Maarheeze – Rksvv = 3-0

Helaas hebben we vandaag tegen de nummer twee op de ranglijst niet voor een stuntje kunnen zorgen.

We begonnen best goed aan de wedstrijd en wisten de thuisploeg goed partij te bieden. Helaas kregen we na een kleine tien minuten spelen geen penalty toen er hands werd gemaakt in het vijandelijk strafschopgebied. Langzamerhand trok Maarheeze het initiatief iets meer naar zich toe zonder dat ze daarbij tot noemenswaardige kansen kwamen. Na zo’n twintig minuten spelen kregen we toch een tegentreffer te incasseren. Onze linksback dacht een bal achter te kunnen laten lopen, maar een van de voorwaartsen dacht daar anders over. Hij wist de bal nog net binnen te houden en uit zijn voorzet kon de bal simpel binnen worden gelopen. Ondanks deze tegenvaller bleven we aardig voetballen. We leken dan ook met een 1-0 achterstand de rust in te zullen gaan. Helaas ging het een minuut voor rust toch weer fout. Een vrije trap in de verdediging werd onnauwkeurig naar een medespeler getrapt waardoor een van de spitsen er tussen kon komen en met een verwoestend schot doelman Gabi kansloos liet. Jammer dat we door twee individuele fouten met een 2-0 achterstand de rust in moesten.

In de tweede helft gebeurde er weinig opwindends. Het spel golfde op en neer en de kansen waren zeer schaars. De beste kans was voor gastspeler Daan, maar zijn inzet van dichtbij werd fraai gekeerd door de doelman. De wedstrijd dreigde als de bekende nachtkaars uit te gaan, maar toch viel er nog een doelpunt te noteren. Na een foutieve terugspeelbal was het, tien minuten voor tijd, een koud kunstje voor een van de spitsen van de gastheren om de 3-0 binnen te schieten. Dit was tevens de eindstand.

Jammer dat we vandaag door drie persoonlijke fouten met lege handen naar huis moesten.

Over twee weken krijgen we thuis een herkansing, want we spelen dan opnieuw tegen Maarheeze. Als we dan bij de les blijven zou een kleine verrassing best mogelijk kunnen zijn.