Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 23 September in Neeritter, Veritas.

Daar gaan we weer, de eerste wedstrijd van dit voetbalseizoen! We zijn dit jaar ingedeeld met 4 andere teams, dus anders dan eerdere speelavonden, spelen we 4 wedstrijden in plaats van 3. De wedstrijden duren daarom 15 minuten in plaats van 20 minuten.

We starten dit seizoen ook eerder. 19.30 uur moeten we op het veld aantreden. Op tijd verzamelen dus! Maar geen probleem voor onze dames, iedereen was op tijd, 13 vrouw sterk. Speelsters van deze avond: Chantal, Sandra, Kim, Anouk, Danique, Deni, Imke, Laura, Manon, Veerle, Yentel, Els en Senne. Aniek stond deze avond helaas naast de lijn, wegens ziekte.

Bijzonderheden:

  • Deni heeft zich sinds dit seizoen aangesloten bij onze oranje leeuwinnen!
  • Els is weer paraat als veldspeler nadat ze afgelopen seizoen trotse mama werd van Esmee
  • Lara mag helaas nog steeds niet meespelen (18+..), maar staat zoals altijd naast de lijn om te supporteren!
  • Senne heeft ons deze avond versterkt op het veld
  • Danique staat ondanks een knieblessure toch te keepen (je zou denken, dit moet je niet toejuichen, maar dan doen we wel, want we kunnen niet zonder ons keepertje)

Er hing een verrassend relaxte sfeer in de kleedkamer. Onze dames staan erom bekend al eerder te gaan stressen, maar niet getreurd, zodra de eerste nop op het veld werd gezet, sloeg de spanning toe.

En de eerste tegenstander van de avond was niet de minste. De dames van Veritas, de thuisploeg, stonden tegenover ons. Daar waar we alle andere tegenstanders al in eerdere seizoenen hadden ontmoet op het veld, was Veritas een volledig nieuwe tegenstander. Gelukkig werden we net voor deze wedstrijd nog in een goede stemming gebracht dankzij supporter Joost Wanders, die vanuit de parkeerplaats het RKSVV-lied hard afspeelde.

We horen het fluitsignaal, we gaan beginnen! Direct vanaf het begin weten onze dames veel mooie overtikballen te spelen. De supporters zijn onder de indruk! En Veritas ook, want ze komen niet door onze verdediging heen! 4x lukte het Veritas wel om door onze achterhoede heen te komen, maar ze schieten te slappe ballen. Voor keepster Danique een makkie om uit het netje te houden! Swartbroek kwam eenzelfde aantal keren aan de goal van de tegenstander. Dankzij Els kwam Yentel met de bal voor de goal, maar helaas ging deze over. De wedstrijd eindigde in 0-0. Het eerste punt is binnen! De Swartbroekse dames zijn meer dan tevreden, tegen deze stander is 1 punt pakken een hele mooie score! Imke krijgt deze wedstrijd wel al last van haar bovenbeenspier.. ze speelt nog een aantal minuten, maar moet daarna helaas het veld verlaten.

 

De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen SNA. Met volle moed na ons eerste punt starten we aan deze wedstrijd. We hebben genoeg speelsters, dus kunnen gelukkig regelmatig wisselen. In de 1e minuut komt onze spits Manon al bij de goal van de tegenstander, maar het lukt helaas niet om een gericht schot te schieten. SNA reageerde hier direct op door hun spits voor onze goal te laten komen, met een schot dat Danique niet kon houden. In de 10e minuut hebben onze achterhoede en onze keepster een miscommunicatie wie voor de bal gaat, welke helaas leidde tot de 2-0. Vijf minuten later komt deze spits weer bij onze goal, maar raakt de bal de lat, na een tik van de verdediging raakt de bal de paal en dankzij Els en Chantal komt de bal daarna uit het veld. Mooie actie! Enkele minuten voor het fluitsignaal valt dan ook de 3-0. We moeten toegeven dat we tegen een sterke tegenstander spelen. Zo sterk, dat de bril van Veerle sneuvelt door een bal. Hadden de tegenstanders maar zulke scheve pootjes als de bril van Veerle vanaf dat moment had..  Want ondanks een snelle loopactie van Chantal valt dan alsnog de 4-0.

Wedstrijd drie spelen we tegen St. Joost. Ook een inmiddels bekende tegenstander. Onze debutant Deni krijgt in de eerste minuut een mooie kans, maar krijgt de bal nog niet in het net. Ook nu reageert onze tegenstander direct met een mooie aanval, maar de bal raakt de zijkant van de goal. Beide teams zijn direct op hun hoede na deze 2 acties. Onze tegenstander krijgt een vrije trap, maar Senne weet deze mooi weg te spelen. 3 minuten voor het einde valt alsnog een tegengoal, wij zijn duidelijk geen matties met de tegenstander. Dankzij Kim wordt net voor het fluitsignaal de 2-0 voorkomen. Helaas geen winst, maar met 1-0 verlies kunnen wij leven!

Na deze wedstrijd hebben wij een kwartier pauze, omdat in een poule met 5 teams nou eenmaal 1 team telkens buitenspel staat. We kregen ranja en een zitplek op een loungebank. De motivatie zakt om nog één keer het veld op te gaan voor de laatste wedstrijd. De vetpan geur hing inmiddels in onze neus.. dit maakte opnieuw aantreden nóg zwaarder.

De 4e wedstrijd, tegen Walburgia, en direct de laatste van deze avond. We hebben al 1 punt binnen, maar zouden graag nog wat extra punten pakken! De 1e aanval van Walburgia werd direct onderschept door Sandra. We moeten sterk staan in onze verdediging, we willen de 0 houden! Swartbroek komt voor de goal, maar krijgt de bal niet in het net… een gewaagde tegenstander! Direct komt Walburgia weer voor de goal, maar Kim weet deze te onderscheppen. We houden nog steeds de 0. Senne komt bij de goal met de bal, maar de keepster van Walburgia weet hem te pakken. Maar de volgende bal heeft deze keepster niet! Sandra krijgt, ondanks een verdedigingspositie in het veld, een kans op een aanval, en maakt deze perfect af! 1-0 voor de Swartbroekse Leeuwinnen! Opnieuw krijgt Senne een kans, maar net geen 2-0. De bal gaat over het doel. Dankzij een mooie redding van Danique krijgt de aanval van de tegenstander geen doelpunt als uitkomst. Door een snelle, verre bal van Senne ging de bal van Swartbroeker helft, naar Walburgia’s helft. Manon rent, krijgt de bal aan de voet, speelde hem terug naar Senne… het bleef spannend… maar ook nu, geen doelpunt. Maar wel nog een spannende actie in de laatste minuut van de wedstrijd! Maar wij treuren niet. 1-0 betekent 3 punten!

Geweldig voetbalspel van onze speelsters en geweldige aanmoediging van onze supporters: Oma en broeder Heijmans (oma zat gezellig bij de tegenstanders in de dug-out, of luisterde ze de tactiek af?) , Speelster Lara en Ellie, Joost Wanders, Annie Beelen, Marga van Bommel en Aniek van Bommel, Pieter van Gijn, Dave Wullems en coaches Lei Nouwen en Ronald Bernadina.

Tevreden lopen onze dames naar de douches, een gezellig muziekje maakte de teleurstelling van de slechte douches minder. Maar zoals altijd worden de badslippers geleend van elkaar, zijn ze geen sokken of scheenbeschermers vergeten, dan wel een handdoek of badslippers.

Na het douchen gaan onze dames zoals gewoonlijk een bezoekje brengen aan de kantine. Deze avond echter niet al te veel drankjes, want de dames gaan de 4 punten vieren op de kermis in Weert! Imke viel voetballend uit wegens een blessure, maar liet dit geen invloed hebben op haar inparkeervaardigheden. De auto stond strakker in het parkeervak, dan de ballen het net in gingen deze avond. De dames aten curryworst en wafels op de kermis (want kermis gaat om het eten, toch?!) en keerden toen terug richting het Swartbroeks land.

Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 22 april in Swartbroek, sportpark molenzicht.

De kantine is versierd, de goaltjes staan klaar, het is eindelijk zo ver: de thuiswedstrijd van de dames van RKSVV! Deze avond staan er weer 3 tegenstanders op de planning. De 4e tegenstander, RKSVN, had zich afgemeld. Dit vonden de dames niet direct een probleem, want met maar 4 kleedlokalen op sportpark molenzicht, zou een 4e tegenstander betekenen dat de dames thuis zouden moeten douchen. De vorige speelronde heeft RKSVV zich helaas af moeten melden wegens een tekort aan speelsters, dus deze avond zal voor ons de 2e speelronde van de competitie zijn. Vanavond gelukkig geen tekort aan speelsters: Danique, Chantal, Sandra, Aniek, Femke, Imke, Manon, Laura, Veerle, Anouk en Senne trokken de oranje-zwart gestreepte sokken aan. Celine heeft langs de kant coach Ronald in de gaten gehouden en de dames aangemoedigd, terwijl Lara met haar zelfgemaakte spandoek weer bekroond werd tot supporter van de avond.

Maar even een heel belangrijk nieuwtje: Onze Els, die al een aantal maanden met voetbal-zwangerschapsverlof is, heeft op deze zelfde vrijdag gezorgd voor het nog langer voortbestaan van ons damesteam. Zij werd namelijk een aantal uren voor onze eerste wedstrijd moeder van dochter Esmee. Lieve Els, wij zijn super trots op jou! En Esmee: als eerste oranje leeuwenwelpje krijg jij een speciaal plekje in ons team!

Na deze verrassing, kwam verrassing nummer 2: de dames staan als eerste op het veld om warm te lopen! En met al enkele supporters langs te kant, begint de druk al te stijgen. Keepster Danique werd deze avond op de wedstrijd voorbereid door de keeper van het 2e, Jim. Met tips en oefeningen, werd Danique helemaal klaargestoomd voor alle wedstrijden. En ik verklap al 1 ding: Danique heeft een heleboel ballen geweldig tegengehouden. Bedankt voor je tijd en inzet Jim, you’re a keeper ;)

Vijf minuten voor 8 roept Ronald met lichte spanning zijn dames bij elkaar. Hij sprak ons al eerder in de kleedkamer toe: Dames we gaan ons best doen om te winnen! De dames waren verward, wij kwamen met name voor het plezier en de afterparty, dat winnen moeten we nog zien.. Ronald heeft de opstelling voor de eerste wedstrijd tegen Egchel voorbereid: Danique in de goal, Aniek, Sandra en Femke achterin. Imke en Chantal op het middenveld en Manon in de spits.

De eerste wedstrijd wordt dus gespeeld tegen S.V. Egchel. De vorige speelronde werd er een 3-0 verlies voor RKSVV genoteerd tegen deze tegenstander. De dames van RKSVV spelen erg sterk en weten de bal regelmatig aan de andere helft te krijgen. Wanneer de bal aan onze kant komt, wordt deze goed verdedigd en houdt Danique hem goed tegen waar toch schoten op goal gemaakt worden. Halverwege de wedstrijd krijgt Egchel een vrije trap die op een ongelukkige manier in het net beland. Helaas, 0-1. Imke weet 2 keer met de bal richting de goal van de tegenstander te lopen, maar krijgt deze nèt niet in de goal. De dames van Egchel hadden deze tegenstand niet verwacht, valt te merken tijdens deze wedstrijd. Ze komen minder goed naar voren vergeleken met de vorige wedstrijd, goed bezig RKSVV! Anouk, Senne en Veerle komen halverwege de wedstrijd in het spel. Langs de kant wordt er gewacht tot Swartbroek scoort, maar helaas blijft een doelpunt uit. Eindstand: 0-1, maar een keihard geknokte wedstrijd!

De tweede wedstrijd werd tegen Bieslo gespeeld. Tegen deze ploeg speelden we de vorige ronde een 1-1 gelijkspel, dus we verwachtten dat we ons goed zouden kunnen weren. De opstelling werd gemaakt terwijl ondertussen nog meer toeschouwers zich bij de oranje menigte voegden. We merken al snel dat Bieslo meer druk zet. Ze krijgen verschillende kansen die Danique er allemaal knap uit weet te houden. Aan de andere kant krijgt Senne ondertussen een kans om te scoren, maar de bal gaat helaas naast. En dan valt toch de 1e tegengoal. De speelster die scoorde was zo blij dat we gokken dat ze niet vaak scoort. Dat gevoel kennen wij, we gunnen het haar ;). Helaas krijgt Swartbroek nog een 2e en 3e goal tegen. Een 4e goal valt nèt niet, aangezien Bieslo tegen de paal schiet. Door een aantal blessures, die tijdens deze wedstrijd werden gemaakt, moest er vaker gewisseld worden en stond niet iedereen meer op de vaste plek. Dit maakte het lastiger om tegendruk te geven. Het veld van Swartbroek was niet het strakke, vlakke veld wat we van RKSVV gewend zijn, wat ervoor zorgde dat de eerste blessure veroorzaakt werd door een kuil. Door een misstap in deze kuil kan Chantal met een pijnlijke enkel het veld af. Blessure nummer 1. Ondertussen werd Aniek in haar knieholte geraakt door de knieschijf van de tegenstander, resulterend in een dikke knie. Blessure nummer 2. Aan het eind van deze wedstrijd vroeg keepster Danique om een coolpack, want ook haar knie liep al blauw aan. Blessure nummer 3. 3 tegengoals, 3 blessures, dat is de balans aan het einde van deze wedstrijd. Eindstand: weinig wissels, weinig punten.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen SNA. De eveneens oranje-zwarte speelsters zien we voor het eerst deze competitie, maar uit eerdere seizoenen weten we dat dit sterke tegenstanders zijn. We hebben even getwijfeld of we de hesjes waar de heren een avond ervoor nog in trainden aan te bieden, want zo’n geur kan het spel toch beïnvloeden (wij spreken uit ervaring, een vorige keer kregen wij gebruikte hesjes.. onuitwisbare indruk heeft dat achtergelaten). Gelukkig besloot coach Ronald fris gewassen hesjes aan te bieden (zo fris dat je de waspoeder al ruikt vanaf een afstandje). Pas enkele minuten in de wedstrijd krijgt spits Laura een kans op goal, maar wordt door de tegenstander zo flink weggebeukt dat vanuit de lucht Tungelroy zag liggen. 100% een vrije trap. Helaas moest Laura door de klap het veld verlaten. Blessure nummer 4. De vrije trap werd genomen door Imke, maar de bal kwam in het muurtje van de tegenstander terecht. Al snel biedt een 2e kans op goal zich aan. De inmiddels ingekomen spits Manon kwam tot aan de goal, maar helaas gaat de bal naast. De laatste minuten krijgt de tegenstander een corner. Doordat de scheids niet fluit voor het nemen van de corner, en de dames van RKSVV nog bezig zijn de mannetjes te verdelen, zit de bal al in het net middels een kopbal, nog voor we het doorhebben. Met wat medewerking van de scheids, had deze wedstrijd gewoon een gelijkspel kunnen blijven. Maar helaas…ach, deze ergernis ervaren de heren wel vaker.

De wedstrijd werd afgefloten en het hele team loopt richting keepster Danique, want als het al koningsdag zou zijn, had zij een lintje verdient! Ontzettend veel ballen eruit gehouden, het team goed gecoacht en toch doorgaan ondanks een pijnlijke, blauwe knie. Trots op ons team. Geen punten gepakt, maar wel allemaal gestreden! Wij vergeten ons verlies dan ook snel, en richten ons snel op het hoogtepunt van de avond: de oranje afterparty in de kantine!

Eerst douchen. In de kleedkamer staat onze foute playlist al aan: haren wassen terwijl ‘boursin in mien haor’ aanstaat. Dankzij Danique en haar moeder konden we na het douchen met naam bedrukte shirts aantrekken, om helemaal in het thema de kantine te kunnen betreden. Met een welkomstdrankje ben je die blauwe plekken, dikke enkels en pijnlijke spieren zo vergeten. Dankzij al onze supporters kleurde de kantine nog verder oranje! Maar 1 tegenstander wist de kantine te bereiken, de andere teams keerden direct huiswaarts. Het team dat wel bleef hangen, is tot 01.00 uur blijven hangen, dat zegt genoeg! Ze hebben een typisch RKSVV feestje meegemaakt: de polonaise is meerdere keren gelopen, de Dirty Dancing lift werd door zowel Manon als Menno uitgevoerd en er werd goed duidelijk dat de dames geen punten op het veld hoeven te pakken, om te kunnen winnen in de kantine.

Bedankt aan iedereen die er was, wij hebben een geweldige avond gehad! De gezelligheid en saamhorigheid die RKSVV heeft, daar kan geen andere club tegenop!

Tot 6 mei, dan spelen we in Beesel. De week erna, op 13 mei, spelen we in Montfort. De dames van SNA vonden de afterparty zo gezellig, dat we allemaal uitgenodigd zijn bij de 3e helft bij hun thuiswedstrijd!

Nogmaals enorm bedankt allemaal! Dikke knuffel van de blauwgeblutste oranje leeuwinnen

Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 11 Maart in Panningen, S.V. Egchel

Daar gaan we weer! Een nieuwe competitieronde start voor de dames van RKSVV. Een poule met 5 teams, waarvoor we richting Beesel, Egchel, Montfort en Neer moeten. Vanavond op het programma: Egchel. Hetzelfde veld waar het 1e team van RKSVV op donderdag nog een 3-1 winst meepakte. De grond is dus goed opgewarmd voor ons! We zijn deze avond met 9 dames, allemaal nèt hersteld van corona. Dat is de beste basis voor weinig adem en weinig conditie. Maar net als corona hopen  de dames vanavond ook een piek te bereiken! Als coaches zijn deze avond Ronald en Lei mee. De speelsters van vanavond zijn: Imke, Kim, Chantal, Manon, Laura, Yentel, Sandra, Aniek en keepster Danique. Daarnaast waren er zo’n 5 auto’s gevuld met supporters vanuit Swartbroek richting Egchel gereden om de start van dit seizoen bij te wonen.

Verzameld op het voetbalterrein van RKSVV om 18.15 uur (de macaroni is nog niet gezakt) en vanuit daar werd richting Egchel gereden. Een rit van +/- 30 minuten, mits je niet achter een landbouwvoertuig van 40 km/u rijdt. De dames lopen vertraging op. Geen probleem trouwens, hoe minder we warmlopen voor de wedstrijd, hoe minder snel we buiten adem zijn tijdens de wedstrijd.

Aangekomen op het sportpark van S.V. Egchel zoeken we kleedlokaal 5 op, bedenken we ons of we nog steeds dezelfde maat voetbalshirt dragen of dat we na de vastelaovendj toch een maatje groter nodig hebben, en lopen we vervolgens dat goed opgewarmde voetbalveld op. Om een beeld te geven bij dat goed opgewarmde voetbalveld: het was een groen-maar-verrekkes-hard knollenknollenland. De dames lopen een paar rondes warm, maken wat schoten op goal om ook keepster Danique klaar te stomen voor de wedstrijd en bespreken de opstelling voor wedstrijd nummer 1.

De eerste wedstrijd spelen we tegen Bieslo. Deze groene dames uit Beesel hebben we een aantal competities geleden ook al voor onze neus gehad. De opstelling start met Laura in de spits, Chantal en Kim op het middenveld en Aniek, Sandra en Imke in de verdediging. Danique staat, zoals jullie inmiddels gewend zijn, in de goal, met achter haar onze supporters. De dames van Bieslo spelen aanvallend, maar komen 10 minuten lang niet door onze verdediging heen. Na 10 minuten valt helaas toch een eerste doelpunt, voor Bieslo. 0-1. Maar Swartbroek pakt zich op en blijft sterk verdedigend en tegelijkertijd snel aanvallend spelen. Zo’n 5 minuten later laat Imke zien dat je vanuit een verdedigingspositie prima bij de goal van de tegenstander kunt komen om daar de 1-1 te scoren! We gaan gelijk op en de stand blijft ook gelijk. De scheids fluit en het 1e punt van het seizoen is binnen!  Halverwege deze wedstrijd zijn Laura en Aniek gewisseld voor Yentel en Manon.

Tijdens de 1e wedstrijd hadden de Swartbroekse leeuwinnen flink wind tegen, niet bevorderlijk voor onze net herstelde corona- keeltjes. Voor de tweede wedstrijd gaan we dan ook naar de overkant van het veld. De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen RKSVN. Deze wedstrijd zou sowieso gewonnen door een team dat in de kleuren oranje-zwart speelt. Alleen Swartbroek had in deze wedstrijd 1 voordeel: onze keepster was haar keepershandschoenen niet vergeten. De opstelling start, zoals de opstelling in de vorige wedstrijd op het einde stond. Bij deze wedstrijd voelden we ons in eerste instantie sterker dan de tegenstander. We speelden de bal vooral aan hun kant van het veld rond, maar kregen het niet voor elkaar deze in het net te schieten. Helaas gingen we in deze wedstrijd ook van 9 naar 8 speelsters. Yentel raakte flink geblesseerd. In een duel viel Yentel flink op haar knie, nog pijnlijker omdat het gras als beton aanvoelde. Ze werd naar de kant van het veld gedragen en kreeg dekens, trainingsjasje en een koelpack toegereikt. Yentel was helaas voor de rest van de avond uitgeschakeld. Er vond een dubbele wissel plaats. Zowel Laura als Aniek kwamen in het veld. Ondanks dat de twee teams goed tegen elkaar opgingen en de keepster van de tegenstander zonder haar handschoenen niet elke bal goed durfde tegen te houden, lukte het RKSVN om de bal aan onze kant in de goal te schieten. Lullig balletje, maar ook knap lullig voor ons, 0-1 achter. Deze wedstrijd bracht ons niet 1, maar 2 geblesseerden. Sandra ging deze wedstrijd flink door haar enkel. Gelukkig lukte het haar om toch door te spelen, ondanks dat de enkel vanaf dit moment kwetsbaarder was. De bal ging flink rond, maar ondanks mogelijkheden om op goal te schieten kreeg Swartbroek het niet voor elkaar de stand tot een gelijkspel te brengen. Eindstand: 0-1.

De derde wedstrijd van de avond speelden we tegen de thuisploeg, S.V. Egchel. Nog niet alle dames hadden deze avond ergens wissel kunnen staan, dus de pijp was aardig leeg. De tegenstander was sterk en wist de bal aan onze kant van het veld te houden, maar schoot meerdere keren mis, doordat onze keepster Danique de ballen er goed uit wist te vissen. En toen gingen we toch echt van nog maar 8, naar 7 speelsters. Sandra ging nogmaals door haar enkel en ging nu wel van het veld af. De enkel nog meer forceren zou onverstandig zijn. Langs de kant werd de nieuwste aanwinst en tevens trouwste supporter van de dames van RKSVV, Lara, alvast ingelicht over een mogelijke plek op het veld, mocht er nog een speelster uitvallen. De tegenstander wist, ondanks de sterke verdediging van Swartbroek, de bal 3 keer in de goal te krijgen. Een 4e goal lukte niet. Egchel kreeg namelijk wel een vrije trap vlak voor onze goal, maar door een sterk muurtje en de liggende Messie alias Imke achter het muurtje, zorgde ervoor dat de bal tegengehouden werd. Swartbroek kwam ook enkele keren bij de goal van Egchel, maar opnieuw lukte het niet om te scoren. Onze reserve- speelster Lara hoefde uiteindelijk niet in te vallen, want ‘gelukkig’ bleef het bij twee geblesseerden. Eindstand: 0-3.

De vierde tegenstander, SNA Montfort, was deze avond niet aanwezig. Zij kregen de speelsters niet bij elkaar. Vandaar dat we deze avond 3x 20 minuten speelden. De volgende avonden hopen we wel 4 tegenstanders te hebben en zullen we 4x 15 minuten spelen. We waren vanavond om 19.30 uur gestart, dus om 21.00 uur was de laatste wedstrijd deze avond gespeeld.

De dames vertrokken tevreden naar het kleedlokaal. We hadden dan wel maar 1 punt gepakt, we deden het toch maar even ondanks dat we minder speelsters en nog minder conditie hadden. In het kleedlokaal hoopten we allemaal snel te kunnen douchen, het was buiten namelijk flink afgekoeld. Helaas waren er maar 3 douches voorhanden, waarvan er maar 2 tegelijkertijd water konden leveren. Dat kan de pret gelukkig niet drukken bij de Swartbroekse dames, want na het bespreken van de tegenstanders, stomme zeiver en het zingen van liedjes betraden we opgefrist en wel de kantine van S.V. Egchel. Aldaar stonden de tompoezen en de snackschaal al voor ons klaar.

De aftrap van deze nieuwe competitie is gemaakt. Volgende keer spelen we in Neer, op vrijdag 25 maart. Tot die tijd zullen wij onszelf in elk geval niet voorbij lopen, daar hebben we de conditie namelijk niet voor.

De Swartbroekse Leeuwinnen.

Vanavond hadden de dames van RKSVV een primeur, we waren met het hele team compleet! We verzamelden om iets voor 19.00 uur op het terrein van RKSVV om met auto’s richting Montfort te rijden. Wegens afsluiting van de A2 hebben verschillende auto’s de toeristische route gepakt, maar uiteindelijk waren we allemaal aanwezig bij SNA. Het damesteam van St. Joost had zich enkele weken geleden afgemeld voor deze wedstrijdavond, wegens een teamuitje naar het slotconcert van Rowwen Hèze. Er zouden vanavond dus maar twee wedstrijden gespeeld worden. Eenmaal aangekomen bij SNA bleek St. Joost toch aanwezig, maar met een aantal nieuwe speelsters. Dus tóch drie wedstrijden vanavond! In de kleedkamer werd er extra aandacht besteedt aan of alle speelsters wel een wedstrijdshirt hadden aangetrokken, hè Laura, maar deze keer kon het niet misgaan op het vlak van de tenues! Op naar het veld, de kou en de mist in!

De dames hadden twintig minuten de tijd om zich op te warmen en te wennen aan het natte kunstgras, ondertussen stroomden onze harde kern supporters binnen. Ook vanavond hadden de dames het voorrecht om Niels van de Boel mee te nemen als coach, deze keer ondersteund door trainer Ronald.

De eerste wedstrijd deze avond werd gespeeld tegen St. Joost. De vorige twee wedstrijden eindigde dit duel telkens in een gelijkspel, de eerste keer 1-1, de tweede keer 0-0. Vanwege de verschillende nieuwe speelsters die St. Joost vanavond had opgesteld, wisten de Swartbroekse leeuwinnen niet goed wat ze konden verwachten en welke speelsters ze specifiek in de gaten moesten houden. De opstelling startte met Danique in de goal, Aniek, Sandra en Femke in de verdediging, Imke en Kim op het middenveld en Laura in de spits. In eerste instantie stelden de dames zich allemaal verdedigend op, even aftasten hoe dit team speelt. Halverwege de wedstrijd konden we dit wat meer loslaten, maar konden we er alsnog voor zorgen dat de tegenstander niet echt binnen de ‘’16’’ meter kwam. De tegenstander lukte het niet om echt gevaarlijke schoten op goal te maken. De dames van Swartbroek kwamen een aantal keren goed voorin, waar zowel Laura als Manon een keer met de bal dichtbij de goal kwamen. Helaas lukte het niet om een doelpunt uit deze wedstrijd te slepen voor ons. Het lukte ook de tegenstander niet om een goal te maken, dus eindigde deze wedstrijd opnieuw in een gelijkspel 0-0. Onze keepster Danique had het gelukkig rustig in deze wedstrijd, en heeft dankzij een paar mooie duiken richting de grond perfect de 0 weten te houden! Omdat we vandaag voltallig waren, hadden we genoeg wissels op de bank zitten. Coach Niels had met ons afgesproken te blijven doorwisselen, zodat iedereen iedere wedstrijd zou kunnen spelen. Femke, Imke, Aniek en Kim werden gewisseld voor Manon, Chantal, Anouk en Yentel. Het eerste punt is binnen!

De tweede wedstrijd deze avond werd gespeeld tegen Walburgia. De eerste wedstrijd eindigde deze match in een 0-3 verlies voor Swartbroek, de tweede wedstrijd  speelden we gelijk, 0-0! Doel van vandaag was om minimaal een gelijkspel te kunnen spelen. De opstelling was als volgt: Danique in de goal, Anouk, Femke en Chantal in de verdediging, Kim en Yentel op het middenveld en Laura in de spits. Opnieuw stelden we ons in het begin vooral verdedigend op, maar kregen we al snel door dat er meer te halen viel dan in de eerste wedstrijd tegen St. Joost. De ballen die naar voren werden gespeeld konden namelijk aangenomen worden en een tijdje op de helft van de tegenstander blijven rollen. De tegenstander kwam ook wel op onze helft, maar werd niet gevaarlijk. Opnieuw kon onze keepster Danique met een aantal keren goed de bal in de handen pakken de 0 houden! Halverwege de wedstrijd werd er gewisseld: Manon, Imke, Aniek, Sandra en Veerle kwamen in het veld. En toen kwam de 14e minuut.. een minuut waarin iedereen zijn adem inhield, want.. onze spits Manon, inmiddels al 7 jaar een contract bij RKSVV als spits in dames 1, met de langste benen van het veld, kwam door een mooie assist van Yentel voor de goal van de tegenstander, mét de bal aan de voet, en… MAAKTE HAAR EERSTE GOAL! Het team, de coaches en de supporters brulden als leeuwen! Hoofdsponsor van onze spits, Henrie van Geneijgen, had al 7 jaar de weddenschap staan om een rondje rond het veld te rennen wanneer Manon zou scoren. En nu was het moment daar! Er werd geknuffeld en gedanst op het veld. De oranje dames hadden nu nog maar 1 doel: gelijkspelen was niet meer genoeg, deze wedstrijd willen we alle drie de punten pakken! 8 minuten lang (ja, de scheids hield zelf de tijd niet bij, dus dan loopt het wat uit) werd er volop verdedigd om te zorgen dat de winst ons niet afgenomen zou worden. Danique stond paraat en alle dames gingen er vol voor. En toen ging het fluitje! Winst voor de Oranje leeuwinnen, een geweldige 1-0 overwinning op Walburgia. De teller staat inmiddels op 4 punten.

De laatste wedstrijd van de avond moest gespeeld worden tegen de thuisploeg, SNA. De vorige wedstrijden verloren wij van dit team, de eerste avond met 0-4, de tweede avond met 0-2. Zij spelen ook in het oranje-zwart, waardoor er iedere wedstrijdavond een van ons hesjes moet dragen. Deze keer waren wij de Sjaak, en dat is heel letterlijk genomen. Wij kregen witte (alhoewel, echt wit waren ze niet meer), gebruikte (!) hesjes, die al voorzien waren van nare geurtjes en vlekken. Daar krijg je de Oranje leeuwinnen niet echt enthousiast mee.. met een aardige portie tegenzin stapten de dames het veld op. De opstelling begon als volgt: Danique in de goal (komt niet meer als een verrassing gokken wij?), Anouk, Imke, Chantal en Femke in de verdediging (zoals de vorige wedstrijdavond besloten we tegen dit team een extra vrouw in de verdediging te zetten, om ons er vooral op te kunnen focussen geen goals tegen te krijgen), op het middenveld Kim en Laura in de spits. De dames van SNA waren zelf ook niet enthousiast, aangezien zij de wedstrijd ervoor verloren. De Oranje leeuwinnen kwamen in de eerste tien minuten een aantal keren heel goed op de helft van de tegenstander, waarbij onder andere Kim een hele mooie kans kreeg op goal van de tegenstander. Halverwege de wedstrijd werd er gewisseld: Yentel, Sandra, Aniek en Femke kwamen in het veld. Halverwege de wedstrijd was ook het moment dat de tegenstander extra druk ging zetten richting onze helft. Iedereen verdedigde zijn mannetje(vrouwtje), maar de persoon aan de bal had een mooi schot van veraf. Een bal die wij als team niet zagen aankomen en die Danique niet kon houden, helaas 0-1. De Swartbroekse dames kwamen niet meer goed voorin en moesten zich nog harder gaan focussen op het verdedigen. Helaas viel er na enkele minuten ook een tweede goal voor SNA. 5 minuten voor tijd zakt Aniek bij een aanval zo hard door haar enkel, dat Celine en Els vanuit de zijlijn kwamen om haar richting de dugout te dragen. Anouk werd snel als wissel ingezet op de positie van Aniek, waarna de wedstrijd werd voortgezet. Anouk voorkwam samen met Danique nog een 3e goal. Anouk waande zich een keepster, en gebruikte lichtjes haar handen om de bal weg te werken, maar hey, de scheids heeft het niet gezien, dus wij zeggen niks! Een reserve-keeper is altijd handig ; ). De scheids floot af en noteerde een 0-2 winst voor SNA.

Tevreden liepen de dames van RKSVV, met de kunstgraskorrels onder hun noppen, richting de kleedkamers. Er zijn 4 punten binnen en wij zijn dik tevreden!

Wij willen onze coach Niels bedanken, die ons de hele wedstrijd op een positieve manier wist te sturen! Dank aan onze supporters voor het juichen, het rennen (Henrie dan) en het komen steunen van onze dames, wij zijn kei blij met jullie!

De volgende wedstrijdavond is direct de laatste van dit seizoen en wordt gespeeld op Swartbroekse grond. Wees erbij op 3 december om 20.00 op sportpark Molenzicht, om onze leeuwinnen voor de laatste keer in 2021 aan te moedigen!

De dames van RKSVV verzamelden zich op vrijdagavond rond 18.30 uur op het terrein van RKSVV. Wegens een aantal afwezige speelsters, werd Demi de Wit ingeschakeld om het middenveld te versterken. Als leiders waren Niels van de Boel en Lars de Wit aanwezig om onze leeuwinnen te coachen. Zij kregen ondersteuning van onze Els (én baby!) die zich de komende 9 maanden langs het veld zal begeven in plaats van op het veld. Met 3 leiders en 10 dames vertrokken we richting Ohé en Laak.

 De avond startte met een vernieuwde warming-up, want nieuwe leiders betekent nieuwe oefeningen! Tijd voor drinkpauze was er niet, want onze drinkflessen werden ingezet als pionnen. Het is erg koud, met name voor onze supporters. Gelukkig bleef het de hele avond droog.

De eerste wedstrijd werd deze avond gespeeld tegen de thuisploeg: Walburgia. De vorige wedstrijd eindigde dit duel in een 0-3 verlies voor de Swartbroekse leeuwinnen, dus waren de dames er deze avond op gebrand om revanche te nemen! Daartegenover stond dat Walburgia juist ook vanavond weer dacht te kunnen winnen. Het ging heel gelijk op, en de dames van Walburgia baalden dat ze niet door de sterke verdediging van Swartbroek heen kwamen. Imke had in de 5e minuut een schot op goal! Helaas viel de bal niet in het net, maar Walburgia voelde dat RKSVV dominant speelde! In de 7e minuut krijgt de tegenstander een schot op goal, maar onze Danique heeft de bal klemgezet tussen haar keepershandschoenen. Halverwege de wedstrijd zou er een wissel plaatsvinden: Manon eruit, Laura erin. Toen Laura haar trainingsvestje uitdeed, bleek dat ze helemaal geen wedstrijd shirt aanhad! Wissel van spelers: afgelast. Wissel van shirt: ingelast. Na een snelle sprint richting de kleedkamer kon Laura, inmiddels opgewarmd van de sprint, alsnog het veld betreden. Het onthouden van alle namen van deze dames was voor leider Niels nóg een uitdaging deze avond. Tijdens deze wedstrijd kreeg Yentel een bal met volle snelheid in haar gezicht. Ze werd gewisseld en heeft nog 1 wedstrijd kort kunnen spelen. Helaas kreeg ze zoveel last van deze klap dat het voetballen voor haar er snel op zat. Swartbroek kreeg 1 mooie kans, maar miste. Walburgia kreeg in de laatste minuut een grote kans, maar dankzij goed keepwerk van onze keepster Danique, en alertheid van alle dames (die inmiddels allemaal naar achteren waren gezakt om een tegengoal koste wat kost tegen te kunnen houden, en Femke die de bal uiteindelijk van de lijn afhaalt) werd de wedstrijd afgesloten met een gelijkstand, 0-0. 1 punt is binnen!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de andere oranje dames, namelijk SNA. De vorige wedstrijd eindigde dit in een 0-4 verlies voor de Swartbroekse leeuwinnen. Leider Niels koos ervoor om deze wedstrijd de posities te veranderen, en 4 dames in de verdediging te plaatsen in plaats van 3. Doordat er maar 1 speelster op het middenveld stond en 1 in de spits, zorgde dit ervoor dat het krijgen van kansen voor de Swartbroekse dames stukken kleiner werd, maar onze debuutspits Veerle kreeg het toch voor elkaar druk te zetten voorin. Door het plaatsen van 4 verdedigsters zorgde Swartbroek er voor dat het krijgen van kansen ook voor SNA werd verkleind. Het aantal kansen dat zij kregen om een goal te maken was stukken kleiner dan tijdens de vorige wedstrijd tussen RKSVV en SNA, verschillende ballen werden ver boven de goal geschoten, maar helaas kwamen alsnog 2 ballen in het net terecht. In de 18e minuut komt Aniek voorin met de bal en kan Laura aanspelen. Helaas speelt ook de tegenstander deze laatste minuten flink op de verdediging en kan er geen schot op goal worden gemaakt. Eindstand van deze wedstrijd 0-2 winst voor SNA.

De derde wedstrijd van de avond werd tegen St. Joost gespeeld. De vorige speelavond eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Ook deze avond gingen we gelijk op! De posities werden weer teruggezet naar ons standaard positie spel, 1 voorin, 2 op het middenveld, 3 in de verdediging. Tijdens alle wedstrijden ervaarden wij al dat onze tegenstanders niet vies zijn van het uitdelen van een flinke duw, maar tijdens deze wedstrijd werd dit nog duidelijker. Toen Swartbroek eenmalig dacht: dat kunnen wij ook, werd er meteen gefloten voor een vrije trap voor St. Joost. Imke en Aniek mochten een muurtje vormen, al wist de scheids niet welke afstand er voor een muurtje geldt binnen het damesvoetbal. Het werd eerst 1 meter afstand, toen 2, toen 3 en uiteindelijk 4. Het maken van een muurtje komt niet gauw voor in het 7x7 voetbal, dus Imke en Aniek hebben met knikkende knieën het schot afgewacht. Zij draaiden zich bij het schot snel om, waardoor de bal op de rug van Aniek kwam en uit het veld rolde. Tijdens deze wedstrijd werd Demi ook tegen de grond gewerkt, waarbij ze haar mannetje meenam. Ze benoemt dit zelf als: een vriendschappelijke knuffel op de grond. Ook tijdens deze wedstrijden gingen er verschillende ballen flink over het doel heen, waarbij leider Niels zorgde dat deze ballen weer terug het veld op kwamen. De dames van RKSVV moedigde Niels aan om de tijd te nemen voor het halen van de ballen, zodat wij even op adem konden komen. In de 18e minuut krijgt Veerle voorin een kans om op goal van de tegenstander te schieten, en in de 19e minuut kreeg Laura een mooie kans, helaas kwamen beiden ballen niet in het doel terecht. Kim kreeg tijdens deze wedstrijd een flinke duw uitgedeeld, waarbij ze op haar hoofd terecht kwam. Ondanks al deze stoten die werden uitgedeeld, wisten de Swartbroekse dames alle ballen tegen te houden en kon Keepster Danique voor de 2e keer deze avond de ‘nul’ houden! Zoals leider Lars zegt: de tegenstander kwam niet langs onze Chinese Muur! De Swartbroekse dames kwamen twee maal goed voorin, maar kregen geen mogelijkheid om de bal in het doel te schieten. Eindstand: 0-0. Nog een punt binnen!

Ondanks dat er minder wissels beschikbaar waren deze avond, en de dames daardoor iets vaker kampten met ademtekort, wisten ze 2 punten binnen te halen! We hebben hard gestreden en mooie resultaten neergezet!

De dames van Walburgia hadden na de wedstrijd een shotjesparty georganiseerd. Het eerste dienblad shotjes werd direct na de wedstrijden in de kleedkamer afgegeven, waardoor de speelsters hun shotje onder de douche konden nuttigen. Samen met onze supporters en leiders gingen we nog even de kantine in.

Bedankt supporters en leiders! Onze volgende wedstrijdavond is op vrijdag 5 november in Montfort. Tot dan!