Vandaag werd de laatste speelronde in de najaarsreeks gespeeld in Montfort bij SNA. In de eerste wedstrijd tegen St.Joost kwam RKSVV als beste uit de startblokken wat ook enkele kansen opleverde maar helaas voor ons belandde een schot van Senne buiten bereik van de doelvrouw tegen de paal. Ook hierna kwamen we achterin niet in de problemen door goed en fel te verdedigen. St.Joost was gevaarlijk met wat schoten maar deze leverde geen gevaar op. Het enige moment dat St.Joost dicht bij een doelpunt was werd veroorzaakt door Els want zei liet een ongevaarlijke bal door haar handen glippen en kwam gelukkig voor ons tegen de paal. RKSVV had de wedstrijd kunnen beslissen in hun voordeel maar het schot van Senne werd door de keepster gekeerd en zodoende bleek de beginstand ook de eindstand.

In de volgende wedstrijd was MBC onze tegenstander en deze bleek niet onder te doen voor ons. Ze hadden veel beweging voor in wat onze achterhoede veel werk opleverde. Toen er aan de rechterkant bij het uitverdedigen druk werd gezet kwam de bal in de voeten van de tegenstander en met een schot van een meter of 12 wisten ze Els te verschalen en stonden we op een 1-0 achterstand. We bleken over voldoende verkracht te beschikken want daarna was het alleen maar RKSVV was het spel dicteerde. We kregen wel kansjes maar dit leverde niets op tot dat via een mooie aanval Aniek goed door ging en met verwoestend schot de keepster wist te passeren.i Het betekende de eerste goal in een officiële wedstrijd van aniek waar ze uiteraard heel blij mee was. En het hadden er zelfs twee kunnen worden voor Aniek toen ze even later weer vrij uit kon halen maar nu ging het schot over de goal en bleef het 1-1.

In de laatste wedstrijd tegen de ongenaakbare koploper SNA was er voor ons niets te halen. SNA combineerde naar hartenlust en uiteindelijk bleef de teller op 3-0 steken ondanks verwoede pogingen van ons om te scoren. We kregen maar sporadisch een kans en dit leverde niet het gewenste resultaat op. Geen schande om van deze ploeg te verliezen omdat zij telkens met meerdere dames van hun eerste elftal ( spelen 11 tegen 11 competitie ) aantreden. Uiteindelijk hebben ze in deze najaarsreeks 2 doelpunten tegen gekregen en die waren beide afkomstig van RKSVV.

Uiteindelijk zijn we op een derde plaats geëindigd met 12 punten. Die werden behaald met 3 overwinningen, 3 gelijke spelen en 6 nederlagen. We scoorden 12 doelpunten en kregen er 19 tegen. We kunnen met recht zeggen dat we als team voetballend goed voor de dag zijn gekomen en dat alle speelsters alles hebben gegeven wat in hun mars ligt waar wij als leiders en supporters best trots op zijn. We hopen deze positieve vooruitgang door te kunnen zetten in de voorjaarsreeks. We blijven hier tijdens de trainingen ( die gewoon door gaan ) aandacht aan schenken.

Ik wil nog proberen om op 1 december een tegenstander te vinden voor het spelen van een wedstrijd op een groot veld dus 11 tegen 11.

Voor nu bedankt voor de inzet tijdens trainingen en wedstrijden en wat zeker zo belangrijk is de geweldige sfeer die er is in dit team wat ook bijdraagt aan de teamprestatie.

Vandaag de 3e speelronde en we begonnen tegen MBC'13 VR1 en we lieten vanaf het begin zien wie er aanspraak zou maken voor de overwinning en dat was RKSVV VR1. Het was RKSVV wat in deze wedstrijd de meeste en beste kansen kreeg maar de eerste doelpoging van Imke werd gered door de keepster. Maar na een vlot lopende aanval enkele minuten later was het Daphne die voor de verdiende 1-0 voorsprong zorgde. We kwamen nauwelijks in de problemen omdat er uitstekend werd verdedigd door iedereen die op het veld stond. Nadat de keepster van MBC weer redding had gebracht op een schot van Imke was ze even later wel kansloos. Na een prachtige pass van Laura in de loop van Daphne kwam deze vrij voor de goal kwam en maakte geen fout en scoorde de 2-0. We bleven maar mooie aanvallen op de mat leggen maar tot doelpunten kwamen we niet meer eindstand 2-0.

In de volgende wedstrijd tegen SNA wilden we voor een verrassing zorgen om hun het eerste punt van deze competitie af te snoepen. We begonnen voortvarend en kwamen tot de eerste kansen maar helaas voor ons schoot Senne van dicht bij de bal met links naast het doel. Ook hierna bleef RKSVV de betere ploeg en ook nu lukte het Senne tot 2 maal toe niet om de doelvrouw van SNA in kansrijke positie te verschalken. Gaande weg kwam ook SNA enkele keren gevaarlijk voor onze goal maar door uitstekend verdedigen door Demi, Sandra, Imke en Aniek kwam onze keepster Els niet in de problemen. Na weer een kans voor Manon die er niet in ging kwamen we toch op een 1-0 achterstand Na een vermeende overtreding op Demi was het de beste speelster van SNA die de bal gelukkig mee kreeg en met de zool van de voetbalschoen de bal nog toucheerde en Els vervolgens kansloos liet. We bleven aandringen om toch nog de gelijkmaker binnen te prikken maar toen SNA in de laatste minuut voor de 2-0 zorgde wisten dat het over was. Maar als we de kansen zelf hadden benut hadden we niet 1 maar zelfs 3 punten kunnen pakken van de ongenaakbare koploper.

In de laatste wedstrijd dachten we op dezelfde voet verder gaan met uitstekend voetbal maar helaas werd dit een ietjes mindere wedstrijd dan de eerste twee. Maar ook nu bleven we niet kansloos en ondanks dat we diverse keren gevaarlijk voor de goal kwamen bleken we niet in staat om de doelvrouw van St.joost te passeren. Ook de tegenstander had moeite om doel de treffen. Een schot ging rakelings langs en Els was 2 keer paraat om ook nu hun van het scoren af te houden. Een vrije trap van St.Joost op 7 meter van onze goal bracht voor hun niet de voorsprong maar dat die er toch kwam was meer geluk dan wijsheid. Een speelster kreeg de bal gelukkig mee maar Els had een prima redding in huis  maar toen de afgeweerde bal weer bij de tegenstander kwam scoorde zij de 1-0. Ook RKSVV had voor eenzelfde overtreding van St.Joost op Daphne een vrije trap moeten krijgen op 7 meter voor de goal maar nu floot de scheidsrechter niet. Toen enkele minuten voor tijd een speelster van St.Joost ook nog Imke dacht na te moeten trappen had de scheids ook nu in moeten grijpen maar deed dit niet en bleek het toch wel dat hij liever had dat hun thuisclub de 3 punten pakten dan wij 1 punt. Maar goed ook dat hoort bij het spelletje.

Al met al op deze avond hebben we echt voetbal laten zien met goed keeperswerk, uitstekend verdedigen en prima aanvallen waar zowel de middenvelders als ook de spitsen bij betrokken waren. Helaas leverde dit maar 3 punten op wat er minstens 5 en met wat meer geluk zelfs 9 punten hadden kunnen zijn. Maar het is zo als het is. Over 2 weken gaan in de laatste speelronde naar SNA in Montfort en proberen we op dezelfde voet verder te gaan zodat we kunnen laten zien dat we wel degelijk progressie hebben getoond in ons spel.

Op deze vrijdag voor Swartbroek kermis waren we zelf de gastheer voor de 2e speelronde. In de eerste wedstrijd tegen SNA uit Montfort konden we in het begin nog aardig bijbenen maar naar gelang de wedstrijd duurde kwam toch naar voren dat deze tegenstander een maatje te groot is voor ons en alle andere tegenstanders getuige hun 3 overwinningen van deze avond. We kwamen door een onverwachts schot in de korte hoek op een 1-0 achterstand. We probeerden ook gevaarlijk voor hun goal te komen maar helaas gebeurde dit te weinig en konden zodoende weinig kansen creëren. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen werd de bal na een schot van SNA door Demi van richting veranderd en hierdoor was Els kansloos en kwam de 2-0 eindstand tot stand. Dat we het er nog goed vanaf hebben gebracht tegen SNA bleek wel uit de andere 2 resultaten want zij wisten de andere 2 wedstrijden namelijk te winnen met 6-0 en 7-0.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen St.Joost waar we in de eerste speelronde met 3-1 van hadden verloren. Maar nu trokken wij aan het langste eind en wonnen deze wedstrijd dik verdiend met 3-1. In de eerste 6 minuten van deze wedstrijd hadden we al met 2-0, 3-0 voor moeten staan. Maar een schot van Senne tegen de paal en drie prachtige reddingen van hun keepster na schoten van Sandra en Daphne 2x bleef het 0-0. Onze achterhoede verdedigden kort op de man en gaven de gevaarlijkste speelster van hun aan de linkerkant (Mattie) weinig ruimte om voor gevaar te zorgen. We kwamen na een mooie pass van Daphne op Senne met 1-0 voor omdat deze laatste de bal beheerst achter de doelvrouw schoot. St.Joost gaf zich niet gewonnen en kwam na matig verdedigen op 1-1. We moesten weer vol aan de bak en het lukte ons weer om op voorsprong te komen. Het was wederom Senne die de bal in bezit kreeg en de tegenstander haar hakken liet zien en de 2-1 scoorde. Els dacht het even later nog spannend te menen maken door bij een corner mijn bal te roepen maar die ging tussen haar benen door waar ze zelf hartig om moest lachen (en meerdere) maar het had voor ons geen nadelige gevolgen. Na een kopie van de eerste goal (pass Daphne op Senne) scoorde Senne haar derde doelpunt in deze wedstrijd en was de buit binnen. Laura kwam nog vrij voor de goal maar haar schot belandde tegen de onderkant van de lat en sprong zo weer het veld in. Aangezien we geen doellijn technologie hebben ging er bij de scheidsrechter dan ook geen signaal af op zijn telefoon om te laten blijken dat de bal achter de lijn was geweest. Al met al een mooie overwinning die tot stand kwam met goed voetbal waarbij alle speelsters aan mee hebben gedaan.

Dit voorgaande resultaat zou een oppepper moeten zijn voor de laatste wedstrijd tegen MBC'13 ( 2-0 winst in de vorige ronde). In het eerste gedeelte van de wedstrijd was het RKSVV wat het beste uit de startblokken kwam maar het vele balbezit werd ook omgezet in kansen maar niet in doelpunten. Geheel tegen de verhouding kwam MBC door een schot met 1-0 voor. We waren wat aangeslagen en moesten het veldoverwicht nu aan MBC toe staan. Omdat we met 13 speelsters waren hadden we aangegeven dat we alle veldspelers in deze wedstrijd zouden wisselen maar nadat dit gebeurt was kwamen we nog verder op achterstand. Na wederom niet kordaat ingrijpen kwam MBC op 2-0 en moesten we vol aan de bak om niet tegen een zeperd aan te lopen. We gingen achter een op een spelen en schoven derhalve een verdedigster door naar voren en met succes. Met nog 5 minuten te spelen was het Senne die raak schoot 2-1. In het verdere verloop alles en iedereen naar voren met het risico dat we tegen een counter aan zouden lopen. Maar het pakte goed voor ons uit en Senne scoorde de 2-2.  Met nog 1 minuut op de klok nog een keer aanzetten om toch nog te proberen de boel nog om te draaien maar helaas de tijd was te kort en bleef het 2-2.

Al met al weer een geslaagde voetbalavond met winst, verlies en een gelijkspel. Alle speelsters waren vandaag aanwezig om hun speelminuten te pakken en zo als het er nu naar uitziet zullen ze ook allemaal aanwezig zijn in de laatste 2 speelrondes. Dank aan de vele supporters die langs het speelveld stonden en die ons hartstochtelijk aanmoedigden. Dank aan allen die er voor hebben gezorgd dat er alles weer mooi bij lag. Denk aan de lijnen op het veld het klaar zetten en opruimen van de goals.

Geniet dit weekend van Swartbroek kermis en wie weet zien we ons nog.

In de eerste speelronde van de najaarsreeks moesten we op bezoek naar Maasbracht. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen St.Joost en hierin bleek dat alle begin moeilijk is want al na 5 minuten kwamen via een schot van de nummer 3 op een 1-0 achterstand. Daarna kwamen we iets meer aan voetballen toe maar echte doelkansen leverde dit niet op. St.Joost voerde de druk op het doel van Els nog wat verder op wat uiteindelijk ook nog 2 doelpunten opleverde hierbij aangetekend dat Els er bij beide doelpunten nog goed uit zag. Bij de 2-0 raakte ze als laatste de bal met de binnenkant van de linkervoet en bij de 3-0 ging de bal door de benen. Dus deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en op naar de volgende.

Nu speelden we tegen SNA en het begin was voor beide teams doeltreffend want na 4 minuten spelen stond er al een 2-2 tussenstand op het scorebord. Binnen de minuut kwamen we op een 1-0 achterstand maar daarna bewees Senne haar waarde door binnen 2 minuten ook 2 keer te scoren en ons zodoende naar een 2-1 voorsprong schoot. Maar lang duurde het niet want in de tegenaanval was het weer raak voor SNA en stond de stand weer gelijk. Daarna bleven beide teams aan elkaar gewaagd maar konden het verschil ( nog ) niet maken. Een vrije trap van SNA op 5 meter van onze goal werd keihard in de muur geschoten en leverde derhalve ook geen doelpunt op.  Na een mooie pass door de midden van Nina op Laura kon laatst genoemde vrij op de keepster af maar helaas voor RKSVV was het afronden beneden de maat en schoot ze voorlangs. Met nog enkele minuten te gaan drong RKSVV aan om de winnende te maken maar na een corner van RKSVV kwam SNA er razendsnel uit, onze middenvelders reageerde te laat en zodoende kwam SNA in een overtalsituatie was ze vakkundig uitspeelde en op een 3--2 voorsprong kwamen. Dat ze er in de allerlaatste seconde door de zelfde speelsters (nummer 10) nog 4-2 van maakte was alleen maar voor de statistieken.

De laatste wedstrijd tegen MBC'13 zou dan moeten blijken dat de opgaande lijn was ingezet en dat er nu minstens een of meerdere punten zouden worden gepakt. Vanaf het begin had RKSVV het meeste in balbezit en met gedurfd aanvalsspel en kort verdedigen op de man kwamen we gedurende de hele wedstrijd op een enkele speldenprik na niet in de problemen. Maar om te winnen moet je wel scoren en Senne was daar heel dicht bij de maar haar schot kwam via de onderkant van de kruising weer terug het veld in. Maar na goed voorbereidend werk over rechts kwam de bal bij Daphne en zij scoorde dan toch de 1-0. Toen enkele minuten later Demi een vrije schietkans kreeg wist ze de bal goed te raken en verdween de bal in de korte hoek. Na deze geruststellende voorsprong van 2-0 kwamen we tot nog meer kansen maar een keihard schot van Senne (waar een schuiver met binnenkant voet beter was geweest) op enkele meters van de goal werd door de doelvrouw van MBC,13 gekeerd maar wel tot gevolg dat ze hierbij zoveel pijn aan haar pols overhield dat de scheidsrechter met nog enkele minuten te spelen gelijk voor het einde van de wedstrijd floot.

Na een slecht begin wisten we in het verdere verloop toch steeds een hoger niveau te halen. Maar wat wel is gebleken dat we conditioneel veel tekort kwamen en dat hier duidelijk verbetering on moet komen. Ook in het positiespel zal er nog behoorlijk aan gewerkt moeten worden willen we van alle tegenstanders punten pakken.

De eerste volgende kans krijgen we hiertoe op vrijdag 20 september want dan wordt de tweede ronde gespeeld op ons eigen sportpark Molenzicht in Swartbroek. Tot dan.

Alweer de laatste speelronde van deze voorjaarsreeks begon met een wedstrijd tegen de organiserende ploeg Walburgia VR1. Zo als zo vaak begonnen we ook nu weer behoorlijk tam aan de wedstrijd en het was Walburgia wat het beste uit de startblokken kwam. Ze hadden best veel balbezit maar tot uitgelezen mogelijkheden wisten ze het niet te schoppen maar omdat er bij hun enkele stevige speelsters in stonden was het voor ons moeilijk om hier een vuist tegen te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Walburgia het eerste doelpunt maakte. Met een schot van afstand wat tussen verschillende spelers van RKSVV door ging ( Els zag de bal te laat ) kwam Walburgia terecht op voorsprong. Hierna kwamen we toch beter in de wedstrijd en het was vooral Demi die de kansen kreeg om tot scoren te komen. Bij haar derde poging met een schot op goal had ze succes en noteerde zo de 1-1. Omdat verdere doelpunten uitbleven werd zodoende de eindstand van 1-1 bereikt.

De tweede wedstrijd tegen MBC'13 VR1 waren we vanaf het begin bij de les en dicteerde zodoende ook de wedstrijd. Met nu Ilona in de goal gingen we op jacht naar een overwinning die ons de tweede plaats in de poule zou opleveren en de dames zodoende hun weddenschap zouden winnen van de selectie spelers die dan hun benen moesten laten harsen. Daphne werd tot drie in stelling gebracht om te scoren maar helaas voor ons had ze het vizier niet zuiver staan gezien het feit dat alle pogingen naast het doel gingen. Maar gelukkig hadden we Imke nog die van grote afstand op advies van Sandra maar eens uithaalde en de bal boven in de kruising schot en ons op voorsprong bracht. Hierna kwam ook MBC enkele keren voor onze goal maar Ilona liet zien dat ze het keepen nog niet verleerd was en al hun schoten op goal wist te keren. We behaalde uiteindelijk een dikverdiende overwinning en wisten dat de spelers van de selectie eraan moesten geloven.

In de laatste wedstrijd moesten we tegen de nummer een in de poule namelijk Bieslo VR2 Na eerdere nederlagen en een gelijkspel tegen hun hadden we het voornemen om vandaag tegen hun te stunten en de drie punten te pakken. De wedstrijd ging goed tegen elkaar op en met goed combinatiespel en prachtige aanvallen kwamen we geregeld bij hun voor de goal maar het lukte ons niet om ons hier voor te belonen en zoals zo vaak als wij hem niet maken doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. Ze kwamen op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval. We wisselden nog een paar keer en hielden de druk op hun achterhoede maar telkens zat er een been van de tegenstander tussen om ons van een doelpunt te houden en toen Bieslo in de allerlaatste seconde de 2-0 maakte was de wedstrijd ook meteen afgelopen en moesten we dus een nederlaag accepteren. Maar ondanks de nederlaag speelden we een uitstekende wedstrijd met mooi opgezette aanvallen die in de opbouw via de achterhoede begonnen.

Kort samengevat we speelden 12 wedstrijden wonnen 3x speelden 6x gelijk en verloren 3x ( alle tegen Bieslo ) en kwamen zodoende tot 15 punten met een doelsaldo van 8 voor en 11 tegen en eindigden daardoor op een mooie tweede plaats in de poule.

Dank aan alle speelsters en supporters ( en dat waren er elke keer minstens een stuk of 10/15 ) die hebben bijgedragen aan dit resultaat. Nog een paar trainingen en op vrijdag 6 september beginnen we weer aan onze najaarsreeks maar voor het zover is iedereen al een fijne zomer ( vakantie ).