Leeuwen – Rksvv = 3-0

In de eerste wedstrijd na de winterstop hebben we helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper Leeuwen.
Op een moeilijk bespeelbaar veld waren we in de beginfase zeker niet de mindere van de gastheren. We kregen zelfs de eerste kans, maar het net wisten we niet te vinden. Langzaam kwam de tegenstander steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde halverwege de eerste helft in de eerste treffer. Een van de aanvallers kwam van links naar binnen en met een bekeken schot liet hij doelman Gaby kansloos. Drie minuten later was het opnieuw prijs. Een van de spelers van Leeuwen zag dat Gaby niet in het midden van de goal stond en met een even simpel als effectief schot wist hij de 2-0 aan te tekenen. Omdat er tot aan de rust weinig verheffends meer gebeurde was de 2-0 tevens de ruststand.
Mochten we nog enige hoop hebben op een goed resultaat dan was die hoop na twee minuten spelen in de tweede helft al verdwenen. Een voorzet vanaf rechts werd droog langs invaller-doelman Mayki geschoten; 3-0. We moesten hierna oppassen om niet overrompeld te worden en met een royale nederlaag naar huis gestuurd te worden. Gelukkig hield de thuisclub het na de derde treffer wel voor gezien. In het verdere verloop waren de kansen aan beide kanten dan ook heel schaars. Geen wonder dat er dus ook niet meer gescoord werd. In deze sportieve wedstrijd was het jammer dat de spits van Leeuwen totaal overbodig een elleboogstoot dacht te moeten uitdelen aan Martijn. Omdat de scheidsrechter niks geconstateerd had kwam hij met de schrik vrij. Jammer, want dit was echt niet nodig.
Hoewel we vandaag aardig partij hebben gegeven tegen een van de kampioenskandidaten moeten we toch constateren dat we tekort kwamen en terecht verloren hebben.
Volgende week wordt carnaval gevierd en is er uiteraard geen voetbal. Zondag 18 februari spelen we een oefenwedstrijd tegen MMC-Weert, waarna we zondag 25 februari de draad weer oppakken; thuis tegen Rksvo uit Ospel.