Wedstrijdverslagen vrijdag 22 maart gespeeld bij RKSVV in Swartbroek

Op deze 2e dag van de lente werden de wedstrijden op sportpark Molenzicht in Swartbroek gespeeld. De eerste wedstrijd speelden we tegen Walburgia VR1 en we wisten ondanks de overwinning in de eerste speelronde dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden en dat bleek ook wel. De tegenstander kwam  als beste uit de startblokken en hadden ver uit het meeste balbezit maar tot echte kansen kwamen ze niet. RKSVV werd in de gehele wedstrijd maar een keer gevaarlijk voor hun goal maar het schot van Demi was te slap om de doelvrouw te passeren en zo werd de beginstand ook de eindstand 0 - 0.

De tweede wedstrijd tegen het favoriete Bieslo VR2 eindigde ook al in 0 - 0 en in deze wedstrijd waren we ook nu de mindere ploeg. Ze kregen de nodige corners die hard en strak voor kwamen waar menig heren team trots op was maar gelukkig leverde dat voor ons geen tegendoelpunt op. Ook hadden ze een specialiste voor de inworpen want die kwamen gemakkelijk voor de goal. Ondanks het veldoverwicht van Bieslo wisten ze onze prima keepende Els niet te verschalken want zelfs een bal die richting de kruising ging wist ze te keren. Zelf waren we een keer gevaarlijk via een vrije trap van Imke maar haar inzet werd door hun keepster gekeerd en bleef het dus 0 - 0.

Zouden we dan in de laatste wedstrijd tegen MBC'13 VR1 toch nog een overwinning behalen? Het antwoord is nee want ook nu werd het gelijk zij het niet 0 - 0 maar 1 - 1. Tegen deze tegenstander speelden we ook de eerste wedstrijd gelijk en na 6 wedstrijden heeft MBC'13 ook evenveel gelijke spelen behaald. We begonnen goed aan de wedstrijd maar tot uitgespeelde kansen kwamen we niet. Ook de tegenstander wist in het eerste gedeelte van de wedstrijd door goed ingrijpen van onze verdedigsters niet tot scoren te komen. Toch lukte het MBC'!3 om 10 minuten voor het einde op voorsprong te komen. Na balverlies aan onze kant kwamen ze er razendsnel uit en het was hun rechtsvoor die na een mooie steekpass deze keer Els wist te passeren. Het antwoord liet gelukkig voor ons niet lang op zich wachten want na een mooie aanval over links via Demi en Daphne was het de laatste genoemde die de bal onberispelijk binnenschoot en voor de terechte 1 - 1 zorgde. Beide gingen nog vol voor de overwinning maar gescoord werd er niet meer.

Vandaag zijn dankzij een ijzersterke verdediging, een geweldig keepende Els en hard werken van alle andere speelsters tot deze teamprestatie gekomen. Tussen alle tegenstanders ziet weinig krachtsverschil en we zullen elke speelronde vol aan de bak moeten om telkens tot een goed resultaat te komen.