Rksvv - Crescentia = 2-1

Rksvv – Crescentia = 2-1

Op deze zonnige zondagochtend hebben we, na een hele reeks van nederlagen, eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven.

Tegen onze buren uit Tungelroy werd het geen hoogstaande pot voetbal, maar de spanning vergoedde veel. Vanaf het begin werd duidelijk dat beide partijen nauwelijks voor elkaar onder deden. Het spel golfde op en neer zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidde. Beide doelmannen hadden het dan ook vrij makkelijk. De beste kans kregen wij vlak voor de rust. Het was Ronald Br. die met een mooi schot de paal op zijn weg vond. Helaas dus net geen doelpunt. Ruststand 0-0.

In de tweede helft viel er gelukkig wat meer te beleven en te genieten. Het was Samir die na een minuut of acht de verdediging van de gasten op het verkeerde been wist te zetten en onhoudbaar voor de keeper binnen schoot. Heel lang konden we niet van de voorsprong genieten, want een kleine tien minuten later werd het weer gelijk. Een overtreding werd door de scheidsrechter beoordeeld als strafschop, toen als vrije trap net buiten het strafschopgebied en toen toch weer als strafschop (kortom verwarring alom). Hoe dan ook de pingel werd feilloos benut; 1-1. Wederom leek het erop dat we aan het kortste eind zouden trekken, maar gelukkig wisten we al weer snel de draad op te pakken. Tien minuten voor tijd werden we hier ook voor beloond. Na een goeie combinatie over rechts was het Jack die met een perfecte voorzet Samir in stelling bracht. Zijn kopbal was onhoudbaar voor de doelman; 2-1. In de slotfase kwamen we niet meer in de problemen. Crescentia probeerde de stand nog wel gelijk te trekken, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Eindstand 2-1.

Na een niet hoogstaande, maar wel spannende en sportieve wedstrijd mochten we eindelijk weer eens drie punten aan ons totaal toevoegen, waardoor we in de middenmoot blijven staan.

Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd in Boekoel, de hekkensluiter van de ranglijst. Hopelijk kunnen we dan weer drie punten pakken. Let op de wedstrijd begint al om 9.30 uur.

Vanaf 13.00 uur zullen we, samen met de andere teams van Rksvv, het seizoen afsluiten met een hapje en een drankje. Komt allen, want het zou best wel eens heel gezellig kunnen worden.