Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 11 Maart in Panningen, S.V. Egchel

Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 11 Maart in Panningen, S.V. Egchel

Daar gaan we weer! Een nieuwe competitieronde start voor de dames van RKSVV. Een poule met 5 teams, waarvoor we richting Beesel, Egchel, Montfort en Neer moeten. Vanavond op het programma: Egchel. Hetzelfde veld waar het 1e team van RKSVV op donderdag nog een 3-1 winst meepakte. De grond is dus goed opgewarmd voor ons! We zijn deze avond met 9 dames, allemaal nèt hersteld van corona. Dat is de beste basis voor weinig adem en weinig conditie. Maar net als corona hopen  de dames vanavond ook een piek te bereiken! Als coaches zijn deze avond Ronald en Lei mee. De speelsters van vanavond zijn: Imke, Kim, Chantal, Manon, Laura, Yentel, Sandra, Aniek en keepster Danique. Daarnaast waren er zo’n 5 auto’s gevuld met supporters vanuit Swartbroek richting Egchel gereden om de start van dit seizoen bij te wonen.

Verzameld op het voetbalterrein van RKSVV om 18.15 uur (de macaroni is nog niet gezakt) en vanuit daar werd richting Egchel gereden. Een rit van +/- 30 minuten, mits je niet achter een landbouwvoertuig van 40 km/u rijdt. De dames lopen vertraging op. Geen probleem trouwens, hoe minder we warmlopen voor de wedstrijd, hoe minder snel we buiten adem zijn tijdens de wedstrijd.

Aangekomen op het sportpark van S.V. Egchel zoeken we kleedlokaal 5 op, bedenken we ons of we nog steeds dezelfde maat voetbalshirt dragen of dat we na de vastelaovendj toch een maatje groter nodig hebben, en lopen we vervolgens dat goed opgewarmde voetbalveld op. Om een beeld te geven bij dat goed opgewarmde voetbalveld: het was een groen-maar-verrekkes-hard knollenknollenland. De dames lopen een paar rondes warm, maken wat schoten op goal om ook keepster Danique klaar te stomen voor de wedstrijd en bespreken de opstelling voor wedstrijd nummer 1.

De eerste wedstrijd spelen we tegen Bieslo. Deze groene dames uit Beesel hebben we een aantal competities geleden ook al voor onze neus gehad. De opstelling start met Laura in de spits, Chantal en Kim op het middenveld en Aniek, Sandra en Imke in de verdediging. Danique staat, zoals jullie inmiddels gewend zijn, in de goal, met achter haar onze supporters. De dames van Bieslo spelen aanvallend, maar komen 10 minuten lang niet door onze verdediging heen. Na 10 minuten valt helaas toch een eerste doelpunt, voor Bieslo. 0-1. Maar Swartbroek pakt zich op en blijft sterk verdedigend en tegelijkertijd snel aanvallend spelen. Zo’n 5 minuten later laat Imke zien dat je vanuit een verdedigingspositie prima bij de goal van de tegenstander kunt komen om daar de 1-1 te scoren! We gaan gelijk op en de stand blijft ook gelijk. De scheids fluit en het 1e punt van het seizoen is binnen!  Halverwege deze wedstrijd zijn Laura en Aniek gewisseld voor Yentel en Manon.

Tijdens de 1e wedstrijd hadden de Swartbroekse leeuwinnen flink wind tegen, niet bevorderlijk voor onze net herstelde corona- keeltjes. Voor de tweede wedstrijd gaan we dan ook naar de overkant van het veld. De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen RKSVN. Deze wedstrijd zou sowieso gewonnen door een team dat in de kleuren oranje-zwart speelt. Alleen Swartbroek had in deze wedstrijd 1 voordeel: onze keepster was haar keepershandschoenen niet vergeten. De opstelling start, zoals de opstelling in de vorige wedstrijd op het einde stond. Bij deze wedstrijd voelden we ons in eerste instantie sterker dan de tegenstander. We speelden de bal vooral aan hun kant van het veld rond, maar kregen het niet voor elkaar deze in het net te schieten. Helaas gingen we in deze wedstrijd ook van 9 naar 8 speelsters. Yentel raakte flink geblesseerd. In een duel viel Yentel flink op haar knie, nog pijnlijker omdat het gras als beton aanvoelde. Ze werd naar de kant van het veld gedragen en kreeg dekens, trainingsjasje en een koelpack toegereikt. Yentel was helaas voor de rest van de avond uitgeschakeld. Er vond een dubbele wissel plaats. Zowel Laura als Aniek kwamen in het veld. Ondanks dat de twee teams goed tegen elkaar opgingen en de keepster van de tegenstander zonder haar handschoenen niet elke bal goed durfde tegen te houden, lukte het RKSVN om de bal aan onze kant in de goal te schieten. Lullig balletje, maar ook knap lullig voor ons, 0-1 achter. Deze wedstrijd bracht ons niet 1, maar 2 geblesseerden. Sandra ging deze wedstrijd flink door haar enkel. Gelukkig lukte het haar om toch door te spelen, ondanks dat de enkel vanaf dit moment kwetsbaarder was. De bal ging flink rond, maar ondanks mogelijkheden om op goal te schieten kreeg Swartbroek het niet voor elkaar de stand tot een gelijkspel te brengen. Eindstand: 0-1.

De derde wedstrijd van de avond speelden we tegen de thuisploeg, S.V. Egchel. Nog niet alle dames hadden deze avond ergens wissel kunnen staan, dus de pijp was aardig leeg. De tegenstander was sterk en wist de bal aan onze kant van het veld te houden, maar schoot meerdere keren mis, doordat onze keepster Danique de ballen er goed uit wist te vissen. En toen gingen we toch echt van nog maar 8, naar 7 speelsters. Sandra ging nogmaals door haar enkel en ging nu wel van het veld af. De enkel nog meer forceren zou onverstandig zijn. Langs de kant werd de nieuwste aanwinst en tevens trouwste supporter van de dames van RKSVV, Lara, alvast ingelicht over een mogelijke plek op het veld, mocht er nog een speelster uitvallen. De tegenstander wist, ondanks de sterke verdediging van Swartbroek, de bal 3 keer in de goal te krijgen. Een 4e goal lukte niet. Egchel kreeg namelijk wel een vrije trap vlak voor onze goal, maar door een sterk muurtje en de liggende Messie alias Imke achter het muurtje, zorgde ervoor dat de bal tegengehouden werd. Swartbroek kwam ook enkele keren bij de goal van Egchel, maar opnieuw lukte het niet om te scoren. Onze reserve- speelster Lara hoefde uiteindelijk niet in te vallen, want ‘gelukkig’ bleef het bij twee geblesseerden. Eindstand: 0-3.

De vierde tegenstander, SNA Montfort, was deze avond niet aanwezig. Zij kregen de speelsters niet bij elkaar. Vandaar dat we deze avond 3x 20 minuten speelden. De volgende avonden hopen we wel 4 tegenstanders te hebben en zullen we 4x 15 minuten spelen. We waren vanavond om 19.30 uur gestart, dus om 21.00 uur was de laatste wedstrijd deze avond gespeeld.

De dames vertrokken tevreden naar het kleedlokaal. We hadden dan wel maar 1 punt gepakt, we deden het toch maar even ondanks dat we minder speelsters en nog minder conditie hadden. In het kleedlokaal hoopten we allemaal snel te kunnen douchen, het was buiten namelijk flink afgekoeld. Helaas waren er maar 3 douches voorhanden, waarvan er maar 2 tegelijkertijd water konden leveren. Dat kan de pret gelukkig niet drukken bij de Swartbroekse dames, want na het bespreken van de tegenstanders, stomme zeiver en het zingen van liedjes betraden we opgefrist en wel de kantine van S.V. Egchel. Aldaar stonden de tompoezen en de snackschaal al voor ons klaar.

De aftrap van deze nieuwe competitie is gemaakt. Volgende keer spelen we in Neer, op vrijdag 25 maart. Tot die tijd zullen wij onszelf in elk geval niet voorbij lopen, daar hebben we de conditie namelijk niet voor.

De Swartbroekse Leeuwinnen.