Altweerterheide - Rksvv = 1-4

Altweerterheide – Rksvv = 1-4

Vandaag wisten we, ondanks het missen van de nodige kansen, een meer dan verdiende overwinning te boeken.

We begonnen heel aardig aan de wedstrijd en kregen dan ook gelijk de overhand. Nadat we al enkele kansen hadden gemist om op voorsprong te komen was het in de 10e minuut Mathé die na prima voorbereidend werk de keeper kansloos wist te laten. Toen we nog geen vijf minuten later, via Ronald Br., op een 0-2 voorsprong kwamen leek een grote overwinning voor de hand te liggen. Omdat we de talrijke mogelijkheden niet tot doelpunt wisten te promoveren bleef Altweerterheide in de wedstrijd. De gasten waren, m.n. via hun snelle en behendige spits, enkele malen gevaarlijk. Een paar minuten voor rust leek hij zelfs te gaan scoren, maar voordat de bal over de doellijn verdween had de scheidsrechter al gefloten voor een strafschop (Eric van de S. haalde de spits onderuit). De niet slecht ingeschoten penalty werd door een katachtige reactie van Cas gepareerd, waardoor we alsnog met een 0-2 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wij bleven de bovenliggende partij, maar moesten blijven oppassen voor de counters van de gastheren. Even leek het mis te gaan, omdat de scheidsrechter een vlagsignaal van interim grensrechter Ronnie voor buitenspel negeerde. Na felle protesten van onze kant keerde de scheidsrechter alsnog op zijn schreden terug en floot hij alsnog voor buitenspel. Omdat Eric van de S. iets te fel had geprotesteerd mocht hij als “beloning” 10 minuten naar de kant. Wij waren even van slag en daarvan wisten de mannen van de Hei te profiteren door de aansluitingstreffer te scoren. Even leek het nog spannend te worden, maar nadat we weer compleet waren wisten we alweer snel de marge tot twee te vergroten. Het was opnieuw Ronald Br., die in de 20e minuut, wist te scoren. De tegenstander geloofde er hierna niet meer in en wij kregen nog de nodige kansen om de score verder op te voeren. Het duurde echter tot de 32e minuut voordat we definitief orde op zaken wisten te stellen. Voor de derde keer deze ochtend was het Ronald Br. die het net wist te vinden en de einduitslag van 1-4 op het scorebord wist te zetten.

Als we vandaag wat zorgvuldiger met onze kansen om waren gegaan had een veel hogere score zeker tot de mogelijkheden behoord. Desondanks wisten we een vrij gemakkelijke overwinning te boeken.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Cranendonck, de ploeg die ongeveer gelijk staat met ons. Een spannende wedstrijd ligt dan ook in de lijn der verwachting.