Wedstrijdverslagen vrijdag 22 februari gespeeld bij Bieslo in Beesel

Op deze eerste speelronde in de voorjaarsreeks moesten naar Beesel toe. Anouk was nog geblesseerd maar de andere 10 speelsters waren fit en zouden de krachtmetingen aangaan met de tegenstanders van vanavond. In de eerste wedstrijd moesten we tegen MBC'13 VR1 en eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerste kans was voor RKSVV maar het schot van Imke ging maar net over. Na een knappe actie van Daphne en een even zo mooie afronding kwamen we op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd bleef daarna gelijk opgaan wat voor bede teams weinig kansen opleverde. Maar na slecht uitverdedigen door het midden kwam de bal bij een tegenstander terecht die de trekker over haalde en voor de eindstand van 1-1 zorgde.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen Bieslo VR2 en leden een 3-0 nederlaag. Ook nu was de eerste kans voor RKSVV maar het schot van Demi nadat ze vrij op de goal aan kon gaan werd door de keeper tegen gehouden. Via 3 doelpunten die tot stand kwamen door mooi combinatiespel van Bieslo kwamen ze ook met 3-0 voor. Ook hierna kreeg RKSVV nog wat kansen maar de goede keepster van Bieslo wist uiteindelijk toch de nul te houden en zodoende leden we een iets te hoog uitgevallen 3-0 nederlaag. Jammer was het voor ons dat Celine met een blessure uit moest vallen en hopen dat de blessure meevalt.

In de laatste wedstrijd van deze avond moesten tegen Walburgia VR1 uit Ohë en Laak die voor de eerste keer meededen aan dit toernooi. Na een goed begin kwamen we op 1-0 door Daphne die een voorzet van Imke beheerst binnen schoot. We bleven de bovenliggende partij en via een prachtig schot van Demi belandde de bal over de keepster in de kruising wat de 2-0 betekende. Na weer een soepel lopende aanval kwam de bal wederom bij Daphne terecht die kapte haar tegenstandster uit en schoot de bal beheerst tegen de touwen wat de 3-0 betekende. Manon en Laura kregen allebei nog een kans om te scoren maar dit resulteerde niet tot doelpunten. Hierna kwam Walburgia ook enkele keren voor het doel van Els maar door goed keeperswerk kwam de de tegenstander niet tot scoren en kwam de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Een goed begin van deze voorjaarsreeks met leuk voetbal, goed verdedigend werk en volop inzet wat een vervolg moet krijgen in de volgende speelronde die op 22 maart vanaf 20.00uur bij RKSVV in Swartbroek gespeeld zal worden. We hopen dan ook weer onze trouwe supporters te mogen begroeten die ook vanavond weer talrijk aanwezig waren. Waarvoor onze hartelijke dank. Dinsdag weer trainen daarna feesten met de carnaval en als dat achter de rug is weer 2 keer in de week trainen om deze openingsronde een mooi vervolg te geven.