Rood Wit'67 - Rksvv = 1-3

Rood Wit’67 – Rksvv = 1-3

Door de laatste wedstrijd, uit in Budel-Dorplein, te winnen hebben we het seizoen op een bevredigende wijze afgesloten.

Nadat een speler van Rood Wit gehuldigd was voor het spelen van meer dan 600 wedstrijden begonnen we deze zonovergoten zondagochtend aan een wedstrijd die achteraf meer weg had van een oefenpotje. Vanaf het begin was het duidelijk dat wij de meerdere waren. Dat resulteerde na enkele minuten al in een penalty, die door Jordon (omdat het zijn laatste wedstrijd voor Rksvv was) feilloos werd benut. Jordon bedankt voor al die wedstrijden die je voor ons hebt gespeeld! Daarna kregen we kansen op meer, maar het vizier stond niet echt op scherp. Uit een van de zeldzame counters van de gastheren werd het totaal onverwacht 1-1. We lieten ons niet van de wijs brengen en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die viel een minuut voor de pauze dan ook. Het was Samir die zich fraai vrij speelde en onhoudbaar binnen schoot. Ronald Br. kreeg daarna nog een niet te missen kans, maar hij kreeg het toch klaar. Ruststand 1-2.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Wij grotendeels in de aanval en Rood Wit dat af en toe een speldenprikje uitdeelde, maar doelman Gaby nooit echt in de problemen bracht. Nadat Samir al enkele malen vrij voor de doelman had gefaald, was het Mathé die na een mooie individuele actie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Samir wist met de toegekende strafschop wel raad; 1-3. Daarna kabbelde de zeer sportieve wedstrijd rustig naar zijn einde. Eindstand derhalve 1-3.

Een zeer gemakkelijke overwinning die qua resultaat veel hoger had moeten uitvallen.

Na deze laatste wedstrijd kunnen we de balans van dit seizoen opmaken. Veertien wedstrijden gespeeld, zeven gewonnen, tweemaal gelijk en vijf maal verloren. 23 punten, 26 doelpunten voor en 15 tegen. Een heel aardig resultaat waarmee we in de eindstand op de tweede of derde plaats (dit is afhankelijk van wat Brevendia nog gaat doen) zullen eindigen. Topscorer, zoals gebruikelijk, is Samir met 12 doelpunten op verre afstand gevolgd door Ronald Br. met vier en Nick V. met drie.

Een woord van dank aan Kees en Herman, die helaas stoppen als coach en leider. Zij werden voor de wedstrijd door aanvoerder Roger in het zonnetje gezet en beloond met een afscheidscadeautje. Kees en Herman hartelijk dank voor bewezen diensten!!

De laatste activiteit van dit seizoen zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni; de afsluitingsdag van Rksvv. Laten we met zoveel mogelijk spelers aanwezig zijn, zodat we het seizoen op een leuke manier kunnen afsluiten.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer en hopelijk weer tot ergens in september.