Rksvv - Merefeldia = 3-1

Rksvv – Merefeldia = 3-1

Na ruim een half jaar zonder competitievoetbal mochten we eindelijk weer aan de bak. Het was gissen waar we precies stonden, maar dat gold evenzeer voor de tegenstander (Merefeldia). Uiteindelijk bleek toch dat wij iets verder waren (3-1 winst) dan de gasten uit Nederweert.

De eerste helft was er eentje met (zeer) goed voetbal van onze kant. Daarbij werden we wel geholpen door een zeer vroege goal. Al na twee minuten was het raak. Nadat Nan over links was opgestoomd gaf hij een afgemeten voorzet, die al glijdend door Martijn werd binnen getikt. Een geweldige opsteker. Na deze treffer bleven we de bovenliggende partij. Met mooie combinaties wisten we de tegenstander regelmatig in verlegenheid te brengen. Een tweede goal kon dan ook niet uitblijven. Na een klein kwartiertje was het Wouter die de bal vanaf links precies op het hoofd van Samir wist te leggen. De keeper kon de kopbal van Samir niet meer stoppen. Toen Samir na twintig minuten met een schuiver de stand op 3-0 bracht leek een grote overwinning tot de mogelijkheden te behoren. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, zodat we met een geruststellende voorsprong konden gaan rusten.

Na de pauze was het voetbal van onze kant een heel stuk minder dan voor de rust, terwijl Merefeldia de zaken wat rigoreuzer aanpakte. Er ontspon zich nu een gelijkwaardige strijd, waarbij doelman Henrie zich enkele malen moest strekken om gevaarlijke schoten uit zijn doel te houden. Een kwartier voor tijd leek het dan toch nog spannend te gaan worden toen de gasten de 3-1 wisten te scoren. Gelukkig lieten we het niet zo ver komen. We hadden de voorsprong zelfs nog verder uit kunnen breiden, maar vrij voor de doelman wist Gabi helaas niet tot scoren te komen. Eindstand 3-1.

Vandaag hebben we in de eerste helft met fraai voetbal de basis gelegd voor de eerste overwinning van het seizoen. De tweede helft zullen we maar snel vergeten.

Volgende week zijn we vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 4 oktober om 9.30 uur. We spelen dan thuis tegen fusieclub DFO ’20; een onbekende tegenstander die overigens ook hun eerste wedstrijd wist te winnen. We zijn dus gewaarschuwd.