Rksvv - Budel = 3-1

Rksvv – Budel = 3-1

Op deze mooie lentedag wisten we, na een enerverende wedstrijd, onze eerste overwinning na de winterstop te behalen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden na 2 minuten al op voorsprong kunnen komen. Helaas verdween het schot van Ronald Br. langs de verkeerde kant van de paal. Na deze gemiste kans golfde het spel op en neer, met kansen aan beide zijden. De grootste kans was wederom voor Ronald Br. Samir legde bal, na een mooie actie panklaar neer voor Ronald, maar in plaats van met de binnenkant van de voet binnen te schuiven dacht hij de bal in de kruising te moeten rossen. Helaas verdween de bal een meter of tien naast het doel. Nadat Jordon zeven minuten voor de rust met geel een onverwachtte exta rustpauze kreeg opgelegd kwamen we twee minuten later alsnog op voorsprong. Samir werd, via een fraai steekpassje van Roger, vrij voor de keeper gezet en met een bekeken schuiver gaf hij de doelman het nakijken. Nadat enkele minuten later een speler van Budel ook een terechte gele kaart kreeg gingen we met 10 tegen 10 en met een 1-0 voorsprong de rust in.

Direct na de pauze hadden we de voorsprong kunnen/moeten verdubbelen. Samir had de hoek, vrij voor de keeper, voor het uitzoeken maar in plaats van rustig binnen te schieten gaf hij een lobje dat ver over ging. De gasten putten hieruit de nodige moed en na zo’n 8 minuten in de tweede helft kwamen ze, na een geweldige pegel vanaf de 16 meter, op gelijke hoogte. We raakten gelukkig niet ontmoedigd door deze tegenslag en gingen opnieuw op zoek naar de voorsprong. Vijf minuten na de gelijkmaker was het alweer zo ver. Nadat Mathe op de achterlijn onderuit was gehaald kregen we een terechte penalty, die door Eric van de S. onberispelijk werd omgezet in een doelpunt; 2-1. Hierna toonden de bezoekers hun mindere kant, want bij elke beslissing van de scheidsrechter was het commentaar niet van de lucht. De scheidsrechter had echter het gelijk aan zijn zijde en liet zich door het gemopper niet van de wijs brengen. Zeven minuten voor tijd viel de uiteindelijke beslissing. Samir passeerde enkele spelers en schoot hard en kansloos voor de doelman de 3-1 binnen. Omdat er daarna weinig meer gebeurde was dit tevens de eindstand,

De overwinning vandaag was zeker verdiend. Het was jammer dat de Brabanders moeilijk tegen hun verlies konden, maar gelukkig hebben wij ons daardoor niet gek laten maken.

Volgende week moeten we op bezoek bij onze vrienden van MMC, de ploeg die net een plaatsje hoger dan ons op de ranglijst staat. De eerste wedstrijd tegen hun eindigde in 0-0; hopelijk vallen er volgende week wel doelpunten (het liefst natuurlijk aan onze kant). Let op: aanvangstijd is 9.45 uur.