Rksvv - Heythuysen = 1-5

Rksvv – Heythuysen = 1-5

Op deze zonnige zondagochtend hebben we het de runner-up lange tijd moeilijk kunnen maken, maar bleven we uiteindelijk toch met lege handen achter.

Zoals al vaker dit seizoen viel er in het begin van de wedstrijd al het nodige te beleven. We waren amper twee minuten bezig of we kwamen al op voorsprong. Na een prima aanval was het Ronald Br. die de geheel vrijstaande Matthé een niet te missen kans gaf. Vrij voor de keeper faalde Matthé dan ook niet. Helaas mochten we niet lang genieten van onze voorsprong, want drie minuten later werd een voorzet vanaf rechts door enkele verdedigers en aanvallers gemist, maar de spits die bij de tweede paal vrij stond wist hier wel raad mee en prikte de 1-1 binnen. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord, maar dat betekende niet dat de wedstrijd niet boeiend was. Er werd door beide ploegen heel aardig gecombineerd en kansen waren er over en weer. Ronald Br. had pech dat de doelman van de gasten zijn inzet in uiterste nood met zijn been uit het doel wist te houden. Aan de andere kant waren er ook enkele kansjes voor de bezoekers, maar Cas wist zijn doel schoon te houden. De 1-1 ruststand was dan een terechte weergave van het geboden spel in de eerste helft.

Ook na de pauze bleef het spel het aanzien waard. Twee ploegen die gelijkwaardig aan elkaar waren en beiden op zoek gingen naar de overwinning. Heythuysen leek op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd kregen we de bal na een scrimmage niet in het vijandelijke doel, maar uit de vlijmscherpe counter wisten de gasten wel te scoren. Deze domper kwamen we helaas niet meer te boven. We probeerden het nog wel, maar het geloof was weg. Helemaal toen de tegenstander, zeven minuten voor tijd, de 1-3 binnen wist te schieten. Twee minuten later ging Gabi aan het shirt van een tegenstander hangen en de tercht toegekende strafschop werd, via de handen van Cas, gepromoveerd tot doelpunt. Twee minuten voor het eind werd het nog erger. Een strakke voorzet vanaf rechts werd door Eric v.d. S. fraai, maar ongelukkig, in eigen doel geschoten. Dat kon er ook nog wel bij. Even later deed Henk v. T. bijna hetzelfde, maar gelukkig verdween zijn kopbal net langs de goeie kant van de paal. Eindstand derhalve: 1-5.

De uiteindelijk fors uitgevallen nederlaag geeft geen goed beeld van de verhoudingen binnen het veld. We waren vandaag lange tijd gelijkwaardig aan Heythuysen en een stuntje leek dan ook mogelijk. Na zeventig minuten voetbal moeten we echter concluderen dat de gasten terecht gewonnen hebben, maar dat de uitslag toch ietwat geflatteerd is.

Volgende week (Pasen) zijn we vrijaf waarna we het op zondag 8 april, wederom thuis, opnemen tegen Budel. De ploeg die weliswaar nog onder ons staat op de ranglijst, maar die na de winterstop wel in de winning mood is. Van onderschatting kan en mag dan ook absoluut geen sprake zijn.