Fc Oda - Rksvv = 2-2

Fc Oda – Rksvv = 2-2

Na een lange pauze (winterstop en afgelastingen) mochten we het vandaag opnemen tegen Fc Oda, de ploeg waar we de eerste wedstrijd van het seizoen nog nipt van hadden gewonnen.

Ondanks de kou en de stevige wind begonnen we zeer voortvarend aan de wedstrijd. Na drie minuten was het al raak. Roger waagde een afstandsschot en zag tot zijn eigen verbazing de bal in het doel zwabberen. Een mooie opsteker waar we echter niet lang plezier van hadden, want vijf minuten later was het alweer gelijk. Een van de middenvelders liep door onze verdediging, passeerde doelman Gabi en wist simpel binnen te tikken; 1-1. We konden dus weer opnieuw beginnen. Wij hadden weliswaar een licht veldoverwicht, maar grote kansen wisten we niet te creëren. Pas vlak voor rust kregen we enkele grote kansen. Na een scrimmage werd de bal tot tweemaal toe van de lijn gehaald. Enkele minuten later kreeg Samir een prachtige voorzet van Mayki, maar in plaats van rustig binnen te schieten schoot hij de bal enkele meters over het doel. Ruststand 1-1.

De tweede helft was er eentje om gauw te vergeten. Was het voetbal in de eerste helft nog enigszins om aan te zien daar bleef na de pauze weinig van over. Bijna alle ballen werden spontaan ingeleverd bij de tegenstander. De mannen uit Boshoven vonden dit prima en werden steeds dreigender. Dat leverde na ruim een kwartier een voorsprong op. Een ietwat gelukkig afstandsschot viel pardoes over Gabi in het doel; 2-1. We gingen weliswaar op zoek naar de gelijkmaker, maar weinig overtuiging zat er niet meer in de ploeg. Gelukkig hadden we Roger, die na goed doorzetten een paar minuten voor tijd alsnog de 2-2 binnen wist te schieten.

Na een sterk begin, maar een zeer matig vervolg, mochten we na afloop onze handen dichtknijpen dat we nog een puntje mee naar huis konden nemen.

Volgende week spelen we thuis tegen Merefeldia, de ploeg waar we nog iets tegen recht te zetten hebben. We zullen dan wel beter dan vandaag voor de dag moeten komen.