Heythuysen - Rksvv = 2-1

Heythuysen – Rksvv = 2-1

Vandaag hebben we niet gekregen wat we eigenlijk wel verdiend hadden; n.l. een gelijkspel.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor ons. Met aardig combinatievoetbal wisten we enkele malen dicht in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Helaas bleven grote kansen uit. Gaandeweg de eerste helft waren het de gastheren die steeds meer de touwtjes in handen namen. Ze waren een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten, maar gelukkig wist invaller doelman Gabi zijn doel schoon te houden. Ook wij kregen enkele kleine mogelijkheden, maar het vizier stond vooralsnog niet op scherp. We hadden geluk toen vlak voor de rust een corner rechtstreeks op de lat belandde. Ruststand 0-0.

De tweede helft was een heel stuk spectaculairder met een hoofdrol voor de scheidsrechter. We stonden nog koud in het veld of we kwamen al op achterstand. Na een onoplettendheid achterin stond plotseling een speler van Heythuysen vrij voor Gabi en daar wist hij wel raad mee; 1-0. Wij gingen hierna fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar telkens als we gevaarlijk dreigden te worden was het de grensrechter die met zijn vlag omhoog stond om de aanval af te breken. Helaas ging de scheidsrechter hier steeds in mee. Na een klein kwartiertje kregen we toch loon naar werken. Na een afgeslagen aanval was het Nick V. die de afvallende bal beheerst binnen schoot. Een kleine tien minuten later kregen we toch nog de deksel op de neus. Nadat er in eerste instantie niet voor buitenspel was gefloten kreeg een speler van de thuisclub de bal en zijn voorzet werd knap binnen gekopt door een van de spitsen. De scheidsrechter had deze goal eigenlijk af moeten keuren, maar deed dat uiteraard niet. De laatste tien minuten waren erg rommelig en af en toe ook best vijandig. Gelukkig wist uiteindelijk het gezonde verstand te zegevieren, ondanks dat de gemoederen af en toe hoog op liepen. Eindstand 2-1.

Het is jammer dat een scheidsrechter (en zijn assistent) een wedstrijd, die zeer gelijkwaardig was, uiteindelijk kunnen beslissen. We hadden zeker een gelijkspelletje verdiend, maar gingen met een kater naar huis.

Volgende week wacht ons wederom een uitwedstrijd. In Neeritter nemen we het dan op tegen Veritas. Let op: de wedstrijd begint al om 9.30 uur.