SVVH - Rksvv = 2-0

SVVH – Rksvv = 2-0

Na een zeer matige vertoning hebben we vandaag de eerste nederlaag van het seizoen geleden.

Omdat bijna de helft van onze selectie geblesseerd of ziek was moesten we een beroep doen op twee oud-voetballers (Ruud en Gerard). Jongens bedankt dat jullie ons uit de brand wilden helpen.

Vanaf het begin werd duidelijk dat de gastheren uit Heibloem zich niet zomaar gewonnen zouden gaan geven. Met lange ballen probeerden ze de spitsen te bereiken, maar onze verdediging had hier weinig moeite mee. Aan de andere kant kregen wij in de beginfase een schietkans, maar het schot van Sase was veel te zwak om de doelman te kunnen verontrusten. SVVH was enkele malen gevaarlijk met afstandsschoten, maar die gingen gelukkig voor ons steeds over of naast. De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen in het veld dan ook juist weer.

In de tweede helft was er nog maar één ploeg die voetbalde en die kwam niet uit Swartbroek. De gastheren hanteerden nu veel minder de lange bal, maar combineerden er lustig op los. Wij kregen het steeds moeilijker en mochten doelman Gerard bedanken dat het lange tijd 0-0 bleef. Halverwege het tweede bedrijf kregen we dan toch een treffer tegen. Na een goede voorzet vanaf rechts was het een van de spitsen die van dichtbij onze keeper kansloos liet. Even later kregen we een goede kans op de gelijkmaker. Na een goeie actie en dito voorzet van Mathé was het Ruud die de gelijkmaker op zijn schoen had, maar in plaats van de bal aan te nemen schoot hij de bal ruim naast het doel. Even later deelde SVVH de genadeklap uit. Een keihard schot kwam via de onderkant van de lat terug in het veld en in de rebound binnen geschoten; 2-0. Het laatste kwartier gebeurde er weinig noemenswaardig meer.

Vandaag waren we bij afwezigheid van veel spelers, waaronder enkele stakeholders, kansloos tegen een goed voetballende ploeg.

Volgende week zijn we vrijaf en dat geeft de geblesseerden hopelijk de kans te herstellen. De volgende wedstrijd is een week later; thuis tegen DFO.