Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van 24 september bij St.Joost

Na iets meer dan een jaar mochten de RKSVV leeuwinnen weer hun eerste wedstrijden spelen in de competitie. Dit najaar spelen ze gelukkig weer hun wedstrijden in de buurt wat vorig seizoen anders helemaal niet zo was. We hebben er in de tussentijd weer 2 speelsters bij gekregen en wel Veerle ( terug van een blessure ) en Femke zodat we nu 14 speelsters ter beschikking hebben. Helaas had Imke zich voor vanavond afgemeld en was Celine wel aanwezig maar had helaas het belangrijkste vergeten namelijk haar voetbalschoenen en moesten we het vandaag met 12 speelsters tot een goed einde brengen.

In de eerste wedstrijd kregen we meteen de beste ploeg tegen en wel SNA. Deze zette ons vanaf het begin onder druk en het was maar goed dat Daniqeu goed keepte want in de eerste 5 minuten had ze al 5 reddingen moeten maken. Bij de 6e poging moest zij zich gewonnen geven en kwamen we op een 1-0 achterstand wat niet veel later veranderde in 2-0. Hierna kregen we via Yentel een mooie kans om tegen te scoren maar helaas ging haar schot net naast. In het verdere verloop van de wedstrijd liepen we heel vaak achter de tegenstander aan en zij wisten uit de nodige kansen nog 2 keer te scoren wat ons uiteindelijk een 4-0 nederlaag opleverde.

Hierna speelden we tegen de thuisploeg St.Joost en in deze wedstrijd lieten we zien dat we best aardig kunnen voetballen getuige de 1-1 uitslag de op het scorebord kwam te staan. De wedstrijd ging gelijk op maar het eerste doelpunt kwam op naam van St.Joost via een schot van afstand. We lieten ons niet onbetuigd en via enkele mooie aanvallen werden er ook kansen gecreëerd maar helaas werden de doelpogingen van Sandra en Yentel niet in doelpunten omgezet. Achterin bleven we keurig overeind dankzij goed verdedigend werk van Aniek, Femke, en Sandra. Waarbij de middenvelders Kim en Yentel zowel voor als achter hun werk moesten doen en Veerle ons aanspeelpunt was in de aanval. Ondanks dat we weer 5 speelsters hadden gewisseld Manon, Chantal, Anouk, Aniek en Laura kwamen er in bleven we de bovenliggende partij. In de slotfase kwamen we nog een keer goed weg omdat een vrije trap van St.Joost over ons doel werd geschoten. De 1-1 kwam tot stand door een fraaie aanval van RKSVV waarbij de bal via diverse speelsters uiteindelijk bij Laura in de voeten kwam en die in de korte hoek voor de dik verdiende gelijke stand zorgde.

De laatste wedstrijd tegen Walburgia ging wederom gelijk op en ook nu lieten we de bal goed van voet naar voet gaan. we kregen enkele kansen maar op schoten van Veerle en Yentel bracht de keepster redding. Toen we alsnog met 1-0 achter kwamen moesten we wat forceren en speelden we iets meer naar voren wat risico's met zich mee kon brengen. Helaas pakte dit verkeerd uit omdat een speelster van Walburgia wel erg opzettelijk voorin bleef staan en toen ze de bal kreeg deze keurig binnen schoot. Toen het na een afstandschot ook nog  3-0 werd was de wedstrijd gespeeld en kregen we niet het gewenste resultaat.

Al met al enkele mooie weedstrijden gespeeld met leuke tegenstanders waarbij er bij vlagen goed werd gevoetbald maar de resultaten misschien iets tegen vielen. Als we dezelfde inzet tonen en het fraaie voetbal laten zien in de volgende speelronde op vrijdag 15 oktober bij Walburgia in Ohé en Laak moeten er meer punten behaald kunnen worden.

Let op alle wedstrijdavonden beginnen voortaan om 20.00uur met verdere wedstrijden om 20.30 en 21.00uur omdat er nog maar 4 teams in de poule staan.

Dank aan de vele supporters die ons hebben gesteund en hopelijk zijn ze er de volgende keer ook weer bij zijn om dan hopelijk onze eerste overwinning te kunnen aanschouwen.