Wedstrijdverslagen vrijdag 10 mei gespeeld bij Walburgia in Ohé en Laak

Alweer de laatste speelronde van deze voorjaarsreeks begon met een wedstrijd tegen de organiserende ploeg Walburgia VR1. Zo als zo vaak begonnen we ook nu weer behoorlijk tam aan de wedstrijd en het was Walburgia wat het beste uit de startblokken kwam. Ze hadden best veel balbezit maar tot uitgelezen mogelijkheden wisten ze het niet te schoppen maar omdat er bij hun enkele stevige speelsters in stonden was het voor ons moeilijk om hier een vuist tegen te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Walburgia het eerste doelpunt maakte. Met een schot van afstand wat tussen verschillende spelers van RKSVV door ging ( Els zag de bal te laat ) kwam Walburgia terecht op voorsprong. Hierna kwamen we toch beter in de wedstrijd en het was vooral Demi die de kansen kreeg om tot scoren te komen. Bij haar derde poging met een schot op goal had ze succes en noteerde zo de 1-1. Omdat verdere doelpunten uitbleven werd zodoende de eindstand van 1-1 bereikt.

De tweede wedstrijd tegen MBC'13 VR1 waren we vanaf het begin bij de les en dicteerde zodoende ook de wedstrijd. Met nu Ilona in de goal gingen we op jacht naar een overwinning die ons de tweede plaats in de poule zou opleveren en de dames zodoende hun weddenschap zouden winnen van de selectie spelers die dan hun benen moesten laten harsen. Daphne werd tot drie in stelling gebracht om te scoren maar helaas voor ons had ze het vizier niet zuiver staan gezien het feit dat alle pogingen naast het doel gingen. Maar gelukkig hadden we Imke nog die van grote afstand op advies van Sandra maar eens uithaalde en de bal boven in de kruising schot en ons op voorsprong bracht. Hierna kwam ook MBC enkele keren voor onze goal maar Ilona liet zien dat ze het keepen nog niet verleerd was en al hun schoten op goal wist te keren. We behaalde uiteindelijk een dikverdiende overwinning en wisten dat de spelers van de selectie eraan moesten geloven.

In de laatste wedstrijd moesten we tegen de nummer een in de poule namelijk Bieslo VR2 Na eerdere nederlagen en een gelijkspel tegen hun hadden we het voornemen om vandaag tegen hun te stunten en de drie punten te pakken. De wedstrijd ging goed tegen elkaar op en met goed combinatiespel en prachtige aanvallen kwamen we geregeld bij hun voor de goal maar het lukte ons niet om ons hier voor te belonen en zoals zo vaak als wij hem niet maken doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. Ze kwamen op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval. We wisselden nog een paar keer en hielden de druk op hun achterhoede maar telkens zat er een been van de tegenstander tussen om ons van een doelpunt te houden en toen Bieslo in de allerlaatste seconde de 2-0 maakte was de wedstrijd ook meteen afgelopen en moesten we dus een nederlaag accepteren. Maar ondanks de nederlaag speelden we een uitstekende wedstrijd met mooi opgezette aanvallen die in de opbouw via de achterhoede begonnen.

Kort samengevat we speelden 12 wedstrijden wonnen 3x speelden 6x gelijk en verloren 3x ( alle tegen Bieslo ) en kwamen zodoende tot 15 punten met een doelsaldo van 8 voor en 11 tegen en eindigden daardoor op een mooie tweede plaats in de poule.

Dank aan alle speelsters en supporters ( en dat waren er elke keer minstens een stuk of 10/15 ) die hebben bijgedragen aan dit resultaat. Nog een paar trainingen en op vrijdag 6 september beginnen we weer aan onze najaarsreeks maar voor het zover is iedereen al een fijne zomer ( vakantie ).