Heythuysen - Rksvv = 2-1

Heythuysen – Rksvv = 2-1

Na twee weken rust moesten we vandaag op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst. Ondanks een heel aardige wedstrijd, met name in de eerste helft, moesten we tocht het onderspit delven.

Het begin was spectaculair. In de tweede minuut kregen we drie grote kansen binnen 15 seconden, maar tweemaal werd er redding gebracht op de lijn en de derde maal ging de bal via de lat over. Na vijf minuten was het echter raak aan de andere kant. Een hoge voorzet ging over de verdediging en doelman Gabi heen en bij de tweede paal kon een van de spitsen makkelijk binnen koppen. Wij lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook. Mayki speelde zich knap vrij en met zijn “zwakke” rechtervoet schoot hij de bal fraai binnen. Zo stond het na een kwartiertje alweer gelijk. Ook daarna speelden we bij vlagen goed voetbal en wisten we het de gastheren regelmatig lastig te maken. Opgelegde kansen bleven schaars; zowel voor ons als voor de tegenstander. De 1-1 ruststand was dan ook een juiste weergave van de verhoudingen in het veld.

In het tweede bedrijf waren het de mannen uit Heythuysen die het initiatief namen en ons onder druk probeerden te zetten. Toch hielden we vrij gemakkelijk stand; tot in de 9e minuut. Een voorzet was net te hoog voor Roger en plotseling stond een speler van de thuisclub vrij voor Gabi. Heel beheerst schoot hij de bal binnen; 2-1. Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd met weinig kansen voor beide doelen. Pas in de slotfase gingen we serieus op zoek naar de verdiende 2-2, maar die wilde helaas niet vallen. We raakten nog de paal, maar gescoord werd er niet meer.

Ondanks de degelijke partij die we vandaag speelden moesten we toch weer met nul punten naar huis; jammer.

Volgende week spelen we thuis tegen hekkensluiter Boekoel. Hopelijk kunnen we dan weer eens drie punten pakken.