Wedstrijd verslagen vrijdag 4 oktober gespeeld bij St.Joost in Sint Joost

Vandaag de 3e speelronde en we begonnen tegen MBC'13 VR1 en we lieten vanaf het begin zien wie er aanspraak zou maken voor de overwinning en dat was RKSVV VR1. Het was RKSVV wat in deze wedstrijd de meeste en beste kansen kreeg maar de eerste doelpoging van Imke werd gered door de keepster. Maar na een vlot lopende aanval enkele minuten later was het Daphne die voor de verdiende 1-0 voorsprong zorgde. We kwamen nauwelijks in de problemen omdat er uitstekend werd verdedigd door iedereen die op het veld stond. Nadat de keepster van MBC weer redding had gebracht op een schot van Imke was ze even later wel kansloos. Na een prachtige pass van Laura in de loop van Daphne kwam deze vrij voor de goal kwam en maakte geen fout en scoorde de 2-0. We bleven maar mooie aanvallen op de mat leggen maar tot doelpunten kwamen we niet meer eindstand 2-0.

In de volgende wedstrijd tegen SNA wilden we voor een verrassing zorgen om hun het eerste punt van deze competitie af te snoepen. We begonnen voortvarend en kwamen tot de eerste kansen maar helaas voor ons schoot Senne van dicht bij de bal met links naast het doel. Ook hierna bleef RKSVV de betere ploeg en ook nu lukte het Senne tot 2 maal toe niet om de doelvrouw van SNA in kansrijke positie te verschalken. Gaande weg kwam ook SNA enkele keren gevaarlijk voor onze goal maar door uitstekend verdedigen door Demi, Sandra, Imke en Aniek kwam onze keepster Els niet in de problemen. Na weer een kans voor Manon die er niet in ging kwamen we toch op een 1-0 achterstand Na een vermeende overtreding op Demi was het de beste speelster van SNA die de bal gelukkig mee kreeg en met de zool van de voetbalschoen de bal nog toucheerde en Els vervolgens kansloos liet. We bleven aandringen om toch nog de gelijkmaker binnen te prikken maar toen SNA in de laatste minuut voor de 2-0 zorgde wisten dat het over was. Maar als we de kansen zelf hadden benut hadden we niet 1 maar zelfs 3 punten kunnen pakken van de ongenaakbare koploper.

In de laatste wedstrijd dachten we op dezelfde voet verder gaan met uitstekend voetbal maar helaas werd dit een ietjes mindere wedstrijd dan de eerste twee. Maar ook nu bleven we niet kansloos en ondanks dat we diverse keren gevaarlijk voor de goal kwamen bleken we niet in staat om de doelvrouw van St.joost te passeren. Ook de tegenstander had moeite om doel de treffen. Een schot ging rakelings langs en Els was 2 keer paraat om ook nu hun van het scoren af te houden. Een vrije trap van St.Joost op 7 meter van onze goal bracht voor hun niet de voorsprong maar dat die er toch kwam was meer geluk dan wijsheid. Een speelster kreeg de bal gelukkig mee maar Els had een prima redding in huis  maar toen de afgeweerde bal weer bij de tegenstander kwam scoorde zij de 1-0. Ook RKSVV had voor eenzelfde overtreding van St.Joost op Daphne een vrije trap moeten krijgen op 7 meter voor de goal maar nu floot de scheidsrechter niet. Toen enkele minuten voor tijd een speelster van St.Joost ook nog Imke dacht na te moeten trappen had de scheids ook nu in moeten grijpen maar deed dit niet en bleek het toch wel dat hij liever had dat hun thuisclub de 3 punten pakten dan wij 1 punt. Maar goed ook dat hoort bij het spelletje.

Al met al op deze avond hebben we echt voetbal laten zien met goed keeperswerk, uitstekend verdedigen en prima aanvallen waar zowel de middenvelders als ook de spitsen bij betrokken waren. Helaas leverde dit maar 3 punten op wat er minstens 5 en met wat meer geluk zelfs 9 punten hadden kunnen zijn. Maar het is zo als het is. Over 2 weken gaan in de laatste speelronde naar SNA in Montfort en proberen we op dezelfde voet verder te gaan zodat we kunnen laten zien dat we wel degelijk progressie hebben getoond in ons spel.