Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 23 September in Neeritter, Veritas.

Wedstrijdverslag RKSVV VR1 18+ van vrijdag 23 September in Neeritter, Veritas.

Daar gaan we weer, de eerste wedstrijd van dit voetbalseizoen! We zijn dit jaar ingedeeld met 4 andere teams, dus anders dan eerdere speelavonden, spelen we 4 wedstrijden in plaats van 3. De wedstrijden duren daarom 15 minuten in plaats van 20 minuten.

We starten dit seizoen ook eerder. 19.30 uur moeten we op het veld aantreden. Op tijd verzamelen dus! Maar geen probleem voor onze dames, iedereen was op tijd, 13 vrouw sterk. Speelsters van deze avond: Chantal, Sandra, Kim, Anouk, Danique, Deni, Imke, Laura, Manon, Veerle, Yentel, Els en Senne. Aniek stond deze avond helaas naast de lijn, wegens ziekte.

Bijzonderheden:

  • Deni heeft zich sinds dit seizoen aangesloten bij onze oranje leeuwinnen!
  • Els is weer paraat als veldspeler nadat ze afgelopen seizoen trotse mama werd van Esmee
  • Lara mag helaas nog steeds niet meespelen (18+..), maar staat zoals altijd naast de lijn om te supporteren!
  • Senne heeft ons deze avond versterkt op het veld
  • Danique staat ondanks een knieblessure toch te keepen (je zou denken, dit moet je niet toejuichen, maar dan doen we wel, want we kunnen niet zonder ons keepertje)

Er hing een verrassend relaxte sfeer in de kleedkamer. Onze dames staan erom bekend al eerder te gaan stressen, maar niet getreurd, zodra de eerste nop op het veld werd gezet, sloeg de spanning toe.

En de eerste tegenstander van de avond was niet de minste. De dames van Veritas, de thuisploeg, stonden tegenover ons. Daar waar we alle andere tegenstanders al in eerdere seizoenen hadden ontmoet op het veld, was Veritas een volledig nieuwe tegenstander. Gelukkig werden we net voor deze wedstrijd nog in een goede stemming gebracht dankzij supporter Joost Wanders, die vanuit de parkeerplaats het RKSVV-lied hard afspeelde.

We horen het fluitsignaal, we gaan beginnen! Direct vanaf het begin weten onze dames veel mooie overtikballen te spelen. De supporters zijn onder de indruk! En Veritas ook, want ze komen niet door onze verdediging heen! 4x lukte het Veritas wel om door onze achterhoede heen te komen, maar ze schieten te slappe ballen. Voor keepster Danique een makkie om uit het netje te houden! Swartbroek kwam eenzelfde aantal keren aan de goal van de tegenstander. Dankzij Els kwam Yentel met de bal voor de goal, maar helaas ging deze over. De wedstrijd eindigde in 0-0. Het eerste punt is binnen! De Swartbroekse dames zijn meer dan tevreden, tegen deze stander is 1 punt pakken een hele mooie score! Imke krijgt deze wedstrijd wel al last van haar bovenbeenspier.. ze speelt nog een aantal minuten, maar moet daarna helaas het veld verlaten.

 

De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen SNA. Met volle moed na ons eerste punt starten we aan deze wedstrijd. We hebben genoeg speelsters, dus kunnen gelukkig regelmatig wisselen. In de 1e minuut komt onze spits Manon al bij de goal van de tegenstander, maar het lukt helaas niet om een gericht schot te schieten. SNA reageerde hier direct op door hun spits voor onze goal te laten komen, met een schot dat Danique niet kon houden. In de 10e minuut hebben onze achterhoede en onze keepster een miscommunicatie wie voor de bal gaat, welke helaas leidde tot de 2-0. Vijf minuten later komt deze spits weer bij onze goal, maar raakt de bal de lat, na een tik van de verdediging raakt de bal de paal en dankzij Els en Chantal komt de bal daarna uit het veld. Mooie actie! Enkele minuten voor het fluitsignaal valt dan ook de 3-0. We moeten toegeven dat we tegen een sterke tegenstander spelen. Zo sterk, dat de bril van Veerle sneuvelt door een bal. Hadden de tegenstanders maar zulke scheve pootjes als de bril van Veerle vanaf dat moment had..  Want ondanks een snelle loopactie van Chantal valt dan alsnog de 4-0.

Wedstrijd drie spelen we tegen St. Joost. Ook een inmiddels bekende tegenstander. Onze debutant Deni krijgt in de eerste minuut een mooie kans, maar krijgt de bal nog niet in het net. Ook nu reageert onze tegenstander direct met een mooie aanval, maar de bal raakt de zijkant van de goal. Beide teams zijn direct op hun hoede na deze 2 acties. Onze tegenstander krijgt een vrije trap, maar Senne weet deze mooi weg te spelen. 3 minuten voor het einde valt alsnog een tegengoal, wij zijn duidelijk geen matties met de tegenstander. Dankzij Kim wordt net voor het fluitsignaal de 2-0 voorkomen. Helaas geen winst, maar met 1-0 verlies kunnen wij leven!

Na deze wedstrijd hebben wij een kwartier pauze, omdat in een poule met 5 teams nou eenmaal 1 team telkens buitenspel staat. We kregen ranja en een zitplek op een loungebank. De motivatie zakt om nog één keer het veld op te gaan voor de laatste wedstrijd. De vetpan geur hing inmiddels in onze neus.. dit maakte opnieuw aantreden nóg zwaarder.

De 4e wedstrijd, tegen Walburgia, en direct de laatste van deze avond. We hebben al 1 punt binnen, maar zouden graag nog wat extra punten pakken! De 1e aanval van Walburgia werd direct onderschept door Sandra. We moeten sterk staan in onze verdediging, we willen de 0 houden! Swartbroek komt voor de goal, maar krijgt de bal niet in het net… een gewaagde tegenstander! Direct komt Walburgia weer voor de goal, maar Kim weet deze te onderscheppen. We houden nog steeds de 0. Senne komt bij de goal met de bal, maar de keepster van Walburgia weet hem te pakken. Maar de volgende bal heeft deze keepster niet! Sandra krijgt, ondanks een verdedigingspositie in het veld, een kans op een aanval, en maakt deze perfect af! 1-0 voor de Swartbroekse Leeuwinnen! Opnieuw krijgt Senne een kans, maar net geen 2-0. De bal gaat over het doel. Dankzij een mooie redding van Danique krijgt de aanval van de tegenstander geen doelpunt als uitkomst. Door een snelle, verre bal van Senne ging de bal van Swartbroeker helft, naar Walburgia’s helft. Manon rent, krijgt de bal aan de voet, speelde hem terug naar Senne… het bleef spannend… maar ook nu, geen doelpunt. Maar wel nog een spannende actie in de laatste minuut van de wedstrijd! Maar wij treuren niet. 1-0 betekent 3 punten!

Geweldig voetbalspel van onze speelsters en geweldige aanmoediging van onze supporters: Oma en broeder Heijmans (oma zat gezellig bij de tegenstanders in de dug-out, of luisterde ze de tactiek af?) , Speelster Lara en Ellie, Joost Wanders, Annie Beelen, Marga van Bommel en Aniek van Bommel, Pieter van Gijn, Dave Wullems en coaches Lei Nouwen en Ronald Bernadina.

Tevreden lopen onze dames naar de douches, een gezellig muziekje maakte de teleurstelling van de slechte douches minder. Maar zoals altijd worden de badslippers geleend van elkaar, zijn ze geen sokken of scheenbeschermers vergeten, dan wel een handdoek of badslippers.

Na het douchen gaan onze dames zoals gewoonlijk een bezoekje brengen aan de kantine. Deze avond echter niet al te veel drankjes, want de dames gaan de 4 punten vieren op de kermis in Weert! Imke viel voetballend uit wegens een blessure, maar liet dit geen invloed hebben op haar inparkeervaardigheden. De auto stond strakker in het parkeervak, dan de ballen het net in gingen deze avond. De dames aten curryworst en wafels op de kermis (want kermis gaat om het eten, toch?!) en keerden toen terug richting het Swartbroeks land.