Rksvv - Brevendia = 2-1

Rksvv – Brevendia = 2-1

Na een boeiende wedstrijd hebben we vandaag de drie punten in eigen huis kunnen houden en daarmee revanche genomen voor de onnodige en onverdiende nederlaag die we eerder dit seizoen leden in Stramproy.

Vanaf het begin was het duidelijk dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren en niet voor elkaar onder wilden doen. Het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen te noteren vielen. Vrij onverwacht kwamen we na zo’n twintig minuten op voorsprong. Nick V. kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en met een bekeken en venijnig puntertje in de uiterste hoek van het doel wist hij de doelman van Brevendia te verschalken. Ook hierna hetzelfde spelbeeld, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Het duurde na de rust niet lang voordat we de score wisten te verdubbelen. Een prachtige pass van Roger over de verdediging van de gasten werd op waarde geschat door Samir, die met een bekeken schot de keeper kansloos liet. Ondanks de 2-0 voorsprong was er “van rustig aan doen” geen sprake, want Brevendia ging vol overgave op zoek naar de aansluitingstreffer. Ze kregen enkele kansjes, maar doelman Gaby en onze verdediging wisten erger te voorkomen. Aan de andere kant kregen wij steeds meer ruimte, maar daar wisten we niet van te profiteren. Een kwartier voor tijd werd het toch weer spannend. Na wat gerommel in het strafschopgebied lag de bal plotseling in het netje; 2-1. De mannen uit Rooy gingen nu nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks hun aandringen wisten we toch vrij gemakkelijk stand te houden. Aan de andere kant was Samir nog dicht bij een treffer, maar hij werd op het laatste moment gestuit door de keeper. Toen de scheidsrechter na 70 minuten en drie minuten blessuretijd voor de laatste maal floot was de opluchting bij alles wat Swartbroek-minded is groot. De overwinning was binnen.

Door geconcentreerd te voetballen en hard werken hebben we vandaag een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning geboekt.

Volgende week hebben we vrijaf en dus tijd om paaseieren te zoeken. Op 24 april spelen we wederom thuis. Nu tegen de koploper en gedoodverfde favoriet voor de titel; Maarheeze. Met de inzet die we vandaag hebben laten zien zit een stuntje er misschien in, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden.