Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 5 november in Montfort, SNA

Vanavond hadden de dames van RKSVV een primeur, we waren met het hele team compleet! We verzamelden om iets voor 19.00 uur op het terrein van RKSVV om met auto’s richting Montfort te rijden. Wegens afsluiting van de A2 hebben verschillende auto’s de toeristische route gepakt, maar uiteindelijk waren we allemaal aanwezig bij SNA. Het damesteam van St. Joost had zich enkele weken geleden afgemeld voor deze wedstrijdavond, wegens een teamuitje naar het slotconcert van Rowwen Hèze. Er zouden vanavond dus maar twee wedstrijden gespeeld worden. Eenmaal aangekomen bij SNA bleek St. Joost toch aanwezig, maar met een aantal nieuwe speelsters. Dus tóch drie wedstrijden vanavond! In de kleedkamer werd er extra aandacht besteedt aan of alle speelsters wel een wedstrijdshirt hadden aangetrokken, hè Laura, maar deze keer kon het niet misgaan op het vlak van de tenues! Op naar het veld, de kou en de mist in!

De dames hadden twintig minuten de tijd om zich op te warmen en te wennen aan het natte kunstgras, ondertussen stroomden onze harde kern supporters binnen. Ook vanavond hadden de dames het voorrecht om Niels van de Boel mee te nemen als coach, deze keer ondersteund door trainer Ronald.

De eerste wedstrijd deze avond werd gespeeld tegen St. Joost. De vorige twee wedstrijden eindigde dit duel telkens in een gelijkspel, de eerste keer 1-1, de tweede keer 0-0. Vanwege de verschillende nieuwe speelsters die St. Joost vanavond had opgesteld, wisten de Swartbroekse leeuwinnen niet goed wat ze konden verwachten en welke speelsters ze specifiek in de gaten moesten houden. De opstelling startte met Danique in de goal, Aniek, Sandra en Femke in de verdediging, Imke en Kim op het middenveld en Laura in de spits. In eerste instantie stelden de dames zich allemaal verdedigend op, even aftasten hoe dit team speelt. Halverwege de wedstrijd konden we dit wat meer loslaten, maar konden we er alsnog voor zorgen dat de tegenstander niet echt binnen de ‘’16’’ meter kwam. De tegenstander lukte het niet om echt gevaarlijke schoten op goal te maken. De dames van Swartbroek kwamen een aantal keren goed voorin, waar zowel Laura als Manon een keer met de bal dichtbij de goal kwamen. Helaas lukte het niet om een doelpunt uit deze wedstrijd te slepen voor ons. Het lukte ook de tegenstander niet om een goal te maken, dus eindigde deze wedstrijd opnieuw in een gelijkspel 0-0. Onze keepster Danique had het gelukkig rustig in deze wedstrijd, en heeft dankzij een paar mooie duiken richting de grond perfect de 0 weten te houden! Omdat we vandaag voltallig waren, hadden we genoeg wissels op de bank zitten. Coach Niels had met ons afgesproken te blijven doorwisselen, zodat iedereen iedere wedstrijd zou kunnen spelen. Femke, Imke, Aniek en Kim werden gewisseld voor Manon, Chantal, Anouk en Yentel. Het eerste punt is binnen!

De tweede wedstrijd deze avond werd gespeeld tegen Walburgia. De eerste wedstrijd eindigde deze match in een 0-3 verlies voor Swartbroek, de tweede wedstrijd  speelden we gelijk, 0-0! Doel van vandaag was om minimaal een gelijkspel te kunnen spelen. De opstelling was als volgt: Danique in de goal, Anouk, Femke en Chantal in de verdediging, Kim en Yentel op het middenveld en Laura in de spits. Opnieuw stelden we ons in het begin vooral verdedigend op, maar kregen we al snel door dat er meer te halen viel dan in de eerste wedstrijd tegen St. Joost. De ballen die naar voren werden gespeeld konden namelijk aangenomen worden en een tijdje op de helft van de tegenstander blijven rollen. De tegenstander kwam ook wel op onze helft, maar werd niet gevaarlijk. Opnieuw kon onze keepster Danique met een aantal keren goed de bal in de handen pakken de 0 houden! Halverwege de wedstrijd werd er gewisseld: Manon, Imke, Aniek, Sandra en Veerle kwamen in het veld. En toen kwam de 14e minuut.. een minuut waarin iedereen zijn adem inhield, want.. onze spits Manon, inmiddels al 7 jaar een contract bij RKSVV als spits in dames 1, met de langste benen van het veld, kwam door een mooie assist van Yentel voor de goal van de tegenstander, mét de bal aan de voet, en… MAAKTE HAAR EERSTE GOAL! Het team, de coaches en de supporters brulden als leeuwen! Hoofdsponsor van onze spits, Henrie van Geneijgen, had al 7 jaar de weddenschap staan om een rondje rond het veld te rennen wanneer Manon zou scoren. En nu was het moment daar! Er werd geknuffeld en gedanst op het veld. De oranje dames hadden nu nog maar 1 doel: gelijkspelen was niet meer genoeg, deze wedstrijd willen we alle drie de punten pakken! 8 minuten lang (ja, de scheids hield zelf de tijd niet bij, dus dan loopt het wat uit) werd er volop verdedigd om te zorgen dat de winst ons niet afgenomen zou worden. Danique stond paraat en alle dames gingen er vol voor. En toen ging het fluitje! Winst voor de Oranje leeuwinnen, een geweldige 1-0 overwinning op Walburgia. De teller staat inmiddels op 4 punten.

De laatste wedstrijd van de avond moest gespeeld worden tegen de thuisploeg, SNA. De vorige wedstrijden verloren wij van dit team, de eerste avond met 0-4, de tweede avond met 0-2. Zij spelen ook in het oranje-zwart, waardoor er iedere wedstrijdavond een van ons hesjes moet dragen. Deze keer waren wij de Sjaak, en dat is heel letterlijk genomen. Wij kregen witte (alhoewel, echt wit waren ze niet meer), gebruikte (!) hesjes, die al voorzien waren van nare geurtjes en vlekken. Daar krijg je de Oranje leeuwinnen niet echt enthousiast mee.. met een aardige portie tegenzin stapten de dames het veld op. De opstelling begon als volgt: Danique in de goal (komt niet meer als een verrassing gokken wij?), Anouk, Imke, Chantal en Femke in de verdediging (zoals de vorige wedstrijdavond besloten we tegen dit team een extra vrouw in de verdediging te zetten, om ons er vooral op te kunnen focussen geen goals tegen te krijgen), op het middenveld Kim en Laura in de spits. De dames van SNA waren zelf ook niet enthousiast, aangezien zij de wedstrijd ervoor verloren. De Oranje leeuwinnen kwamen in de eerste tien minuten een aantal keren heel goed op de helft van de tegenstander, waarbij onder andere Kim een hele mooie kans kreeg op goal van de tegenstander. Halverwege de wedstrijd werd er gewisseld: Yentel, Sandra, Aniek en Femke kwamen in het veld. Halverwege de wedstrijd was ook het moment dat de tegenstander extra druk ging zetten richting onze helft. Iedereen verdedigde zijn mannetje(vrouwtje), maar de persoon aan de bal had een mooi schot van veraf. Een bal die wij als team niet zagen aankomen en die Danique niet kon houden, helaas 0-1. De Swartbroekse dames kwamen niet meer goed voorin en moesten zich nog harder gaan focussen op het verdedigen. Helaas viel er na enkele minuten ook een tweede goal voor SNA. 5 minuten voor tijd zakt Aniek bij een aanval zo hard door haar enkel, dat Celine en Els vanuit de zijlijn kwamen om haar richting de dugout te dragen. Anouk werd snel als wissel ingezet op de positie van Aniek, waarna de wedstrijd werd voortgezet. Anouk voorkwam samen met Danique nog een 3e goal. Anouk waande zich een keepster, en gebruikte lichtjes haar handen om de bal weg te werken, maar hey, de scheids heeft het niet gezien, dus wij zeggen niks! Een reserve-keeper is altijd handig ; ). De scheids floot af en noteerde een 0-2 winst voor SNA.

Tevreden liepen de dames van RKSVV, met de kunstgraskorrels onder hun noppen, richting de kleedkamers. Er zijn 4 punten binnen en wij zijn dik tevreden!

Wij willen onze coach Niels bedanken, die ons de hele wedstrijd op een positieve manier wist te sturen! Dank aan onze supporters voor het juichen, het rennen (Henrie dan) en het komen steunen van onze dames, wij zijn kei blij met jullie!

De volgende wedstrijdavond is direct de laatste van dit seizoen en wordt gespeeld op Swartbroekse grond. Wees erbij op 3 december om 20.00 op sportpark Molenzicht, om onze leeuwinnen voor de laatste keer in 2021 aan te moedigen!