Rksvv - Laar = 2-1

Rksvv – Laar = 2-1

Na twee nederlagen mochten we vandaag eindelijk het zoet der overwinning proeven. Tegen het eveneens puntloze Laar wisten we na een zwaarbevochten overwinning de drie punten in eigen huis te houden.

Het begin van de wedstrijd was veel belovend. Er was nog geen minuut gespeeld of we stonden al op voorsprong. Moad wist na een mooie combinatie met Ronald Br. de bal op goal te schieten. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal binnen. Dit was tevens ons eerste doelpunt van het seizoen. Na deze vroege opsteker ontspon zich een mooi en spannend duel met kansen over en weer. Laar was met name gevaarlijk via afstandsschoten, maar het was doelman Laslo die telkens een hand achter de bal wist te krijgen. Aan de andere kant kreeg Ronald Br. twee kansen, maar eenmaal kreeg hij zijn hoofd niet tegen de bal en de andere keer was hij zo verrast dat hij de bal voor de voeten kreeg dat hij vergat te scoren. De vroege voorsprong bleef zodoende op het scorebord staan tot aan de rust.

Ook na de pauze golfde het spel op en neer. Laar probeerde met man en macht de gelijkmaker te scoren, maar het was wederom de uitstekend keepende Laslo die daar een stokje voor stak. Wij dachten een penalty te krijgen toen Mathé in het strafschopgebied werd “gevloerd”, maar de scheidsrechter dacht daar toch anders over. Na bijna twintig minuten voetbal viel plotseling het tweede doelpunt. Ronald B. maakte goed gebruik van de ruimte die hij op de rechterflank kreeg en met een afgemeten voorzet wist hij Ronald Br. te bereiken, die heel beheerst binnen schoot. De wedstrijd leek hiermee in het slot gegooid te zijn, maar de bezoekers wilden van geen wijken weten. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend, nadat Laar de 2-1 wist te scoren. De laatste paar minuten gebeurde er geen gekke dingen meer, zodat we na zeventig spannende en sportieve minuten voetbal de eerste overwinning van het seizoen mochten bijschrijven.

Dat we zaterdagavond feest hadden gevierd (nog bedankt Jordon) was vandaag nauwelijks te zien. Met veel passie en strijd wisten we Laar uiteindelijk op de knieën te krijgen en zijn we gelukkig van de hatelijke nul af.

Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd bij Oranje Blauw uit Posterholt. Een ploeg die na drie wedstrijden nog steeds geen punten heeft verspeeld. We kunnen onze mouwen dus opstropen.