Budel - Rksvv = 0-3

Budel – Rksvv = 0-3

Na een ruime maand rust moesten we vandaag naar Budel, de ploeg die net boven ons stond. Na een leuke wedstrijd wisten we uiteindelijk een vrij gemakkelijke overwinning te boeken.

Op een hobbelig en daardoor moeilijk bespeelbaar veld kwamen we al heel vroeg aan de leiding. Na een prima interceptie van Nick V. was het Gabi die, na drie minuten voetbal, van dichtbij de keeper wist te verschalken. Daarna werd het een rommelige wedstrijd met weinig goed voetbal van beide kanten. Kansen vielen er nauwelijks te noteren en het aantal foute passjes was allang niet meer op twee handen te tellen. Onverwacht kwamen we na zo’n twintig minuten op 0-2. Nu was het linksbuiten Maikel, na goed werk van Gabi, die vrij voor de keeper de bal koelbloedig binnen schoof. Budel was slechts eenmaal gevaarlijk met een kopbal die net naast de goede kant van de paal verdween.

De tweede helft werden de gastheren iets dreigender, maar doelman Henry liet zien dat hij nog steeds uitstekend kan keepen. Een schot van afstand en een vrije trap wist hij op fraaie wijze te pareren. Aan de andere kant was het Ronald B. die net naast kopte. Tien minuten voor tijd wisten we het duel definitief in het slot te gooien. Aanvoerder Roger pikte de bal op het middenveld op omspeelde de laatste man en schoot vrij voor de doelman de bal beheerst binnen. He heilige vuur bij de Brabanders was hiermee gedoofd en wij geloofden het verder wel. Dat de prima leidende scheidsrechter vier minuten blessuretijd toevoegde is mij een raadsel, want de wedstrijd was al lang en breed gespeeld. Einduitslag 0-3.

Een mooi begin van de tweede helft van de competitie, waarin nog van alles mogelijk is. Volgende week hebben we vrij (misschien dat we oefenen tegen Roggel) waarna we de week daarop thuis spelen tegen de buren uit Tungelroy. De ploeg waartegen we nog iets recht te zetten hebben.