Veritas - Rksvv = 2-2

Veritas – Rksvv = 2-2

Op deze koude zondagmorgen moesten we al op tijd aantreden tegen Veritas, de ploeg die slechts één puntje meer bijeen had gesprokkeld dan wij. Na een spannende en sportieve wedstrijd bleef deze marge gehandhaafd.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij Veritas wel iets meer aan de bal was. Afgezien van enkele afstandsschoten werden ze niet echt gevaarlijk. De eerste de beste keer dat wij aan de andere kant kwamen, na een kwartiertje spelen, was het gelijk raak. Samir kreeg de bal aangespeeld van Roger speelde een tegenstander uit en liet de keeper met een schuiver in de lange hoek kansloos. De eerste goal van Samir dit jaar. Ondanks aandringen van de gastheren bleven we vrij gemakkelijk overeind. Met een beetje hulp van de scheidsrechter kwamen ze tien minuten voor de rust toch op gelijke hoogte. Nadat de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel had genegeerd wist een van hun voorwaartsen te scoren; een doelpunt dat eigenlijk niet had mogen tellen. Verder gebeurde er tot de rust weinig opwindends meer; ruststand derhalve 1-1.

Na de thee eenzelfde wedstrijdbeeld. Na ruim vijf minuten spelen ging Gabi, die verder een uitstekende wedstrijd keepte, in de fout. Zijn uittrap belandde precies in de voeten van een tegenstander en het was voor hen een koud kunstje om de 2-1 op het scorebord te zetten. Ondanks deze tegenvaller gingen we fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. We kregen enkele kansjes, maar helaas troffen twee kansrijke kopballen van Samir geen doel. Een kwartiertje voor tijd kregen we alsnog loon naar werken. Samir speelde zich goed vrij en vrij voor de keeper legde hij de bal breed op Roger, die voor open doel niet meer kon missen. Voor Roger ook de eerste goal van het seizoen. In het restant van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de winst, maar echt grote kansen werden er niet meer genoteerd. In de laatste minuut kreeg Veritas nog een vrij trap net buiten het zestienmetergebied. Gelukkig wisten ze de bal niet tussen de palen te krijgen. Dit zou ook niet verdiend zijn geweest.

Vandaag hebben we verdiend gelijk gespeeld tegen een tegenstander die gelijkwaardig aan ons was. De evaluatie na afloop in de kantine leverde een nieuw tegeltje op: “sorry” werd het woord van deze week.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. We nemen het dan thuis op tegen subtopper Fc Oda. Het zal zeker geen makkie worden.