RKSVV – Crescentia = 3-0

We zijn het nieuwe seizoen begonnen met een fraaie en verdiende overwinning op onze buren uit Tungelroy.

Na een afwachtend begin, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, viel na een klein kwartier het eerste wapenfeit van onze kant te noteren. Mo slalomde het strafschopgebied binnen en werd lichtjes aangetikt. Penalty besliste de scheidsrechter, hoewel de spelers van Crescentia het daar niet mee eens waren. Diezelfde Mo wist de doelman vervolgens eenvoudig te verschalken; 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer zonder dat een van beide partijen de overhand had. Kansen waren schaars. Nick E. had de 2-0 op zijn schoen, maar na een mooie actie was zijn schot helaas net niet goed genoeg. De tegenstander probeerde het met afstandsschoten, maar had daarmee weinig succes. Ruststand 1-0.

Na de thee een zelfde spelbeeld, maar opnieuw waren wij de ploeg die als eerste het net wist te vinden. Nu was het Sashé die na een mooie aanval de bal binnen wist te schieten. Een mooie opsteker zo’n zeven minuten na rust. De gasten werden iets dreigender, maar hun voorzetten werden steeds weggewerkt door een been van onze verdedigers of door de handen van keeper Henrie. Ook hun afstandsschoten gingen ver over of naast. Aan de andere kant waren wij ook enkele malen dreigend. Helaas wist Ronald met een kopbal van dichtbij het doel net niet te vinden. Elf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een prachtige dieptepass van Nick V. was het Jack die uit een moeilijke hoek wist te scoren. De tegenstander geloofde het verder wel en omdat wij tevreden waren met de stand werd de 3-0 tussenstand tevens de eindstand.

Met goed voetbal hebben we vandaag verdiend drie punten mogen noteren.

Volgende week wacht een zware klus als we op bezoek gaan bij Brevendia uit Stramproy, de ploeg die na twee wedstrijden al zes punten heeft behaald. Met het spel en de inzet van vandaag is er wellicht toch wat mogelijk.