Rksvv - SVVH = 4-2

Rksvv – SVVH = 4-2

Na het verdienstelijk gelijkspel van vorige week wisten we vandaag te winnen van SVVH uit Heibloem, de ploeg waar we uit nog tegen verloren hadden. Het werd de wedstrijd van Samir die de totale score voor zijn rekening nam.

Vanaf het begin bleek al dat we het niet makkelijk zouden krijgen. De tegenstander was zeker niet de mindere van ons. Met enkele afstandsschoten probeerden ze ons op achterstand te zetten, maar gelukkig stond doelman Henrie op zijn post. Ook wij lieten ons gelden en dat resulteerde na een klein kwartier in de openingstreffer. Samir kreeg, randje buitenspel, de bal toegespeeld en vrij voor de keeper maakte hij geen fout; 1-0. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later was het alweer gelijk. Een venijnig schot vanaf de zestien vloog mooi in de hoek binnen. We konden dus weer opnieuw beginnen. Samir kreeg voor de pauze nog een mooie kans, maar uit de draai schoot hij helaas op in plaats van langs de paal. Omdat ook de tegenstander niet meer tot score wist te komen was 1-1 de terechte ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, totdat Samir het op zijn heupen kreeg. Na zo’n tien minuten kwam hij wederom vrij voor de keeper en met een mooi stiftje liet hij de doelman kansloos; 2-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een blunder van de laatste man stond Samir voor de derde maal 1 op 1 tegen de doelman en opnieuw wist hij met een subtiel lobje de keeper te verschalken. We leken hiermee de winst veilig te stellen, maar toch werd het nog even spannend toen de gasten vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer wisten te scoren. Ze kregen hierbij wel de hulp van Ronald B. die de bal ongelukkig in eigen doel trapte. Verder lieten we het gelukkig niet komen. Het slotakkoord was wederom voor Samir, die vlak voor tijd met een prachtige boogbal de iets te ver voor zijn goal staande doelman het nakijken gaf. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld en mochten we de eindstand 4-2 noteren.

In een leuke wedstrijd met de nodige doelpunten hebben we vandaag terecht de drie punten in eigen huis gehouden.

Noemenswaardig was het debuut van scheidsrechter Niels van de Boel, die een prima indruk achterliet. Niels: we zijn blij dat we er weer een arbiter bij hebben en we hopen nog vaak van jouw diensten gebruik te mogen maken.

Volgende week spelen we uit bij DFO ’20 in Kelpen. Geen gemakkelijke, maar ook geen onmogelijke tegenstander.