Budel - Rksvv = 1-3

Budel – Rksvv = 1-3

De tweede wedstrijd (uit tegen Budel) wisten we de eerste doelpunten van het seizoen te scoren en de eerste zege te behalen.

Het begin was voor de Brabanders die fel uit de startblokken schoten. Toch waren wij de eerste ploeg die wist te scoren. Na een minuut of vijf was het Dennis M. die van net buiten het strafschopgebied een schot losliet dat te machtig was voor de keeper. Een minuut later had het alweer gelijk kunnen staan, maar een schot van Budel sprong via de paal weer terug in het veld; de rebound werd slap ingeschoten waardoor Cas de bal makkelijk kon pakken. Het bleek echter uitstel van executie. De eerst volgende aanval was het wel raak. Twee van onze verdedigers bleven staan toen ze een fluitsignaal hoorden, maar dat bleek van het naast gelegen veld te komen. De gastheren hadden dit waarschijnlijk al vaker meegemaakt en het was voor hun een koud kunstje om de bal binnen te schieten. In het verdere verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer met kansjes over en weer. Gescoord werd er echter niet meer, zodat we met een 1-1 stand de rust in gingen.

In het tweede bedrijf leken de krachten van Budel langzaam op te raken. Wij kregen een steeds groter aandeel in de wedstrijd en een doelpunt hing dan ook in de lucht. Zelfs nadat Eric van de S. na een overtreding tien minuten naar de kant moest bleven wij de bovenliggende ploeg. Hoewel Budel nog een grote kans had gemist was het een minuutje of tien voor het einde wel raak. Robert werd prima in de diepte aangespeeld en kwam oog in oog te staan met de keeper van de thuisploeg. In plaats van voor eigen succes te gaan gaf hij de bal breed aan de meegelopen Samir die simpel kon scoren. Hierna kregen diezelfde Samir en Robert nog twee grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar beide malen ging de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef het spannend tot het eind, mede doordat de scheidsrechter verzuimde geel te geven aan een verdediger die de doorgebroken Patrick op onregelmentaire wijze tot stoppen dwong. De wedstrijd was al enkele minuten in blessuretijd toen Samir prima werd vrijgespeeld en, nadat hij de keeper had gepasseerd, de 1-3 wist te scoren. Hierop floot de referee definief voor het einde.

In een leuke ontmoeting, waar door beide ploegen wel veel gepraat werd, wisten we uiteindelijk een verdiende overwinning te boeken. Na de remise van vorige week zeker geen slecht begin van het seizoen.

Volgende week wacht thuis Fc Oda, dat zijn eerste twee wedstrijden in winst wist om te zetten. Het zal dus zeker geen makkie worden.