Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 22 april in Swartbroek, sportpark molenzicht.

Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 22 april in Swartbroek, sportpark molenzicht.

De kantine is versierd, de goaltjes staan klaar, het is eindelijk zo ver: de thuiswedstrijd van de dames van RKSVV! Deze avond staan er weer 3 tegenstanders op de planning. De 4e tegenstander, RKSVN, had zich afgemeld. Dit vonden de dames niet direct een probleem, want met maar 4 kleedlokalen op sportpark molenzicht, zou een 4e tegenstander betekenen dat de dames thuis zouden moeten douchen. De vorige speelronde heeft RKSVV zich helaas af moeten melden wegens een tekort aan speelsters, dus deze avond zal voor ons de 2e speelronde van de competitie zijn. Vanavond gelukkig geen tekort aan speelsters: Danique, Chantal, Sandra, Aniek, Femke, Imke, Manon, Laura, Veerle, Anouk en Senne trokken de oranje-zwart gestreepte sokken aan. Celine heeft langs de kant coach Ronald in de gaten gehouden en de dames aangemoedigd, terwijl Lara met haar zelfgemaakte spandoek weer bekroond werd tot supporter van de avond.

Maar even een heel belangrijk nieuwtje: Onze Els, die al een aantal maanden met voetbal-zwangerschapsverlof is, heeft op deze zelfde vrijdag gezorgd voor het nog langer voortbestaan van ons damesteam. Zij werd namelijk een aantal uren voor onze eerste wedstrijd moeder van dochter Esmee. Lieve Els, wij zijn super trots op jou! En Esmee: als eerste oranje leeuwenwelpje krijg jij een speciaal plekje in ons team!

Na deze verrassing, kwam verrassing nummer 2: de dames staan als eerste op het veld om warm te lopen! En met al enkele supporters langs te kant, begint de druk al te stijgen. Keepster Danique werd deze avond op de wedstrijd voorbereid door de keeper van het 2e, Jim. Met tips en oefeningen, werd Danique helemaal klaargestoomd voor alle wedstrijden. En ik verklap al 1 ding: Danique heeft een heleboel ballen geweldig tegengehouden. Bedankt voor je tijd en inzet Jim, you’re a keeper ;)

Vijf minuten voor 8 roept Ronald met lichte spanning zijn dames bij elkaar. Hij sprak ons al eerder in de kleedkamer toe: Dames we gaan ons best doen om te winnen! De dames waren verward, wij kwamen met name voor het plezier en de afterparty, dat winnen moeten we nog zien.. Ronald heeft de opstelling voor de eerste wedstrijd tegen Egchel voorbereid: Danique in de goal, Aniek, Sandra en Femke achterin. Imke en Chantal op het middenveld en Manon in de spits.

De eerste wedstrijd wordt dus gespeeld tegen S.V. Egchel. De vorige speelronde werd er een 3-0 verlies voor RKSVV genoteerd tegen deze tegenstander. De dames van RKSVV spelen erg sterk en weten de bal regelmatig aan de andere helft te krijgen. Wanneer de bal aan onze kant komt, wordt deze goed verdedigd en houdt Danique hem goed tegen waar toch schoten op goal gemaakt worden. Halverwege de wedstrijd krijgt Egchel een vrije trap die op een ongelukkige manier in het net beland. Helaas, 0-1. Imke weet 2 keer met de bal richting de goal van de tegenstander te lopen, maar krijgt deze nèt niet in de goal. De dames van Egchel hadden deze tegenstand niet verwacht, valt te merken tijdens deze wedstrijd. Ze komen minder goed naar voren vergeleken met de vorige wedstrijd, goed bezig RKSVV! Anouk, Senne en Veerle komen halverwege de wedstrijd in het spel. Langs de kant wordt er gewacht tot Swartbroek scoort, maar helaas blijft een doelpunt uit. Eindstand: 0-1, maar een keihard geknokte wedstrijd!

De tweede wedstrijd werd tegen Bieslo gespeeld. Tegen deze ploeg speelden we de vorige ronde een 1-1 gelijkspel, dus we verwachtten dat we ons goed zouden kunnen weren. De opstelling werd gemaakt terwijl ondertussen nog meer toeschouwers zich bij de oranje menigte voegden. We merken al snel dat Bieslo meer druk zet. Ze krijgen verschillende kansen die Danique er allemaal knap uit weet te houden. Aan de andere kant krijgt Senne ondertussen een kans om te scoren, maar de bal gaat helaas naast. En dan valt toch de 1e tegengoal. De speelster die scoorde was zo blij dat we gokken dat ze niet vaak scoort. Dat gevoel kennen wij, we gunnen het haar ;). Helaas krijgt Swartbroek nog een 2e en 3e goal tegen. Een 4e goal valt nèt niet, aangezien Bieslo tegen de paal schiet. Door een aantal blessures, die tijdens deze wedstrijd werden gemaakt, moest er vaker gewisseld worden en stond niet iedereen meer op de vaste plek. Dit maakte het lastiger om tegendruk te geven. Het veld van Swartbroek was niet het strakke, vlakke veld wat we van RKSVV gewend zijn, wat ervoor zorgde dat de eerste blessure veroorzaakt werd door een kuil. Door een misstap in deze kuil kan Chantal met een pijnlijke enkel het veld af. Blessure nummer 1. Ondertussen werd Aniek in haar knieholte geraakt door de knieschijf van de tegenstander, resulterend in een dikke knie. Blessure nummer 2. Aan het eind van deze wedstrijd vroeg keepster Danique om een coolpack, want ook haar knie liep al blauw aan. Blessure nummer 3. 3 tegengoals, 3 blessures, dat is de balans aan het einde van deze wedstrijd. Eindstand: weinig wissels, weinig punten.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen SNA. De eveneens oranje-zwarte speelsters zien we voor het eerst deze competitie, maar uit eerdere seizoenen weten we dat dit sterke tegenstanders zijn. We hebben even getwijfeld of we de hesjes waar de heren een avond ervoor nog in trainden aan te bieden, want zo’n geur kan het spel toch beïnvloeden (wij spreken uit ervaring, een vorige keer kregen wij gebruikte hesjes.. onuitwisbare indruk heeft dat achtergelaten). Gelukkig besloot coach Ronald fris gewassen hesjes aan te bieden (zo fris dat je de waspoeder al ruikt vanaf een afstandje). Pas enkele minuten in de wedstrijd krijgt spits Laura een kans op goal, maar wordt door de tegenstander zo flink weggebeukt dat vanuit de lucht Tungelroy zag liggen. 100% een vrije trap. Helaas moest Laura door de klap het veld verlaten. Blessure nummer 4. De vrije trap werd genomen door Imke, maar de bal kwam in het muurtje van de tegenstander terecht. Al snel biedt een 2e kans op goal zich aan. De inmiddels ingekomen spits Manon kwam tot aan de goal, maar helaas gaat de bal naast. De laatste minuten krijgt de tegenstander een corner. Doordat de scheids niet fluit voor het nemen van de corner, en de dames van RKSVV nog bezig zijn de mannetjes te verdelen, zit de bal al in het net middels een kopbal, nog voor we het doorhebben. Met wat medewerking van de scheids, had deze wedstrijd gewoon een gelijkspel kunnen blijven. Maar helaas…ach, deze ergernis ervaren de heren wel vaker.

De wedstrijd werd afgefloten en het hele team loopt richting keepster Danique, want als het al koningsdag zou zijn, had zij een lintje verdient! Ontzettend veel ballen eruit gehouden, het team goed gecoacht en toch doorgaan ondanks een pijnlijke, blauwe knie. Trots op ons team. Geen punten gepakt, maar wel allemaal gestreden! Wij vergeten ons verlies dan ook snel, en richten ons snel op het hoogtepunt van de avond: de oranje afterparty in de kantine!

Eerst douchen. In de kleedkamer staat onze foute playlist al aan: haren wassen terwijl ‘boursin in mien haor’ aanstaat. Dankzij Danique en haar moeder konden we na het douchen met naam bedrukte shirts aantrekken, om helemaal in het thema de kantine te kunnen betreden. Met een welkomstdrankje ben je die blauwe plekken, dikke enkels en pijnlijke spieren zo vergeten. Dankzij al onze supporters kleurde de kantine nog verder oranje! Maar 1 tegenstander wist de kantine te bereiken, de andere teams keerden direct huiswaarts. Het team dat wel bleef hangen, is tot 01.00 uur blijven hangen, dat zegt genoeg! Ze hebben een typisch RKSVV feestje meegemaakt: de polonaise is meerdere keren gelopen, de Dirty Dancing lift werd door zowel Manon als Menno uitgevoerd en er werd goed duidelijk dat de dames geen punten op het veld hoeven te pakken, om te kunnen winnen in de kantine.

Bedankt aan iedereen die er was, wij hebben een geweldige avond gehad! De gezelligheid en saamhorigheid die RKSVV heeft, daar kan geen andere club tegenop!

Tot 6 mei, dan spelen we in Beesel. De week erna, op 13 mei, spelen we in Montfort. De dames van SNA vonden de afterparty zo gezellig, dat we allemaal uitgenodigd zijn bij de 3e helft bij hun thuiswedstrijd!

Nogmaals enorm bedankt allemaal! Dikke knuffel van de blauwgeblutste oranje leeuwinnen