Rksvv - Maarheeze = 2-1

Rksvv – Maarheeze = 2-1

Vandaag hebben we een fraaie overwinning behaald op de kampioenen uit Brabant, die tot op heden nog geen nederlaag hadden geleden.

Nadat aanvoerder Roger de bloemen aan de kampioen had overhandigd en alle spelers waren gefeliciteerd volgde een spannende wedstrijd, waarbij de eerste tien minuten achteraf cruciaal bleken. Al na twee minuten kregen we een dot van een kans, maar Samir wist vrij voor de doelman de bal niet in de goal te schieten. Enkele minuten later was het alsnog raak. Ronald Br. legde op de rand van de zestien enkele spelers in de luren en met een bekeken schot in de verre hoek liet hij de keeper wel kansloos. Wij waren heer en meester en lieten Maarheeze alle hoeken van het veld zien. Dat resulteerde vijf minuten na de openingstreffer tot een tweede goal. Na een afgemeten voorzet was het wederom Ronald Br. die met een mooie tegendraadse kopbal de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Even leek het erop dat we over de tegenstander heen zouden walsen, maar die wilden hier echter niet aan meewerken. De gasten kwamen steeds beter in hun spel, waardoor zich een gelijk opgaande strijd ontwikkelde. Een minuutje of tien voor de rust werden de gasten voor de eerste keer echt dreigend en dat leverde ook gelijk de aansluitingstreffer op. Vervolgens probeerden ze zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren, maar doelman Henry wist met enkele prima reddingen de schade beperkt te houden; ruststand 2-1.

Na de pauze gingen de mannen uit Maarheeze driftig op zoek naar de tweede goal, want ze wilden als kampioen niet verliezen. Wij werden terug gedrongen, maar wisten met goed verdedigings- en keeperswerk ons doel schoon te houden. Uit een van de schaarse counters van onze kant wist Samir te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel geannuleerd. Naarmate de tijd vorderde kregen we steeds meer vertrouwen op een goede afloop. Wat de gasten ook probeerden, scoren deden ze niet meer. Eindstand 2-1.

Na een sportieve en spannende wedstrijd hebben we vandaag de drie punten in eigen huis kunnen houden. Een heel mooi resultaat tegen een ploeg die dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit steeg.

Dit was onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Volgende week spelen we uit tegen hekkensluiter Merefeldia, waarna we twee weken later onze laatste wedstrijd moeten spelen in Budel-Dorplein. Er vallen dus nog altijd zes punten te behalen.