Wedstrijdverslagen vrijdag 6 september gespeeld bij MBC'13 in Maasbracht

In de eerste speelronde van de najaarsreeks moesten we op bezoek naar Maasbracht. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen St.Joost en hierin bleek dat alle begin moeilijk is want al na 5 minuten kwamen via een schot van de nummer 3 op een 1-0 achterstand. Daarna kwamen we iets meer aan voetballen toe maar echte doelkansen leverde dit niet op. St.Joost voerde de druk op het doel van Els nog wat verder op wat uiteindelijk ook nog 2 doelpunten opleverde hierbij aangetekend dat Els er bij beide doelpunten nog goed uit zag. Bij de 2-0 raakte ze als laatste de bal met de binnenkant van de linkervoet en bij de 3-0 ging de bal door de benen. Dus deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en op naar de volgende.

Nu speelden we tegen SNA en het begin was voor beide teams doeltreffend want na 4 minuten spelen stond er al een 2-2 tussenstand op het scorebord. Binnen de minuut kwamen we op een 1-0 achterstand maar daarna bewees Senne haar waarde door binnen 2 minuten ook 2 keer te scoren en ons zodoende naar een 2-1 voorsprong schoot. Maar lang duurde het niet want in de tegenaanval was het weer raak voor SNA en stond de stand weer gelijk. Daarna bleven beide teams aan elkaar gewaagd maar konden het verschil ( nog ) niet maken. Een vrije trap van SNA op 5 meter van onze goal werd keihard in de muur geschoten en leverde derhalve ook geen doelpunt op.  Na een mooie pass door de midden van Nina op Laura kon laatst genoemde vrij op de keepster af maar helaas voor RKSVV was het afronden beneden de maat en schoot ze voorlangs. Met nog enkele minuten te gaan drong RKSVV aan om de winnende te maken maar na een corner van RKSVV kwam SNA er razendsnel uit, onze middenvelders reageerde te laat en zodoende kwam SNA in een overtalsituatie was ze vakkundig uitspeelde en op een 3--2 voorsprong kwamen. Dat ze er in de allerlaatste seconde door de zelfde speelsters (nummer 10) nog 4-2 van maakte was alleen maar voor de statistieken.

De laatste wedstrijd tegen MBC'13 zou dan moeten blijken dat de opgaande lijn was ingezet en dat er nu minstens een of meerdere punten zouden worden gepakt. Vanaf het begin had RKSVV het meeste in balbezit en met gedurfd aanvalsspel en kort verdedigen op de man kwamen we gedurende de hele wedstrijd op een enkele speldenprik na niet in de problemen. Maar om te winnen moet je wel scoren en Senne was daar heel dicht bij de maar haar schot kwam via de onderkant van de kruising weer terug het veld in. Maar na goed voorbereidend werk over rechts kwam de bal bij Daphne en zij scoorde dan toch de 1-0. Toen enkele minuten later Demi een vrije schietkans kreeg wist ze de bal goed te raken en verdween de bal in de korte hoek. Na deze geruststellende voorsprong van 2-0 kwamen we tot nog meer kansen maar een keihard schot van Senne (waar een schuiver met binnenkant voet beter was geweest) op enkele meters van de goal werd door de doelvrouw van MBC,13 gekeerd maar wel tot gevolg dat ze hierbij zoveel pijn aan haar pols overhield dat de scheidsrechter met nog enkele minuten te spelen gelijk voor het einde van de wedstrijd floot.

Na een slecht begin wisten we in het verdere verloop toch steeds een hoger niveau te halen. Maar wat wel is gebleken dat we conditioneel veel tekort kwamen en dat hier duidelijk verbetering on moet komen. Ook in het positiespel zal er nog behoorlijk aan gewerkt moeten worden willen we van alle tegenstanders punten pakken.

De eerste volgende kans krijgen we hiertoe op vrijdag 20 september want dan wordt de tweede ronde gespeeld op ons eigen sportpark Molenzicht in Swartbroek. Tot dan.