Wedstrijdverslagen 1 juni gespeeld bij RIOS'31 in Echt

Op deze laatste speelronde in de voorjaarsreeks werden er 3 nederlagen geleden. In de eerste wedstrijd tegen RKAVC kwamen we op een 1 - 0 voorsprong via een eigen doelpunt nadat de laatste vrouw na goed doorzetten van Manon de bal langs haar eigen keepster speelde. We hadden tot dat moment nog niets te vrezen gehad van de ploeg uit Asenray en hadden dan ook al zeker met 2 - 0 voor moeten staan. Nog geen minuut na de 1 - 0  was de stand al weer gelijk want na een vrije trap werd de bal aan de tweede paal binnen gekopt. Na een communicatie fout bij RKSVV achterin werd het 2 - 1 voor RKAVC. De 3 - 1 was een intikkertje na een mooie aanval van de tegenpartij en de 4 - 1 was een vlammend schot waarop Ilona geen antwoord had.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen St.Joost en deze ploeg was dan ook de trotse koploper in de klasse waar we terecht van verloren. We hielden tot de helft de stand op 0 - 0 maar toen ze met 2 dezelfde doelpunten via schoten vanaf de rechter kant ook evenveel keer wisten te scoren was de wedstrijd gespeeld. Na een lange bal van achteruit kwam de bal bij de linksvoor en die kon de bal simpel binnen tikken wat de 3 - 0 eindstand op het scorebord bracht.

In de laatste wedstrijd tegen RIOS moest het dan vandaag maar gebeuren dat we het eerste punt of zelfs 3 binnen zouden halen maar helaas ook dit gebeurde niet. We stonden binnen de kortste keer al op een 1 - 0 achterstand. We bleken niet in staat om de wedstrijd een andere wending te geven zeker niet nadat een van de speelsters van RIOS haar vizier wel uiters zuiver had staan en voor een zuivere hattrick zorgde. Na de 4 - 0 kregen ook wij nog kansen maar Dahpne schoot recht in de handen van de keepster en Imke zag haar schot gekeerd door de paal. Maar het slotakkoord was toch voor RKSVV want Dahpne wist een fraaie aanval om te zetten in een doelpunt wat 4 - 1 eind uitslag betekende.

We kregen vandaag onnodig veel doelpunten tegen en scoren blijft toch een probleem en dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen maar ondanks dit kunnen we toch zeggen dat we na al deze wedstrijden weer een ervaring rijker zijn en en we nu weten wat er gevraagd wordt om dit soort wedstrijden tot een goed einde te brengen.

De eindbalans is dat we 12 wedstrijden hebben gespeeld waarvan 1x gewonnen, 4x gelijk gespeeld en 7x verloren. We behaalde door deze resultaten 7 punten en met een doelsaldo van 4 voor en 16 tegen wat uiteindelijk de vierde en tevens laatste plaats betekende in de poule.

Ik wil namens Bart en mijzelf alle dames bedanken voor hun inzet en spelvreugde tijdens de trainingen en wedstrijden dit seizoen en hopen volgend seizoen weer sprongen te kunnen maken wat weer enkele overwinningen zal opleveren. Helaas moeten we dit dan realiseren zonder onze vaste doelvrouw Ilona want vanwege haar nieuwe werkzaamheden in Nijmegen gaat zij ons team verlaten en moeten we zodoende uit op nieuwe doelvrouw. Als iemand weet wie dit wil gaan doen zullen we als het team zeker waarderen.

Ook de vele supporters die ons al de wedstrijden hebben gesteund bedankt en hopen dat jullie er volgend seizoen weer bij zijn.

We gaan nu genieten van een welverdiende vakantie en zeg tot 15 september want dan staan de eerste wedstrijden in de najaarsreeks weer op het programma.