Maarheeze - Rksvv = 3-1

Maarheeze – Rksvv = 3-1

Uit bij de nog ongeslagen koploper moesten we na een goede eerste helft in de tweede helft alsnog het hoofd buigen.

Vanaf het beginsignaal ontspon zich een open wedstrijd, waarbij beide ploegen op zoek gingen naar de openingstreffer. Toch bleven echt grote kansen vooralsnog uit. Na zo’n twintig minuten leken we op voorsprong te komen. Samir liet de achterhoede zijn hielen zien, maar het passeren van de keeper was net te veel gevraagd. Aan de andere kant scoorde Maarheeze wel, maar het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Vijf minuten voor rust was het plots wel raak. Samir passeerde een van de verdedigers en uit een moeilijke hoek wist hij de doelman te verschalken. Ruststand 0-1.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Omdat de thuisploeg enkele prima spelers had ingebracht werden we achteruit gedrukt. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd te gaan worden. Na zo’n tien minuten was het inderdaad zover. Martijn gleed bij het uitverdedigen ongelukkig uit waarna het voor de spits een makkie was om invaller doelman Gabi het nakijken te geven. De gastheren gingen hierna nog nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Aan de andere kant kwamen wij nauwelijks meer de middenlijn over. Een kwartiertje voor tijd kwamen we op achterstand. Een van de spitsen draaide zich mooi vrij en met een bekeken schuiver liet hij Gabi kansloos. Toen we acht minuten later een makkelijk gegeven strafschop tegen kregen was het pleit definitief beslecht; 3-1. Even leken we de aansluitingstreffer te scoren, maar de snoeiharde vrije trap van Nick V. werd vakkundig door de doelman tot hoekschop verwerkt. Ook een schot van Mathé was een prooi voor de sluitpost van Maarheeze. Omdat de koploper ook niet verder meer aandrong werd de 3-1 tussenstand ook de eindstand.

We hebben vandaag, ondanks aardig voetbal, terecht onze meerdere moeten erkennen in een goed spelende ploeg, die nadrukkelijk de favoriet is voor het kampioenschap. Hierbij kunnen we onszelf weinig verwijten.

Volgende week moeten we het thuis opnemen tegen Brevendia, de ploeg waar we nog iets tegen recht te zetten hebben na de ongelukkige nederlaag die we in Stramproy geleden hebben.