Rksvv - Boekoel = 2-0

Rksvv – Boekoel = 2-0

In de wedstrijd van de gemiste kansen hebben we, na vier wedstrijden zonder overwinning, eindelijk weer eens drie punten behaald.

Vanaf het begin was het duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Kansen waren er in overvloed. Mathé schoot op de keeper en uit een moeilijke hoek voorlangs. Roger had pech dat zijn kopbal op de lat uiteen spatte. Nick V. zag zijn vrije trap op fraaie wijze gekeerd door de zeer goede keeper van de tegenstander. Aan de andere kant was er een grote kans toen plotseling een van de voorwaartsen vrij voor keeper Gabi verscheen. Gelukkig was zijn inzet veel te zacht om Gabi te verrassen. Verder was Boekoel alleen bij standaard situaties, m.n. corners, dreigend. Tien minuten voor rust kregen we eindelijk loon naar werken. De bal kwam voor de voeten van Sase en die haalde vernietigend uit; 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen de gasten er nauwelijks nog aan te pas. Wij waren continu op hun helft te vinden. Ook nu weer kregen we diverse kansen. Sase had pech met een inzet op de paal. De grootste kans kreeg echter Nick V. Nadat Sase in kansrijke positie in de rug werd geduwd was het Nick die zich over de toegekend penalty bekommerde. Helaas was ook deze kans niet aan ons besteed, want de doelman wist de pingel fraai te stoppen. Zouden we dan alsnog de deksel op de neus krijgen? Gelukkig niet. Twaalf minuten voor tijd was het Roger die aan alle onzekerheid een einde maakte door de bal van dichtbij binnen te schieten. Mayki raakte hierna nog de lat en Jack kreeg twee kansen, maar wist helaas niet te scoren.

De 2-0 eindstand was uiteindelijk dik verdiend, maar viel veel te laag uit. Met een beetje meer geluk en vernuft hadden we zeker vijfmaal kunnen scoren. Desondanks waren we uiteraard blij met de drie punten.

Volgende week moeten we op bezoek bij de buren in Tungelroy, de club van onze ex-collega Wouter. Het zal geen makkelijke pot worden, want Crescentia bezet momenteel de tweede plaats. De wedstrijd begint niet zoals gebruikelijk om 10.00 uur, maar om 10.30 uur.