Rksvv - DFO '20 = 0-2

Rksvv – DFO ’20 = 0-2

Na de terechte nederlaag van twee geleken hoopten we vandaag tegen fusieclub DFO de punten thuis te houden. Helaas mocht dat niet waar zijn.

Vanaf heb begin bleek dat we met een tegenstander te maken hadden die aardig kan voetballen. Ze lieten de bal goed rondgaan en hadden een licht veldoverwicht. Het eerste kansje was echter voor ons. Dennis S. vuurde van afstand op doel, maar de doelman bleek uit het goede hout gesneden te zijn en hield de bal keurig tegen. Na een klein kwartiertje kregen we plotseling een dreun te verwerken. Een afstandsschot vloog met een prachtige boog over de van een blessure genezen doelman Henrie. Verder dan enkele mislukte afstandsschoten kwamen we in het verdere verloop van de 1e helft niet meer. Omdat de gasten ook niet meer gevaarlijk werden was de 0-1 tussenstand een logische ruststand.

Nadat we onder de rust enkele wissels hadden doorgevoerd hoopten we op een ommekeer. We deden weliswaar ons best, maar echte kansen bleven achterwege. Na een klein kwartiertje kregen we een tweede domper te verwerken. Een hoge bal werd ongelukkig door een van onze verdedigers doorgekopt en viel precies op het hoofd van een tegenstander die simpel de 0-2 binnen wist te koppen. Op het eind van de wedstrijd kreeg Mathé nog twee kansjes, maar de bal mocht er vandaag blijkbaar niet in. Ondanks de drie minuten extra tijd gebeurde er op het eind weinig verheffends meer; eindstand 0-2.

Tegen een goed spelend DFO hebben we vandaag weinig kans op succes gehad. We speelden weliswaar beter dan twee weken geleden, maar dat was nog te weinig om de gasten echt pijn te doen.

Volgende week een nieuwe kans; uit tegen Rksvo in Ospel.