Rksvv - Rood Wit '67 = 3-7

Rksvv – Rood Wit ’67 = 3-7

In een waar spektakelstuk hebben we helaas niet voor een stunt kunnen zorgen tegen de ploeg die dit seizoen nog steeds alle wedstrijden in winst heeft weten om te zetten.

Vanaf het begin ontspon zich een fantastische wedstrijd met kansen over en weer. Na vijf minuten waren het de gasten die tot scoren wisten te komen. Lang konden ze echter niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later werd een penalty, nadat Samir onderuit was gehaald, door Eric v.d. S. koelbloedig benut. Voor Eric zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Drie minuten later kwamen we zelfs op voorsprong, nadat Samir een mooie actie doeltreffend af wist te ronden. Zouden we dan werkelijk voor een verrassing kunnen zorgen? Toen een paar minuten later Rood Wit een penalty mocht nemen leek de stand weer gelijk getrokken te worden, maar Cas wist met een katachtige reactie de bal uit het doel te ranselen. Helaas bleek dit toch uitstel van executie te zijn, want tussen de 15e en 20e minuut wisten de bezoekers driemaal tot scoren te komen waardoor het plotseling 2-4 stond. Na dit doelpuntenfestijn waren er over en weer nog enkele kansen op nog meer doelpunten, maar gescoord werd er tot aan de rust niet meer, zodat 2-4 ook de ruststand was.

In de tweede helft was het Rood Wit dat de overhand had. Met fraai en snel combinatievoetbal wisten zij ons regelmatig van het kastje naar de muur te sturen. Het was dan ook niet verrassend dat ze in het eerste kwartier na de pauze nog driemaal tot scoren wisten te komen. Een grote nederlaag leek ons boven het hoofd te hangen, maar omdat de gasten een beetje gas terug namen en wij weer wat beter in de wedstrijd kwamen bleef ons dat bespaard. Wij kregen zelfs enkele grote kansen, maar zowel Gabi, Ronald B. als Samir wisten vrij voor de doelman niet tot scoren te komen. Toch mochten wij enkele minuten voor tijd het laatste doelpunt van de wedstrijd scoren. Nadat Samir wederom onregelmentair in het strafschopgebied onderuit was gehaald wist hij de terecht toegekende penalty zelf in een doelpunt om te zetten. Eindstand 3-7.

Ondanks een heel goed begin moesten we vandaag onze meerdere erkennen in een prima spelend Rood Wit ’67, dat ondanks 30 punten uit tien wedstrijden nog lang niet zeker is van het kampioenschap omdat naaste belager Heythuysen slechts drie punten minder heeft.

Volgende week moeten we op bezoek bij Brevendia uit Stramproy, de ploeg die ons thuis op een royale 1-8 nederlaag wist te trakteren. We hebben dus wat recht te zetten.