronald dacht dat het applaus van de supporters voor hem was, maar alle anderen wisten wel beter. Lei, die na 52 jaar de schoenen aan de wilgen hangt, bedankt voor al die mooie dingen die je hebt laten zien!! Nadat de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd voor de laatste maal op zijn fluitje floot was de ontlading compleet en kon de champagne ontkurkt worden. Na 19 jaar was er weer een team van Rksvv kampioen. Te gek!!!!

Wat er zondagmiddag, avond en nacht allemaal gebeurd is laat zich raden. Het was een en al feest. Maandag, in Weert, hebben we laten zien dat Rksvv een club is die er wezen mag. Hoewel ik me niet alles meer kan herinneren weet ik wel dat het super gezellig was.

Na een fantastisch seizoen mogen we rustig stellen dat wij de terechte kampioen zijn. Zestien wedstrijden gespeeld; 14 maal gewonnen, 1x gelijk (thuis tegen Rksvo) en 1x verloren (tegen MMC). 43 punten, 59 goals voor en slechts 12 tegen. Topscorer, met maar liefst 24 doelpunten, is Samir, op afstand gevolgd door Roger met 11 goals. Wie de goals maakt is echter niet belangrijk, als ze maar gemaakt worden. We hebben als team een fantastische prestatie neergezet. Dat het seizoen nu is afgelopen wil niet zeggen dat er niks meer in het vat zit. Naar alle waarschijnlijkheid is er vrijdag 24 mei een receptie (hou de Rksvv-site in de gaten).

Langs deze weg wil ik iedereen (spelers, aanhang, supporters en iedereen die ik vergeten ben) bedanken voor een prachtig seizoen.