Wedstrijdverslagen vrijdag 20 september gespeeld bij RKSVV in Swartbroek

Op deze vrijdag voor Swartbroek kermis waren we zelf de gastheer voor de 2e speelronde. In de eerste wedstrijd tegen SNA uit Montfort konden we in het begin nog aardig bijbenen maar naar gelang de wedstrijd duurde kwam toch naar voren dat deze tegenstander een maatje te groot is voor ons en alle andere tegenstanders getuige hun 3 overwinningen van deze avond. We kwamen door een onverwachts schot in de korte hoek op een 1-0 achterstand. We probeerden ook gevaarlijk voor hun goal te komen maar helaas gebeurde dit te weinig en konden zodoende weinig kansen creëren. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen werd de bal na een schot van SNA door Demi van richting veranderd en hierdoor was Els kansloos en kwam de 2-0 eindstand tot stand. Dat we het er nog goed vanaf hebben gebracht tegen SNA bleek wel uit de andere 2 resultaten want zij wisten de andere 2 wedstrijden namelijk te winnen met 6-0 en 7-0.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen St.Joost waar we in de eerste speelronde met 3-1 van hadden verloren. Maar nu trokken wij aan het langste eind en wonnen deze wedstrijd dik verdiend met 3-1. In de eerste 6 minuten van deze wedstrijd hadden we al met 2-0, 3-0 voor moeten staan. Maar een schot van Senne tegen de paal en drie prachtige reddingen van hun keepster na schoten van Sandra en Daphne 2x bleef het 0-0. Onze achterhoede verdedigden kort op de man en gaven de gevaarlijkste speelster van hun aan de linkerkant (Mattie) weinig ruimte om voor gevaar te zorgen. We kwamen na een mooie pass van Daphne op Senne met 1-0 voor omdat deze laatste de bal beheerst achter de doelvrouw schoot. St.Joost gaf zich niet gewonnen en kwam na matig verdedigen op 1-1. We moesten weer vol aan de bak en het lukte ons weer om op voorsprong te komen. Het was wederom Senne die de bal in bezit kreeg en de tegenstander haar hakken liet zien en de 2-1 scoorde. Els dacht het even later nog spannend te menen maken door bij een corner mijn bal te roepen maar die ging tussen haar benen door waar ze zelf hartig om moest lachen (en meerdere) maar het had voor ons geen nadelige gevolgen. Na een kopie van de eerste goal (pass Daphne op Senne) scoorde Senne haar derde doelpunt in deze wedstrijd en was de buit binnen. Laura kwam nog vrij voor de goal maar haar schot belandde tegen de onderkant van de lat en sprong zo weer het veld in. Aangezien we geen doellijn technologie hebben ging er bij de scheidsrechter dan ook geen signaal af op zijn telefoon om te laten blijken dat de bal achter de lijn was geweest. Al met al een mooie overwinning die tot stand kwam met goed voetbal waarbij alle speelsters aan mee hebben gedaan.

Dit voorgaande resultaat zou een oppepper moeten zijn voor de laatste wedstrijd tegen MBC'13 ( 2-0 winst in de vorige ronde). In het eerste gedeelte van de wedstrijd was het RKSVV wat het beste uit de startblokken kwam maar het vele balbezit werd ook omgezet in kansen maar niet in doelpunten. Geheel tegen de verhouding kwam MBC door een schot met 1-0 voor. We waren wat aangeslagen en moesten het veldoverwicht nu aan MBC toe staan. Omdat we met 13 speelsters waren hadden we aangegeven dat we alle veldspelers in deze wedstrijd zouden wisselen maar nadat dit gebeurt was kwamen we nog verder op achterstand. Na wederom niet kordaat ingrijpen kwam MBC op 2-0 en moesten we vol aan de bak om niet tegen een zeperd aan te lopen. We gingen achter een op een spelen en schoven derhalve een verdedigster door naar voren en met succes. Met nog 5 minuten te spelen was het Senne die raak schoot 2-1. In het verdere verloop alles en iedereen naar voren met het risico dat we tegen een counter aan zouden lopen. Maar het pakte goed voor ons uit en Senne scoorde de 2-2.  Met nog 1 minuut op de klok nog een keer aanzetten om toch nog te proberen de boel nog om te draaien maar helaas de tijd was te kort en bleef het 2-2.

Al met al weer een geslaagde voetbalavond met winst, verlies en een gelijkspel. Alle speelsters waren vandaag aanwezig om hun speelminuten te pakken en zo als het er nu naar uitziet zullen ze ook allemaal aanwezig zijn in de laatste 2 speelrondes. Dank aan de vele supporters die langs het speelveld stonden en die ons hartstochtelijk aanmoedigden. Dank aan allen die er voor hebben gezorgd dat er alles weer mooi bij lag. Denk aan de lijnen op het veld het klaar zetten en opruimen van de goals.

Geniet dit weekend van Swartbroek kermis en wie weet zien we ons nog.