Rksvo - Rksvv = 1-1

Rksvo – Rksvv = 1-1

Na twee nederlagen en nul treffers mochten we vandaag weer eens een puntje op ons conto bijschrijven, hoewel dat er eigenlijk drie hadden moeten zijn.

De eerste helft deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Wij kregen in het begin enkele kansjes, maar voor de gastheren gold hetzelfde. Het spel golfde lekker op en neer en het wachten was op doelpunten. Het eerste doelpunt viel na zo’n minuut of twintig. Een dieptepass werd door onze verdediging fout ingeschat en de spits van Ospel kon ongehinderd doorlopen richting doelman Henrie. Met een bekeken schuiver liet hij onze doelman kansloos. We zaten niet bij de pakken en neer en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Gabi gleed een voorzet van Nick V. fraai binnen, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Wij hadden daar ruimschoots onze twijfels over. Even later wederom een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, die een duidelijke handsbal van een verdediger van Rksvo niet bestrafte met een penalty. Helaas gingen we hierdoor met een 1-0 achterstand de rust in.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien dan de eerste. Wij drukten de mannen uit Ospel volledig terug op eigen helft. We kwamen diverse malen gevaarlijk voor het doel, maar scoren was er helaas weer niet bij. Gelegenheidsmiddenvelder Rolf had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. De tijd begon steeds meer te dringen, mede door het veelvuldig tijdrekken van de Ospelse goalie, en het leek erop dat we weer zonder punten naar huis moesten. Gelukkig wist Nick V. met een mooi schot in de kruising zo’n tien minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord te zetten. We gingen hierna op zoek naar de verdiende overwinning, maar helaas wisten we niet meer te scoren. Eindstand 1-1.

Vandaag hadden we de drie punten zondermeer verdiend, maar pech en weinig medewerking van de scheidsrechter en zijn assistent (die wel erg vaak voor buitenspel vlagde) leverde ons niet meer dan een puntje op.

Volgende week moeten we wederom op bezoek in de gemeente Nederweert. Eindse Boys is, om 9.45 uur, dan onze tegenstander. Hopelijk hebben we dan iets meer geluk.