Rksvv – Rksvo = 1-2

Ondanks een aardige pot voetbal moesten we uiteindelijk de drie punten afgeven aan de gasten uit Ospel.

De bezoekers begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd en wij moesten alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig was doelman Henry, die gelukkig weer helemaal hersteld was, in goeden doen. Zodoende wisten we in de beginfase met kunst en vliegwerk de nul te houden. Net toen de aanvalsdrift van de gasten iets leek weg te hebben wisten ze tot scoren te komen. Een speler, die buitenspel leek te staan, mocht van de scheidsrechter zijn weg naar de goal vervolgen en wist Henry kansloos te laten; 0-1. Wij wisten nauwelijks tot aan het zestienmetergebied te komen en het wachten was dan ook op een tweede treffer van de Ospelnaren. Die kwam er gelukkig niet. Vrijwel uit het niets wisten we zo’n tien minuten voor rust op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Roger werd door Gaby, met het onderlichaam of met de hand?, aangenomen en fraai met links binnen geschoten. Omdat er de laatste tien minuten voor rust niet meer werd gescoord gingen we met een ietwat geflatteerde 1-1 de pauze in.

De tweede helft waren we gelijkwaardig aan de gasten. Tot grote doelkansen leidde dat voor beide teams niet. Het leek er dan ook op dat de ruststand tevens de eindstand zou worden. Vijf minuten voor tijd kregen we alsnog de deksel op de neus. Een discutabele vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd via de binnenkant van de paal binnen geknald. Helaas wisten we in de korte tijd die ons nog restte geen kansen meer te creëren. Eindstand 1-2.

Helaas moesten we vandaag vlak voor tijd de winst aan de bezoekers laten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Rkmsv uit Meijel. De ploeg die, net zo als wij, nog weinig potten kan breken in deze competitie. Wellicht is een succesje mogelijk.