Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ vrijdag 15 oktober bij Walburgia.

De dames van RKSVV verzamelden zich op vrijdagavond rond 18.30 uur op het terrein van RKSVV. Wegens een aantal afwezige speelsters, werd Demi de Wit ingeschakeld om het middenveld te versterken. Als leiders waren Niels van de Boel en Lars de Wit aanwezig om onze leeuwinnen te coachen. Zij kregen ondersteuning van onze Els (én baby!) die zich de komende 9 maanden langs het veld zal begeven in plaats van op het veld. Met 3 leiders en 10 dames vertrokken we richting Ohé en Laak.

 De avond startte met een vernieuwde warming-up, want nieuwe leiders betekent nieuwe oefeningen! Tijd voor drinkpauze was er niet, want onze drinkflessen werden ingezet als pionnen. Het is erg koud, met name voor onze supporters. Gelukkig bleef het de hele avond droog.

De eerste wedstrijd werd deze avond gespeeld tegen de thuisploeg: Walburgia. De vorige wedstrijd eindigde dit duel in een 0-3 verlies voor de Swartbroekse leeuwinnen, dus waren de dames er deze avond op gebrand om revanche te nemen! Daartegenover stond dat Walburgia juist ook vanavond weer dacht te kunnen winnen. Het ging heel gelijk op, en de dames van Walburgia baalden dat ze niet door de sterke verdediging van Swartbroek heen kwamen. Imke had in de 5e minuut een schot op goal! Helaas viel de bal niet in het net, maar Walburgia voelde dat RKSVV dominant speelde! In de 7e minuut krijgt de tegenstander een schot op goal, maar onze Danique heeft de bal klemgezet tussen haar keepershandschoenen. Halverwege de wedstrijd zou er een wissel plaatsvinden: Manon eruit, Laura erin. Toen Laura haar trainingsvestje uitdeed, bleek dat ze helemaal geen wedstrijd shirt aanhad! Wissel van spelers: afgelast. Wissel van shirt: ingelast. Na een snelle sprint richting de kleedkamer kon Laura, inmiddels opgewarmd van de sprint, alsnog het veld betreden. Het onthouden van alle namen van deze dames was voor leider Niels nóg een uitdaging deze avond. Tijdens deze wedstrijd kreeg Yentel een bal met volle snelheid in haar gezicht. Ze werd gewisseld en heeft nog 1 wedstrijd kort kunnen spelen. Helaas kreeg ze zoveel last van deze klap dat het voetballen voor haar er snel op zat. Swartbroek kreeg 1 mooie kans, maar miste. Walburgia kreeg in de laatste minuut een grote kans, maar dankzij goed keepwerk van onze keepster Danique, en alertheid van alle dames (die inmiddels allemaal naar achteren waren gezakt om een tegengoal koste wat kost tegen te kunnen houden, en Femke die de bal uiteindelijk van de lijn afhaalt) werd de wedstrijd afgesloten met een gelijkstand, 0-0. 1 punt is binnen!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de andere oranje dames, namelijk SNA. De vorige wedstrijd eindigde dit in een 0-4 verlies voor de Swartbroekse leeuwinnen. Leider Niels koos ervoor om deze wedstrijd de posities te veranderen, en 4 dames in de verdediging te plaatsen in plaats van 3. Doordat er maar 1 speelster op het middenveld stond en 1 in de spits, zorgde dit ervoor dat het krijgen van kansen voor de Swartbroekse dames stukken kleiner werd, maar onze debuutspits Veerle kreeg het toch voor elkaar druk te zetten voorin. Door het plaatsen van 4 verdedigsters zorgde Swartbroek er voor dat het krijgen van kansen ook voor SNA werd verkleind. Het aantal kansen dat zij kregen om een goal te maken was stukken kleiner dan tijdens de vorige wedstrijd tussen RKSVV en SNA, verschillende ballen werden ver boven de goal geschoten, maar helaas kwamen alsnog 2 ballen in het net terecht. In de 18e minuut komt Aniek voorin met de bal en kan Laura aanspelen. Helaas speelt ook de tegenstander deze laatste minuten flink op de verdediging en kan er geen schot op goal worden gemaakt. Eindstand van deze wedstrijd 0-2 winst voor SNA.

De derde wedstrijd van de avond werd tegen St. Joost gespeeld. De vorige speelavond eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Ook deze avond gingen we gelijk op! De posities werden weer teruggezet naar ons standaard positie spel, 1 voorin, 2 op het middenveld, 3 in de verdediging. Tijdens alle wedstrijden ervaarden wij al dat onze tegenstanders niet vies zijn van het uitdelen van een flinke duw, maar tijdens deze wedstrijd werd dit nog duidelijker. Toen Swartbroek eenmalig dacht: dat kunnen wij ook, werd er meteen gefloten voor een vrije trap voor St. Joost. Imke en Aniek mochten een muurtje vormen, al wist de scheids niet welke afstand er voor een muurtje geldt binnen het damesvoetbal. Het werd eerst 1 meter afstand, toen 2, toen 3 en uiteindelijk 4. Het maken van een muurtje komt niet gauw voor in het 7x7 voetbal, dus Imke en Aniek hebben met knikkende knieën het schot afgewacht. Zij draaiden zich bij het schot snel om, waardoor de bal op de rug van Aniek kwam en uit het veld rolde. Tijdens deze wedstrijd werd Demi ook tegen de grond gewerkt, waarbij ze haar mannetje meenam. Ze benoemt dit zelf als: een vriendschappelijke knuffel op de grond. Ook tijdens deze wedstrijden gingen er verschillende ballen flink over het doel heen, waarbij leider Niels zorgde dat deze ballen weer terug het veld op kwamen. De dames van RKSVV moedigde Niels aan om de tijd te nemen voor het halen van de ballen, zodat wij even op adem konden komen. In de 18e minuut krijgt Veerle voorin een kans om op goal van de tegenstander te schieten, en in de 19e minuut kreeg Laura een mooie kans, helaas kwamen beiden ballen niet in het doel terecht. Kim kreeg tijdens deze wedstrijd een flinke duw uitgedeeld, waarbij ze op haar hoofd terecht kwam. Ondanks al deze stoten die werden uitgedeeld, wisten de Swartbroekse dames alle ballen tegen te houden en kon Keepster Danique voor de 2e keer deze avond de ‘nul’ houden! Zoals leider Lars zegt: de tegenstander kwam niet langs onze Chinese Muur! De Swartbroekse dames kwamen twee maal goed voorin, maar kregen geen mogelijkheid om de bal in het doel te schieten. Eindstand: 0-0. Nog een punt binnen!

Ondanks dat er minder wissels beschikbaar waren deze avond, en de dames daardoor iets vaker kampten met ademtekort, wisten ze 2 punten binnen te halen! We hebben hard gestreden en mooie resultaten neergezet!

De dames van Walburgia hadden na de wedstrijd een shotjesparty georganiseerd. Het eerste dienblad shotjes werd direct na de wedstrijden in de kleedkamer afgegeven, waardoor de speelsters hun shotje onder de douche konden nuttigen. Samen met onze supporters en leiders gingen we nog even de kantine in.

Bedankt supporters en leiders! Onze volgende wedstrijdavond is op vrijdag 5 november in Montfort. Tot dan!