Rksvv - Merefeldia = 5-2

Rksvv – Merefeldia = 5-2

In een vermakelijke en bij vlagen goede wedstrijd hebben we de drie punten vandaag in eigen huis gehouden.

Het begin van de wedstrijd was voor de gasten uit Nederweert, die iets fanatieker aan de wedstrijd begonnen dan wij. Het duurde een kleine tien minuten voordat wij echt wakker werden. Dat resulteerde niet snel daarna zelfs in een doelpunt. Balasz werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de terecht toegekende strafschop was een simpele prooi voor Samir; 1-0. Dit doelpunt gaf ons vleugels en we wisten de wedstrijd naar onze hand te zetten. Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en viel dan ook na ruim twintig minuten spelen. Jack stond op de juiste plek na wat geklungel in de achterhoede van de gasten. Het was voor Jack zijn eerste doelpunt voor Rksvv. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nadat Samir de keeper had gepasseerd, maar werd neergelegd verwachtte iedereen een tweede penalty, maar de scheidsrechter gaf volkomen terecht voordeel, waardoor Balasz de bal simpel binnen kon tikken. Met een 3-0 voorsprong leken we op rozen te zitten. Toch gaf Merefeldia de strijd niet op en dat resulteerde in de laatste minuut van de eerste helft tot de 1-3. Een kleine domper na een prima eerste helft.

Direct na de rust wisten we de marge weer op drie doelpunten te brengen. Het was Sashe die op eigen helft aan een hopeloos lijkende solo begon. Hij liet drie spelers van Merefeldia zijn hielen zien en vrij voor de keeper schoot hij beheerst binnen. Een prachtig doelpunt. Hiermee was de wedstrijd echter nog steeds niet gespeeld. De gasten bleven gevaarlijk en dat resulteerde na een kwartier tot een tweede doelpunt; 4-2. We moesten hierna alert blijven om niet nog een doelpunt tegen te krijgen en daarmee de wedstrijd weer helemaal open te gooien. Gelukkig bleven we overeind en toen Samir vijf minuten voor tijd, na goed voorbereidend werk van Sashe, de 5-2 wist te scoren was de winst binnen.

Een verdiende overwinning na een prima wedstrijd. Dit geeft moed voor de rest van het seizoen.

Volgende week is er uiteraard geen voetbal, want er moet gefeest worden tijdens de carnaval. Ook de week daarna zijn we vrij. Op zondag 5 maart spelen we onze volgende wedstrijd; uit bij Sportclub Leeuwen; aanvang 10.30 uur. Dit zal geen makkie worden, want Leeuwen is in de winning mood en is inmiddels opgeklommen naar een fraaie tweede plaats.