Merefeldia - Rksvv = 3-2

Merefeldia – Rksvv = 3-2

Na een boeiende pot voetbal moesten we vandaag helaas met een kleine nederlaag terug naar Swartbroek.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontspon zich een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. Grote kansen bleven vooralsnog uit. De eerste grote kans was voor Gabi, die na zo’n tien minuten voetbal zijn inzet via de keeper en lat terug het veld in zag ketsen. Tien minuten later had diezelfde Gabi meer geluk. Hij kreeg de bal op zo’n 25 meter van het doel aangespeeld en met een zeer bekeken boogbal wist hij de te ver voor zijn goal staande doelman op fraaie wijze te verschalken. De gastheren lieten het er niet bij zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker. We hadden geluk toen een schot van Merefeldia via de paal naast het doel verdween. Toch werd het vlak voor de rust alsnog gelijk. Nick V. probeerde met een sliding een speler van Merefeldia van scoren af te houden, maar in plaats van de bal raakte hij hierbij de speler, die gretig naar de grond ging. De scheidsrechter was zeer resoluut: penalty! De pingel werd feilloos binnen geschoten. In blessuretijd kregen we hadden we pech dat een mooie vrije trap van (wederom) Gabi via de vingertoppen van de keeper op de lat belandde. Deze vrije trap had een beter lot verdiend. Ruststand: 1-1.

Met drie nieuwe krachten begonnen we aan de tweede helft. Dat had zich na een minuut spelen al uit kunnen betalen. Helaas schrok Patrick zo van de grote kans die hij onverwacht kreeg dat hij de bal naast in plaats van in het doel prikte. Aan de andere kant deed de tegenstander dat enkele minuten later beter. Een mooie aanval van hun kant werd, kansloos voor doelman Lazlo, afgerond. Nu moesten wij op zoek naar de gelijkmaker. De wedstrijd leek bijna gespeeld toen de thuisclub de 3-1 binnen schoot, maar gelukkig werd het doelpunt, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd kregen we loon naar werken. Na een corner kreeg Merefeldia de bal niet weg en was het Moad die tussen enkele verdedigers door de verdiende gelijkmaker scoorde. Lang konden we echter niet genieten, want een paar minuten later stonden we weer achter. Lazlo kreeg een scherp genomen hoekschop ongelukkig tegen zijn knie en verdween de bal ongelukkig in het eigen doel. We probeerden in de slotfase alles wat we konden, maar helaas wisten we niet meer tot scoren te komen.

Na een spannende en sportieve wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander moesten we op het eind ongelukkigerwijs toch genoegen nemen met een 3-2 nederlaag, waar een gelijspel wellicht eerlijker was geweest. Desondanks mogen we tevreden zijn met het voetbal dat we vandaag hebben laten zien.

Volgende week mogen we weer aan de bak, want koploper Rksvo komt dan op bezoek. Het zal zeker geen makkie worden, maar als we dezelfde instelling tonen als vandaag zit er misschien wel een kleine verrassing in.