Wedstrijdverslagen vrijdag 14 september gespeeld bij SNA in Monfort

Op deze dag zijn we begonnen aan onze competitiereeks van het najaar. Er waren 2 nieuwe tegenstanders en 1 oude bekende. We moesten ook met een nieuwe keepster beginnen en dat was Els nadat Ilona vorig seizoen afscheid had genomen. We konden ook een nieuwe speelster begroeten en dat is Demi die overkwam van DESM. We begonnen tegen een van de nieuwe tegenstanders en wel Bieslo. In deze goed gelijkopgaande wedstrijd werd het eerste punt binnen gehaald door met 1 - 1 gelijk te spelen. De wedstrijd kende voor beide teams een afwachtend begin maar na enige tijd kwam de wedstrijd toch op gang. De eerste kans voor RKSVV diende zich aan voor Daphne maar vrij voor doel schoot ze hard tegen de handen van de keepster aan en wat restte was een corner die niets opleverde. Nadat we voorin balverlies leden kwam Bieslo er razendsnel uit en met een hard schot van een meter of 12 wist een van hun speelster de 1 - 0 aan te tekenen. We bleven geloven in een goed resultaat en dat kwam er ook want na wat gepruts achterin bij Bieslo was het Daphne die nu vrij voor doel geen fout maakte en voor een verdiende 1 - 1 einduitslag zorgde.

De tweede wedstrijd was tegen een oude bekende en wel SNA die ons vorig seizoen alle punten af nam door al hun wedstrijden tegen ons te winnen. Deze wedstrijd is hun dat ook gelukt maar ze moesten wel er lang wachten om zeker te zijn van hun 3 punten. We konden het verdedigend nog aardig lang op 0 - 0 houden ondanks dat SNA de betere ploeg was. Maar Els had met een paar fraaie reddingen haar doel nog schoon weten te houden. Maar in de laatste 5 minuten ging het voor ons toch fout. Na een verloren duel in de achterhoede kwam er een hard schot richting doel wat Els deze keer te machtig was. Even later kwam via een mooie aanval die doeltreffend werd afgerond de 2 - 0 uitslag op het scorebord.

De derde wedstrijd was weer tegen een nieuwe tegenstander en wel SVH'39/Roerdalen. Ook in deze wedstrijd was het kwaliteitsverschil niet groot maar de individuele klasse van een speelster van SVH gaf uiteindelijk de doorslag want zij wist tot 2 maal toe te scoren. Nadat we wederom op 1- 0 achterstand kwamen na diepe bal van SVH door onze verdediging gingen we wel op zoek naar de gelijkmaker. Die kans kreeg in eerste instantie Laura maar na wat te twijfelen van doorgaan richting goal of schieten besloot ze tot het laatste maar de kracht was uit haar benen en het schot te slap zodat de keepster de bal makkelijk tegen kon houden. We probeerden telkens weer de aanval te zoeken op zoek naar de gelijkmaker maar de kleine kansjes die we kregen waren niet besteed aan Demi en Daphne. Twee minuten voor tijd kwam de definitieve knock out toen SVH de 2 - 0 scoorde. Helaas geen punten in deze gelijk opgaande wedstrijd.

Alle speelsters hebben hun uiterste best gedaan. Els heeft laten zien dat ze wel degelijk goed kan keepen en onze nieuwkomer Demi heeft laten zien dat ze een versterking is wat we meenemen naar de volgende wedstrijden. Die zullen op vrijdag 5 oktober om 20.00uur in Beesel bij Bieslo zijn en we vertrekken die dag om 18.45uur.