Wedstrijdverslagen vrijdag 18 oktober gespeeld bij SNA in Montfort

Vandaag werd de laatste speelronde in de najaarsreeks gespeeld in Montfort bij SNA. In de eerste wedstrijd tegen St.Joost kwam RKSVV als beste uit de startblokken wat ook enkele kansen opleverde maar helaas voor ons belandde een schot van Senne buiten bereik van de doelvrouw tegen de paal. Ook hierna kwamen we achterin niet in de problemen door goed en fel te verdedigen. St.Joost was gevaarlijk met wat schoten maar deze leverde geen gevaar op. Het enige moment dat St.Joost dicht bij een doelpunt was werd veroorzaakt door Els want zei liet een ongevaarlijke bal door haar handen glippen en kwam gelukkig voor ons tegen de paal. RKSVV had de wedstrijd kunnen beslissen in hun voordeel maar het schot van Senne werd door de keepster gekeerd en zodoende bleek de beginstand ook de eindstand.

In de volgende wedstrijd was MBC onze tegenstander en deze bleek niet onder te doen voor ons. Ze hadden veel beweging voor in wat onze achterhoede veel werk opleverde. Toen er aan de rechterkant bij het uitverdedigen druk werd gezet kwam de bal in de voeten van de tegenstander en met een schot van een meter of 12 wisten ze Els te verschalen en stonden we op een 1-0 achterstand. We bleken over voldoende verkracht te beschikken want daarna was het alleen maar RKSVV was het spel dicteerde. We kregen wel kansjes maar dit leverde niets op tot dat via een mooie aanval Aniek goed door ging en met verwoestend schot de keepster wist te passeren.i Het betekende de eerste goal in een officiƫle wedstrijd van aniek waar ze uiteraard heel blij mee was. En het hadden er zelfs twee kunnen worden voor Aniek toen ze even later weer vrij uit kon halen maar nu ging het schot over de goal en bleef het 1-1.

In de laatste wedstrijd tegen de ongenaakbare koploper SNA was er voor ons niets te halen. SNA combineerde naar hartenlust en uiteindelijk bleef de teller op 3-0 steken ondanks verwoede pogingen van ons om te scoren. We kregen maar sporadisch een kans en dit leverde niet het gewenste resultaat op. Geen schande om van deze ploeg te verliezen omdat zij telkens met meerdere dames van hun eerste elftal ( spelen 11 tegen 11 competitie ) aantreden. Uiteindelijk hebben ze in deze najaarsreeks 2 doelpunten tegen gekregen en die waren beide afkomstig van RKSVV.

Uiteindelijk zijn we op een derde plaats geƫindigd met 12 punten. Die werden behaald met 3 overwinningen, 3 gelijke spelen en 6 nederlagen. We scoorden 12 doelpunten en kregen er 19 tegen. We kunnen met recht zeggen dat we als team voetballend goed voor de dag zijn gekomen en dat alle speelsters alles hebben gegeven wat in hun mars ligt waar wij als leiders en supporters best trots op zijn. We hopen deze positieve vooruitgang door te kunnen zetten in de voorjaarsreeks. We blijven hier tijdens de trainingen ( die gewoon door gaan ) aandacht aan schenken.

Ik wil nog proberen om op 1 december een tegenstander te vinden voor het spelen van een wedstrijd op een groot veld dus 11 tegen 11.

Voor nu bedankt voor de inzet tijdens trainingen en wedstrijden en wat zeker zo belangrijk is de geweldige sfeer die er is in dit team wat ook bijdraagt aan de teamprestatie.