Rksvv - DFO '20 = 6-0

Rksvv – DFO ’20 = 6-0

Ook onze tweede thuiswedstrijd hebben we in winst om weten te zetten. Tegen DFO ’20, de fusieclub uit Ell, Hunsel, Kelpen en Grathem, wisten we een verdiende maar wel geflatteerde overwinning te boeken.

De eerste paar minuten waren voor de tegenstander die de bal lustig rondspeelde en ons liet lopen. Bij de eerste aanval van onze kant was het meteen raak. Een strakke voorzet van Nick V. werd knap door Samir binnen gekopt; een mooie opsteker. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin de gasten het meeste balbezit hadden. Hun combinaties strandden echter meestal bij het zestienmetergebied. Ook probeerden zij met afstandsschoten onze doelman te verschalken, maar de meeste schoten gingen over en naast of waren een prooi voor Henry. Wij kwamen er sporadisch uit, maar waren dan wel gelijk dreigend. In de twintigste minuut was het wederom Nick V. die met een slim passje Wouter in stelling bracht en zijn schot pastte precies in de hoek; 2-0. Tot aan de rust gebeurde er verder niet zo veel meer, zodat we met een mooie voorsprong de rust in gingen.

Na de pauze verwachtten we een getergd DFO, maar het tegendeel was waar. In de vierde minuut was het Wouter die met een slimme steekpass Samir vrij voor de doelman zette en die wist hier wel raad mee; 3-0. Een minuut later was het wederom Samir die vrij voor de keeper ook deze keer niet faalde. Na deze treffer leek de wedstrijd wel gespeeld en dat was ook zo. De mannen van de fusieclub waren van slag en wij kregen steeds meer ruimte. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Na zo’n tien minuten was het Ronald Br., die na wederom een mooie voorzet van Nick V., de 5-0 binnen knalde. Het laatste woord was wederom aan Samir die een kwartiertje voor tijd de 6-0 liet aantekenen. Hierna kregen we nog enkele mooie kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het vandaag zeker geen gemakkelijke overwinning. Wij hadden het geluk dat vrijwel elke kans een doelpunt opleverde, terwijl de tegenstander voetballend zeker niet de mindere was.

Na deze mooie zege spelen we volgende week onze eerste uitwedstrijd van het seizoen. In en tegen Altweerterheide gaan we proberen opnieuw drie punten aan ons conto toe te voegen.