Desm - Rksvv = 0-2

Op deze zonnige zondagochtend was hekkensluiter Desm de opponent. Het werd een vrolijke, maar matige pot voetbal waar wij tenslotte als terechte winnaar van het veld gingen.

Na drie minuten was het al raak. Een verdediger van Desm die de bal wilde uitverdedigen schoot daarbij tegen een teamgenoot waarna de bal uiterst ongelukkig voor hen, maar gelukkig voor ons kansloos voor de keeper in het doel verdween. Een hoge score lag in het verschiet. Na tien minuten kwam de tegenstander, na een blessure bij een van de spelers, met tien man te staan. Omdat wij voldoende wisselspelers hadden en zij geen enkele was onze eigen Roger bereid de tegenstander te helpen en een geel shirt aan te trekken. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er niks noemenswaardig meer, zodat we met een 0-1 voorsprong thee gingen drinken.

Ook na de pauze viel er weinig opwindends te noteren. Desm kon geen vuist maken en omdat wij ook veel balverlies leden waren de kansen op één hand te tellen. Een kwartier voor tijd schrok iedereen plotseling wakker. Na een mooie pass stond Gabi plotseling oog in oog met de doelman. Met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos; 0-2. Even later leek het zelfs 0-3 te worden, maar helaas kaatste het prachtige schot van Leo via de binnenkant van de paal terug het veld in. Desm kreeg zowaar ook nog een kans. Het was nota bene Roger die zijn schot op de lijn gekeerd zag worden door Dennis S. Gelukkig maar dat hij geen doel trof, want waarschijnlijk hadden wij dat tot in lengte der dagen moeten aanhoren. Toen de scheidsrechter na zeventig minuten een einde maakte aan deze zeer sportieve ontmoeting stond het scorebord derhalve nog steeds op 0-2.

Ondanks een zeer matige wedstrijd wisten we uiteindelijk een makkelijke overwinning te boeken. Het hoogtepunt van de wedstrijd viel in de derde helft te noteren. Roger werd door Desm uitgeroepen tot man of the match. Een halve liter en een overschrijvingsformulier was zijn beloning. De halve liter heeft hij leeg gedronken, wat hij met het overschrijvingsformulier heeft gedaan is mij onbekend. Het bleef daarna nog lang gezellig op het terras van de kantine van Desm, waar naast de nodige vloeibare versnaperingen ook de schalen met snacks nauwelijks aan te halen waren.

Volgende week zondag wacht thuis Altweerterheide, de ploeg die we enkele weken terug nog met 1-4 wisten te verslaan. Een positief resultaat moet dus zeker tot de mogelijkheden behoren.