Merefeldia - Rksvv = 1-1

Merefeldia – Rksvv = 1-1

Vandaag hebben we verzuimd om drie punten mee naar huis te nemen. Voor een klein deel was dat onze eigen schuld, maar het overgrote deel was toch de schuld van de dienstdoende scheidsrechter.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. Echte kansen waren in het begin schaars, maar daar kwam al snel verandering in. Dennis S. wist met een prima pass Samir te vinden en nadat deze enkele verdedigers had gepasseerd wist hij fraai binnen te schieten. Het leek een makkelijke ochtend te worden, maar het liep helaas anders. Toen Samir enkele minuten na zijn doelpunt onderuit werd gehaald in het strafschopgebied verwachtte iedereen een fluitsignaal van de scheidsrechter, maar dat bleef (ten onrechte) uit. In plaats van 0-2 werd het plotseling 1-1. Een vrije trap belandde op de rand van het zestienmetergebied en met een fraaie knal werd doelman Gabi kansloos gepasseerd. Tot op dat moment hadden de gastheren nauwelijks gevaar kunnen stichten; een behoorlijke tegenvaller voor ons derhalve. Even later leek alles toch weer op z’n pootjes terecht te komen. Mathé werd onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en nu zag de referee er gelukkig wel een overtreding in. Tot verbazing van vriend en vijand legde hij de bal echter niet op de stip maar buiten het strafschopgebied. Wederom werd ons hiermee een penalty onthouden. Ruststand 1-1.

Na de rust werd het spel er niet beter op. Wij probeerden het wel, maar veel verder dan enkele kleine kansjes kwamen we niet. Omdat ook Merefeldia geen potten kon breken werd het een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde. Zo’n tien minuten voor tijd ontstond er wederom consternatie. Samir werd opnieuw in het strafschopgebied onderuit gehaald. Driemaal is scheepsrecht zo werd gedacht, maar de arbiter legde de bal wederom buiten het zestienmetergebied in plaats van op de stip. De laatste tien minuten probeerden we het nog wel, maar de verdediging van Merefeldia stond telkens in de weg. De ruststand werd daarmee ook de eindstand.

Vandaag hadden we drie penalty’s verdiend, maar we kregen er (met “dank” aan de scheidsrechter) geen een. Het is deze week dan wel de week van de scheidsrechter, maar het was vandaag zeker niet de dag van de scheidsrechter.

Volgende week spelen we thuis tegen Sportclub Leeuwen. Een voor ons onbekende tegenstander. Het is dan ook koffiedik kijken over wat we kunnen verwachten.